自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 rickybb123456 於 14-08-19

原帖由 hhmum 於 14-08-19 發表
除了比較成績,識耐左是非都多左,所以我減少了回校。
有人既地方就有是非

我為貓狂

珊瑚宮

回覆:學校裡,你身邊有冇一個難頂既家長

一世難忘……俾人倔。佢樣林D扮死。我樣惡。佢將所有同我話人架野話我講

男爵府

回覆:學校裡,你身邊有冇一個難頂既家長 ?

大把呢d人,表裡不一。
日日係學校門口等放學都不知幾多嘢聽。

所以我寧願熱死,都坐喺架車度做功課/睇書,夠鐘接放學先出現。儘量唔想同佢地交手。

冬天的味道

大宅

經常八封人地D野,但又5係直接問你,走去問其他家長·

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:學校裡,你身邊有冇一個難頂既家長 ?

成日同你報告你小朋友有咩曳,見親都係講:我個仔話你個小朋友打人喎....... 、我個仔話你小朋友咁咁咁話人喎......。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Sweet@family 發表於 14-8-19 12:17
如題

印象最深刻有一個O家長.
初識佢係一位Y家長介紹, Y話O好好人, 好大方.

試過幾次約出來食嘢, 但發覺幾次都係同一間酒樓, 我同Y都麻麻地果間, 但Y話O淨係鍾意呢間 ?

但唔係O請, 係AA制架, 點解冇得揀我鍾意果間 ? 仲有, O話呢間係用新鮮雞做棉花雞 !

佢好鍾意向學校投訴, 投訴老師針對佢個乖仔, 最敝係夫婦同心, 2 公婆一齊去.

有一次運動會前夕, 佢仔冇做功課, 返學比老師罰炒(太多前科, 冇交功課同罰炒) 因為今次
老師話如果交唔到唔比佢參加運動會. 佢老豆見到佢被罰炒問明原因後叫個仔唔使炒, 第二日
同個仔返學同班主任嘈, 原來教署規定所學生都要參加運動會, 服務生除外. 佢就用呢點要脅
班主任話告佢.

有日亞女留校我去接佢撞見O, 問佢返學校做乜, 佢同我呻話老師又針對佢個乖仔,
成日話佢欠交功課, 明明做晒啦, 因欠9次要記缺點, 佢唔肯簽, 佢同我講佢激鬼氣, 當著老師面前
將手冊果頁要簽名撕爛 !!

就係果排佢個仔經常冇返學, 佢打電話比我只係想我幫佢拎功課, 我已經唔多想見到佢.

果時佢同我講佢出面買咗樓就搬, 我諗住都就走啦, 再幫吓添啦.

點知新學期佢都未走. 佢曾經同我提過話想校長同佢寫推薦信去另一間頗有名氣嘅小學, 我諗
佢衰咗啦. 唉, 他們這一家, 校長點寫好呢 !!!

其他嘅都冇乜嘅, 大家好來好去咁啦.

伯爵府

醒目開學勳章

ian723 發表於 14-8-20 09:51
印象最深刻有一個O家長.
初識佢係一位Y家長介紹, Y話O好好人, 好大方.

好同意你話: 好來好去

***生於這世代........有點措手不及***
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
幫助別人不求回報,難度簡單一句"多謝"也沒有 ?為人父母者,不覺得可恥 ?還是你心裡是冷漠世界 ?!

伯爵府

醒目開學勳章

sunnygirl 發表於 14-8-20 07:07
成日同你報告你小朋友有咩曳,見親都係講:我個仔話你個小朋友打人喎....... 、我個仔話你小朋友咁咁咁話人 ...

有呀,我諗係咪佢係咪查家宅?
幫助別人不求回報,難度簡單一句"多謝"也沒有 ?為人父母者,不覺得可恥 ?還是你心裡是冷漠世界 ?!

伯爵府

醒目開學勳章

dimsumsumsum 發表於 14-8-20 06:33
經常八封人地D野,但又5係直接問你,走去問其他家長·

係呀,,所以講要要小心d

已刪除用户

首頁

尾頁

跳至