自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我想講拖住小朋友時,唔單只要留意食煙嘅人(其實現在已經少咗周街食煙嘅人),仲有啲人大家可能會睇漏眼,就係派傳單嗰啲,一張張隊埋嚟,如果啱高度,嗰啲紙角其實可以督到小朋友隻眼, 小心,小心!!

JJMumMum  我都係咁話  發表於 12-10-14 00:33

男爵府

回覆:debjc 的帖子

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我細個都成日比人地支煙頭整親,

如果係我小朋友, 整親眼我會即去睇醫生.

我諗亞伯係無心, 但我一定忍唔住, 點都會話佢幾句先走.

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆:如果係你女會點做?

我細個都比煙頭整親手臂呀,而家仲有「那」架 但人地真係無心既話都無仇報呀

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

回覆:如果係你女會點做

呢個年紀既高度去街好多時都比人拎住既袋撞,唯有自己小心d, 人多既地方就辛苦d都抱起

珍珠宮

畀面勳章

回覆:如果係你女會點做?

我成日都提阿女小心人地d煙,我都覺得佢地嘅高度好易比人傷到 希望個小女孩無大礙啦!

珍珠宮

畀面勳章

我細個都比係街食煙既阿伯個煙頭辣到
依家仲有細細既疤痕
所以我好憎係街食煙既人
見到都厲住佢地

伯爵府

引用:頭先見倒個呀媽拖住個3歲囡囡行過報紙檔,

原帖由 Oh!Baby 於 12-10-13 發表
頭先見倒個呀媽拖住個3歲囡囡行過報紙檔,個小朋友眼睛撞倒企係樹想買野既呀伯支煙頭,小朋友大喊又dom地, ...
係我會去急証室,因家庭醫生未必有驗眼既儀器,只會用電筒+好似放大鏡呢d黎驗查

水晶宮

好媽媽勳章

sfmeow 發表於 12-10-13 23:48
send 錯左添, 唔好意思. 睇多次, 我無話係一路行一路食個d 有良心. 我指企o係垃圾桶旁邊\"打邊爐\" 果d, 有 ...
咁呢d應該撞埋去機會唔大...如果企係到食都撞到埋去,照顧者責任就大了...就算果d位無人打邊爐都唔會撞埋去..

sfmeow  好難講, 成日見到d 細路挨埋垃圾桶度 mouth:  發表於 12-10-14 08:23
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:sfmeow+發表於+12-10-13+15:04+有d+

原帖由 patpat234 於 12-10-13 發表
通街食得煙o既仲會有良心?

有良心就唔會一路行一路食啦
Agree

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:頭先見倒個呀媽拖住個3歲囡囡行過報紙檔,

原帖由 Oh!Baby 於 12-10-13 發表
頭先見倒個呀媽拖住個3歲囡囡行過報紙檔,個小朋友眼睛撞倒企係樹想買野既呀伯支煙頭,小朋友大喊又dom地, ...
要冼眼都吾好用生水

首頁

尾頁

跳至