自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:兒童性侵犯,是指任何人沒有充份理由下而做

原帖由 www 於 13-09-30 發表

【救救孩子!】防止孩子被性侵犯(不設劃位,不喜勿進)

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:以通識角度,呢個係正確話題。冲涼Po我有睇

原帖由 wonderlulu 於 13-09-30 發表
以通識角度,呢個係正確話題。

冲涼Po我有睇,仲有人認為係保守vs開放之爭,和諧vs過敏,尊重大人vs保護兒 ...
超讚同

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:超級特務+發表於+13-9-30+11:31+會唔

原帖由 Rabbit小小兔 於 13-09-30 發表
佢係尋日開一日開兩個
一個已經關左貼還有需要開多個?
而且,呢幾日已經好多好多呢d post,要反思既都而經反 ...
我覺得係正常討論, 家長要明白

男爵府

www 發表於 13-9-30 00:35
【救救孩子!】防止孩子被性侵犯(不設劃位,不喜勿進)
兒童性侵犯,是指任何人沒有充份理由下而做出以下 ...
絕對適合為人父母, 特別是自己對性教育觀念薄弱, 亦不知道在家怎樣灌輸正確性觀念予子女, 或用了錯誤的指罵方式, 去子女自己好好保護自己,期望旁人聽到弦外之音的家長閱讀。

伯爵府

引用:追擊post??+收手可以嗎?+人地已經講佢會處

原帖由 flyhigh_sabrina 於 13-09-30 發表
追擊post??

收手可以嗎? 人地已經講佢會處理, 我地應該比時間同空間佢
請問那個媽媽蒲頭話會stop 62 嗎?我揾唔返舊 post, 擔心那妹妹。tks

www  這是「防止孩子被性侵犯」的一般性討論,非針對某特定事件,請勿對號入座  發表於 13-10-1 04:15

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由+flyhigh_sabrina+於+13-09-30

原帖由 ANN222 於 13-09-30 發表
請問那個媽媽蒲頭話會stop 62 嗎?我揾唔返舊 post, 擔心那妹妹。tks
佢話: 解決......中

而唔係 已解決

侯爵府

引用:Quote:原帖由+ANN222+於+13-09-30+發表請問

原帖由 Sumyeema1 於 13-09-30 發表
佢話: 解決......中
: 令人更加擔心。

翡翠宮

防止兒童被性侵犯永遠係中外父母 top 3 既 concern.

唔需要號入座, 有無老爺事件都應該廣泛推廣 (同傷風要帶口罩, 打乞次要掩口一樣)

我覺得應該永遠至頂, 可以令初為人父母既有所敬惕.

(不過亦唔需要係呢度再 mention 老爺事件; 反而可以將中外既案例上傳; 等大家知道幾離奇既case 都有)

男爵府

回覆:【救救孩子!】防止孩子被性侵犯(不設劃位,不喜勿進)

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

ANN222 發表於 13-9-30 12:45

今朝佢上來話會處理, 女女冇hard feeling, 62 方面佢會諗方法同佢講...
希望JM唔好再disclose佢地d personal info云云... ...

有link :
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=8790118&extra=page%3D1

www  這是「防止孩子被性侵犯」的一般性討論,非針對某特定事件,請勿對號入座  發表於 13-10-1 04:15
天生女人購物狂

寶石宮

大家警惕!

大宅

引用:Quote:原帖由+Rabbit小小兔+於+13-09-30+發

原帖由 超級特務 於 13-09-30 發表
會唔會對號入座咗d呢?
討論呢個話題,引起大家反思,有咩唔妥?
的而且確鹹濕伯父何其多,理得誤會定老屈 ...
同意,警惕提醒其他父母都係需要,响大家唔知的時候其實呢d事情在無父母保護下不斷發生!

男爵府

好post,值得一推!
冷血嘅人唔好回覆我

男爵府

睇清楚啦! 人地阿媽!

琥珀宮

引用:防止兒童被性侵犯永遠係中外父母+top+3+既+

原帖由 mini1204 於 13-09-30 發表
防止兒童被性侵犯永遠係中外父母 top 3 既 concern.

唔需要號入座, 有無老爺事件都應該廣泛推廣 (同傷風要 ...
認同,這實在是所有家長都應閲讀既資訊!呢類訊息既傳播,永遠都唔嚴多!大家無需將視線同話題轉移到最近既hot topic !

yumui61    發表於 13-10-1 13:39

水晶宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由+mini1204+於+13-09-30+發表防

原帖由 木土土 於 13-09-30 發表
認同,這實在是所有家長都應閲讀既資訊!呢類訊息既傳播,永遠都唔嚴多!大家無需將視線同話題轉移到最近既 ...
不能同意更多!!無限支持

從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

wonderlulu 發表於 13-9-30 10:36
以通識角度,呢個係正確話題。

冲涼Po我有睇,仲有人認為係保守vs開放之爭,和諧vs過敏,尊重大人vs保護兒 ...
連嗰位小妹妹當事人都覺得唔舒服,做父母嘅, 唔可以逃避哩個問題, 要面對同解決, 佢係你哋自己嘅骨肉嚟。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

flyhigh_sabrina 發表於 13-9-30 14:13
今朝佢上來話會處理, 女女冇hard feeling, 62 方面佢會諗方法同佢講...
希望JM唔好再disclose佢地d person ...
啍! 佢話仲要諗方法同62講, 即係未解決.

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

我又覺得依類資訊好正常好正確, 可能樓主想提醒其他媽媽, 依d 事每一日都有機會發生〜
大家真的要好好保護子女!

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

DoReMi媽媽 發表於 13-9-30 14:51
啍! 佢話仲要諗方法同62講, 即係未解決.

佢怕JM們搞大件事, 又揚開去比報紙佬知會冇面掛, 我覺得有咩事咪搵警察囉...
佢講野前言不對後語, 又話個女有出聲話唔比62沖涼,頭先又話個女冇咩事...
好似想我地close file 咁, 成件事好奇怪, 講出來唔係想比人幫咩, 講完叫佢唔好忍, 佢又怕事,
又怕62發惡, 究竟佢有幾多花樣 ??
天生女人購物狂

首頁

尾頁

跳至