跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 你地個bb有冇......

準媽媽 寫道:
me tooo .... 打佢仲眼定定咁望住你, 見你無進一步行動又嚟過 [quote]

我都試過罵我個baby, 點知我大仔聽到就同我講 "mum, you should not do that, he just a baby, he doesn't understand it, when you were a baby, you didn't understand it either...." , 但我知我講baby 未必聽得明白, 但我唔講就一定不明白! 所以要開始教了~~~

男爵府

原來有"金"多baby都係"金", 我阿b又係ka, 唔係扯就係"meet", 上星期重比佢"meet"到我個咀留血, 我幾驚佢係有暴力傾向!

男爵府

非常同意, 上次試過成碗粥拍落身, 激到我死

AKLAMY 寫道:
[quote]
pianocalvin 寫道:
hi~AKLAMY
你個BB好得意呀,係咪mix架

Yes, my baby is mixed. 你如果見到佢係咁拍隻spoon, 你就唔覺得佢得意, 你都會發火 :evil: :evil: :evil: :evil: [/quote]

男爵府

sukiwk ,
唔會啦~~ 唔使驚佢有暴力傾向, 全部babies 都會咁做架, 唯有同佢地勤d 剪指甲, 我都知佢地練習緊coordinations, 但我都會同佢講唔好拍隻spoon,有時都有效的! 慢慢佢地就意識到咩係"no" 了! 打瀉食物唔太緊要 (雖然好annoying), 最緊要冇熨傷, 我是用一個tray 放d 食具同毛巾, 唔使baby 抓到!

男爵府

AKLAMY,
你真係好鬼有愛心,原全同意==>打瀉食物唔太緊要 (雖然好annoying), 最緊要冇熨傷,我BB又係咁成日打依樣打個樣,但係最緊要係他冇傷到自己,因為BB的無情力可以好大威力架...

男爵府

Dear AKLAMY,
你真係好有愛心阿, 我諗你會教到你阿b好好, 因為其實有時係我自己無耐性!!!

男爵府

重有阿, 你個仔仔真係好cute, 好得意!

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

我BB 都係成日拉拉扯扯, 檯面d 野全部掃曬落地,
所以而家食飯, 響佢"觸手範圍"都要clear.

仲有佢成日捏人, 好痛! D手指甲又利!
我都只有講句:[唔好"界"面得唔得?]
最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

別墅

有啊, 因為我長頭髮, 我抱佢sleep既時候佢就大力扯!

你地個bb有冇成日扯你地d頭髮呀??

大宅

hi~angusbbma
束起d頭髮佢啦,我之前冇束起,所以俾個仔扯甩左好多,我真係好驚佢養成依個習慣,見人就扯,d表哥仔明知佢鍾意扯人頭頭髮,有時仲特登俾佢扯 ?-( ,依家d小朋友玩到冇野好玩
angusbbma 寫道:
有啊, 因為我長頭髮, 我抱佢sleep既時候佢就大力扯!

[quote]
你地個bb有冇成日扯你地d頭髮呀??
[/quote]

珍珠宮

我就算束起左d 頭髮佢都照扯!
不過都好過無束既.

侯爵府

我個女已經分別向我, 佢daddy, 佢婆婆下左毒手, 佢係meet到我地塊面流血.... :-( :-( :-(
sukiwk 寫道:
原來有"金"多baby都係"金", 我阿b又係ka, 唔係扯就係"meet", 上星期重比佢"meet"到我個咀留血, 我幾驚佢係有暴力傾向!

男爵府

最新匯報, 阿仔昨天咬人tim!
Cinnamon 寫道:
我個女已經分別向我, 佢daddy, 佢婆婆下左毒手, 佢係meet到我地塊面流血.... :-( :-( :-( [quote]
sukiwk 寫道:
[/quote]

珍珠宮

sukiwk,
你個仔會咬人咁犀利既.
不過我個仔都唔好得你幾多, 佢鍾意啜人.
因為我唔比佢啜奶咀, 所以佢就成日向人落"口",
成日啜到爺爺嫲嫲瘀曬,
早兩日瞓覺我仲比佢啜到咀唇都腫左添!

男爵府

其實正中講, 佢係"及"人, 因為佢係末出牙仔 (唔知係唔係嘔緊), 好似隻無牙老虎狗!
AK+BB 寫道:
sukiwk,
你個仔會咬人咁犀利既.
不過我個仔都唔好得你幾多, 佢鍾意啜人.
因為我唔比佢啜奶咀, 所以佢就成日向人落"口",
成日啜到爺爺嫲嫲瘀曬,
早兩日瞓覺我仲比佢啜到咀唇都腫左添!

首頁

尾頁

跳至