自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

回覆:老老實實,大家有無試過唔小心偷左野

有一次,都成二十幾年前,當時超市仲未用barcode 架,貨物係貼價錢牌!咁媽咪叫我同家姐去百佳買野,其中一包米個收銀又話唔使拎上去,咁我咪推架車仔出去,等埋我家姐比錢走人!返到屋企媽咪話點解找番咁多錢?對單原來無計劃包米喎!而家我d姊妹仍不時笑我係偷米賊。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:阿囡未曉行坐BB車時,我去7仔買野比$,出門

原帖由 siufung 於 14-06-28 發表
阿囡未曉行坐BB車時,我去7仔買野比$,出門口發覺阿囡手中把玩一盒避孕套……
坐車仔嘅高度剛好對住 ...
我個仔都成日搞d套套 鬼咩 擺正收銀(7仔) 高度又咁上下
不過我每次都會望下佢手有無野至走 因佢太多手

伯爵府

引用:話說有一次我係樓下惠 x 買野,之後我個朋

原帖由 m8mber 於 14-06-27 發表
話說有一次我係樓下惠 x 買野,之後我個朋友咁岩打黎,咁我就一路同佢傾一路行下,之後我拎完盒粟米片,就 ...

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

複式洋房

有次百貨公司,阿仔扭計,我求其起貨架拎左個波佢拎住。到行完街上車時,姑奶問我,點解阿仔有個波,我先醒起無放返低。

大宅

我C6,去完迪士尼,上左接駁巴士,
先發現個袋ge魔術貼,痴住左隻米奇
變左係我c6人生一大污點

珍珠宮

引用:有次去X街呀B想拎包日本乾烏冬玩,我拎比佢

原帖由 櫻花餅 於 14-06-28 發表
有次去X街呀B想拎包日本乾烏冬玩,我拎比佢之後自己繼續買野,返到屋企諗住喺BB車放呀B點知佢仲攬住包烏冬 ...
拎比佢玩?即係本身冇諗住買?

珍珠宮

有次去X街呀B想拎包日本乾烏冬玩,我拎比佢之後自己繼續買野,返到屋企諗住喺BB車放呀B點知佢仲攬住包烏冬 ...
拎比佢玩?即係本身冇諗住買?

子爵府

BK Milk勳章

我都試過響書店拎住文具睇,因為我個女周圍走,我追佢,一時唔記得拎住文具,追到之後行左好遠先發現手中文具,我即刻帶阿女返轉頭比錢。

伯爵府

畀面勳章

引用:話說有一次我係樓下惠 x 買野,之後我個朋

話說有一次我係樓下惠 x 買野,之後我個朋友咁岩打黎,咁我就一路同佢傾一路行下,之後我拎完盒粟米片,就 ...
有次商場擺玩具短期 攤檔,我簡左三件玩具($100)當時好亂又推bb車,又拉住個大仔、一間又叫弟弟吳好落bb車!返到家樓下先發現自己未比錢!番轉頭比返佢,佢多謝我仲送多三4個 細細既波仔比我兩個仔!

Be crazy. Be stupid. Be weird. Be whatever. Because life is too short to be anything but happy.

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

試過搭紅色小巴,唔記得比錢,落左車隻手仲揸住尐散紙...
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

試過有次差 d 食左覇王餐
之前出街見工,見完一個人去日本餐廳食 lunch, 食完正餐但未食甜品,人有三急,拎埋手袋去洗手間,間野洗手間係餐廳門口外面唔洗鎖匙,我去完無耐收到電話,一路行一路講,唔覺意走左 (一出洗手間門口一邊係餐廳,另一邊係商塲出口),收左線之後,發瘟囉 食左覇王餐 ,嗰下又驚又尷,拿拿臨趕返去餐廳 一入到去,見人地執緊我張檯,差唔多執完 ,我就話,頭先行開左去洗手間,唔該埋單

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

唔好意思講句,睇你內容係無需要買包烏冬,只係個仔想玩就攞比佢,好似唔多好喎,玩完\"鍊\"完放番低,咁下一個買嘅就……

侯爵府

同樓主程況一模一樣,不過我係撻士多啤梨

珍珠宮

好媽媽勳章

coffeemate 發表於 14-6-27 23:45
有好耐以前,用揹帶揹阿女係心口買餸,買完要搭車返屋企,上左小巴見到b女拎住粒蕃茄仔,唔知佢幾 ...
我都試過推住BB車去超市, 出左門口先見到個女拎住盒野無比錢...

侯爵府

引用:話說有一次我係樓下惠+x+買野,之後我個朋

試過同同事去食LUNCH,兩個人食完起身,出門口時岩岩好多人分開行,出左門口行返公司時互問對方幾錢,原來兩個都無比錢

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

亞女細個同佢行旺角書店,都買左好多本書,點知返到屋企發現佢bb車坐位有個印仔,有晒label的,但我住沙田,所以無拎返出去,但我驚左好耐,驚比cctv影到

複式洋房

試過同朋友去書局買書,
2個掛住傾計,
就咁拎住本書行出左門口,
行左出商場先發現未俾錢
即刻跑番去俾錢

大宅

有!個時個囡歲半大時去gxp到行下,到走左上埋巴士時見到bb車個側袋多左對襪仔,原來係佢貪玩拎左。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

有。又係同人傾計,上咗車先發現,唔知點解冇響機,行返超市俾返10幾元。嚇到手都震埋

首頁

尾頁

跳至