自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

畀面勳章

回覆:芷瑩媽 的帖子

別墅

回覆:Mrslau1030 的帖子

想問下,點解生仔會危險d?我同老公都有甲貧,有左先驗到,而家等下星期抽羊水,我呢個係女黎,點解仔會危險過女??好想知

水晶宮

畀面勳章

引用:請問你地同老公會唔會都有地貧?我同老公都

原帖由 Mrslau1030 於 14-05-25 發表
請問你地同老公會唔會都有地貧?

我同老公都有,都成功生左個囡囡無事,
我同老公都有,生咗三個,有仔有女!個仔有輕微貧血!

子爵府

回覆:請教有地中海貧血的jm..

我同老公都有隱性地貧基因,不過好彩唔同型,所以bb冇事

若果不幸同型的話,bb就會有4分1有地貧嚕,所以如果中左既話可以同醫生商量落左佢

Mrslau1030  我同我先生同型   發表於 14-8-19 13:22

大宅

會唔會兩公婆都冇,而個女有隱性地貧;我大囡無,細囡有;我有去健康院私家做產檢,但路都冇話我有地貧,細囡一歲入院,要驗血醫生先同我講細囡有,問我兩公婆邊個有,但我倆都唔知!!
過後,老公做開body check 順道問醫生有無地貧先生係沒有的;而我,一路都未入過院,到了細囡都7歲我都未做過body check ……
各位係咪健康院驗血,如有地貧是否都話你知?
還是兩公婆冇,而個囡有都唔出奇的?

子爵府

我自己係輕微地貧,平時都正常人冇分別~
不過識得兩公婆都有輕微地貧,點知生左3個女都係重型,隔左十年,仲要再博多個細仔,點知又係…
上次聽佢個細仔(8歲)講,佢同家姐都係食成世藥同除鐵劑…佢媽咪仲要係隔黎讚佢,佢好叻架,知道自己每日要食d咩藥,第時話要做醫生wor~呵呵呵!

聽完勁想打獲佢!

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:我識得朋友個大仔係重型地中海貧血,佢兩公

原帖由 winifredwin 於 14-05-26 發表
我識得朋友個大仔係重型地中海貧血,佢兩公婆唔信邪再生個細仔都係

...
害了小朋友!就算驗到有先落一>個人觉得好衰LoR!始終係生命!為何明知有机会係重型都要生!

若要人不知 唔好咁低B !  : P

禁止訪問

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

禁止訪問

引用:會唔會兩公婆都冇,而個女有隱性地貧;我大

男爵府

引用:請問你地同老公會唔會都有地貧?我同老公都

原帖由 Mrslau1030 於 14-05-25 發表
請問你地同老公會唔會都有地貧?

我同老公都有,都成功生左個囡囡無事,
我有地貪,老公踩界,仔隱性

禁止訪問

男爵府

引用:Quote:原帖由+panshel_fin+於+14-05-26+發

原帖由 Misskorea 於 14-06-10 發表
你好我同老公都甲型、你果時有冇抽洋水?定做照聲波一直keep 住生?thx

...
之前學過 甲型既地貧 如果重型會自動流產 乙型既重型先會生得出
有錯請指教

但奉勸要生bb既人 請先做身體檢查 check清楚 有事就唔好博

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Misskorea+於+14-06-10+發表

禁止訪問

畀面勳章

回覆:肥豆媽咪 的帖子

禁止訪問

畀面勳章

回覆:MoCheung 的帖子

首頁

尾頁

跳至