自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

fionakong2008 發表於 13-10-2 11:40
係囉,我女好鍾意打排球,九月二曰起差唔多曰曰喺教員室門口等,問教練攞通告,教練一見到佢,我女未開聲, ...
老師都怕左佢
不過咁都係好事.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我唔會自己叫..我會叫小朋友自己去搵負責老師...如果小朋友真係想入..佢自然會去搵老師傾傾...

伯爵府

回覆:你覺得呢D 係怪獸定係幫小朋友爭取機會呢?

冇所謂!
我有試過見工筆試差少少時間先寫完就收卷,我問可唔可以俾多少少時間寫理佢,個監考又俾,最後入咗

機會你爭取下,人哋唔俾咪算
最多俾人話厚面皮啫

大宅

我都識昵D家長,學校小童軍面試,老師問小朋友點解想參加?小朋友話係佢媽咪叫佢來嘅,即日有回條冇收個小朋友。第二日個媽咪走去學校問點解唔收佢個囡?
最后小童軍收左佢個囡。最近昵位家長走來同我傾,話考試后,想我影印亞囝嘅試卷留俾佢個細囡,我已經講明試題全部都係平時嘅工作紙有架,佢可以趁未做前影印左工作紙先嘍。何況D試題都唔知係咪年年一樣?佢都係話到時俾佢影印亞囝嘅試卷。
我唔夠佢講,話到時再講,要問過亞囝先。我唔係小氣,係唔想助長昵D風氣。

翡翠宮

畀面勳章

如果小朋友好想參加,我會叫佢自己同老師講,家長開聲一來好似俾壓力學校,二來小朋友亦冇學習到如何去爭取機會。
日日是好日

子爵府

引用:如果是家長去就怪獸,如果父母教小朋友自己

原帖由 someone123 於 13-10-02 發表
如果是家長去就怪獸,如果父母教小朋友自己去搵老師爭取就叫爭取
Agree!

公爵府

回覆:你覺得呢D 係怪獸定係幫小朋友爭取機會呢?

我覺得係怪獸
係我,我會叫個仔自己出聲問老師,因機會係要自己去爭取的,今日我幫佢,咁第日邊個幫佢?所以要訓練佢自己去爭取。

首頁

尾頁

跳至