自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

回覆:janicelui2002 的帖子

只係覺得宜家d節目咁差,仲要唔批牌照俾其他人冇競爭所以冇進步。有感而發啫

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

tomatoMM 發表於 13-12-10 13:04
梗係難啦
4歲小朋友唔準發脾氣,食得多都唔得,否則公主病
邊個名人敢拍

昨晚我有睇, 但無喺bk留言, 今朝睇d留言真係幾mean
連人地爺爺都講埋
4, 5歲人仔比人話霸道, 公主病, 無教養.......
唉, 點解香港人咁緊張, 唔識relax
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

侯爵府

回覆:山寨版爸爸去哪兒

聽到阿bob把聲已經唔想睇!嘈到死

水晶宮

回覆:lovelyliz 的帖子

幾好睇

男爵府

回覆:山寨版爸爸去哪兒

但佢做內會主席又唔係咁架禾

珍珠宮

sukili1981 發表於 13-12-10 13:25
我之前只係知大陸有買版權未知香港有冇買,話佢係山寨版係覺得佢粗製濫造而大陸版比佢質數高好多。同埋我好 ...

我唔係三色台fans,三色台D節目咁差,呢個節目我亦都未睇過,
不過我覺得大陸版都係山寨,唔見你講佢,只講三色台,有D 偏激。

子爵府

大陸版好睇d,tvb唔肯放多d資源落去,d藝人又唔吸引
獻醜不如藏拙

禁止訪問

hashtag影視迷勳章

引用:Quote:sukili1981+發表於+13-12-10+13:25+

男爵府

無線是沒有買韓國的版權,只是拉雜,「參考」其他製作,拍成現在這套馬虎之作。
我都很想睇屬於香港的明星爸爸,買人家版權,學習人家的製作手法,再加入自己的創意,對我等香港觀眾都有新鮮感,對無線的製作團隊也是學野好機會。

湖南衛視買人家版權,都有加入自己的內容,參考韓國概念、內容、拍攝手法,鏡頭運用等,老實講,可以一洗以往大陸綜藝的老土,我相信大陸的製作團隊好想吸收人家的經驗,始且勿論是否夠好(我鍾意睇韓版多些)。

很可悲,我們香港的大台,如此淪落。

首頁

尾頁

跳至