自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

我識得有對父母掉低左d仔女,
咁祖母負責照顧,
唔好話拎綜媛,連申請社署的學費減免都話唔得呀!(麻麻係無錢的,一家得麻麻爺爺同一個3歲一個2歲的小朋友)。
話唔可以喎!

叫個麻麻比對小孩入孤兒院,比人領養喎!
話麻麻年紀大,唔湊得小朋友幾耐,
所以不如比人領養喎!

你話幾傷麻麻的心?

社署:;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: 我真係頂你地唔住了!
對你們這個機構好失望呀!
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

他唔養,個細路仔又有居港權,咁未放入孤兒院law!

點解要比錢過那個人手,社署又點知d錢他真係比小朋友用?

他都話唔係他仔女la!

邊可能可以咁樣,社署真無能!

子爵府

啲大陸人成日都係咁, 真係火都黎埋

別墅

1. 個父母係咩人嚟o架?點解可以咁無恥要人(舅父)幫佢養仔.
2.個舅父又係咩人嚟o架?自己既然孭咗上身,就自己攪點佢啦,關hk 政府?事呀?
3.呢個又係咩政府嚟o架? 剩係驚d有錢人,一話投訴,就物都得.

珍珠宮

好媽媽勳章

大宅

話社處啲人廢架啦, c 懶鬼黎架 ...

佢地只係識得蝦啲老弱婦嬬 ...

有手有腳, 又唔去揾嘢做

貪得無厭, 呃綜援

就買佢怕, 俾凸佢 ... ?-(

原文章由 mcdullyiu 於 08-3-11 12:11 發表
我識得有對父母掉低左d仔女,
咁祖母負責照顧,
唔好話拎綜媛,連申請社署的學費減免都話唔得呀!(麻麻係無錢的,一家得麻麻爺爺同一個3歲一個2歲的小朋友)。

話唔可以喎!
叫個麻麻比對小孩入孤兒院,比人領養喎!
話麻麻年紀大,唔湊得小朋友幾耐,
所以不如比人領養喎!

你話幾傷麻麻的心?
社署我真係頂你地唔住了!
對你們這個機構好失望呀!
升久必跌

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 wwwww1999 於 08-3-11 12:19 發表
2.個舅父又係咩人嚟o架?自己既然孭咗上身,就自己攪點佢啦,關hk 政府?事呀? ...
超 ~~~ 佢話係個細路嘅舅公就係舅公 gar lar

會唔會係個伯爺公個私生子呀

路遙知馬力,日久見人心!

子爵府

阿舅公搞錯咗, 揍仔錢係問小朋友父母攞, 而唔係問政府攞?-(

珍珠宮

原文章由 靖兒 於 08-3-11 12:35 發表
話社處啲人廢架啦, c 懶鬼黎架 ...

佢地只係識得蝦啲老弱婦嬬 ...

有手有腳, 又唔去揾嘢做

貪得無厭, 呃綜援

就買佢怕, 俾凸佢 ... ?-(

...

只因為麻麻有間後生供完左.市值幾十萬的居屋,
同埋唔係2個小朋友的合法監護人,所以就咩都唔得!

人地賣左樓住邊呀?一家4口得個6-70歲的百爺公做看更,每個月得6-7千元,叫人賣左層樓真係訓街呀?

侯爵府

其實政府點行都死, 政府有無人知, 其實唔係比唔比綜援既問題, 而係人口政策既問題~

一日唔諗點解決內地人(男女方都係)黎香港生仔既問題, 呢一世都唔會解決到問題~

大宅

低能, 有無攪錯!:;pppp:

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章

pk正乞兒
:-P  :-P  :-P

侯爵府

香港真係幾好都有,不過係對d識走精面既人, 普通市民就想都唔洗想.

大宅

幾怕無人會覆我喱個topic.
我睇到喱個news個時幾火肯滾呀~幾谷氣呀 .
如果可以打官司嘅話,我實告政府濫用我哋立稅人嘅錢去養喱柞死廢人兼大種乞兒,交稅我諗我哋作為公民嘅都願意支付,但亦希望政府將我哋嘅稅用系公共上面,例如修橋補路或各項對市民有益嘅建設上面,即我哋兒女嘅教育,甚至乎有交稅嘅人都應該享有房屋福利~~~我哋所交嘅稅絕唔可以....
政府唔該你聽住:
我哋立稅人死做爛做所交嘅稅絕唔可以養啲事無生產嘅廢物垃圾,何謂事無生產嘅廢物垃圾?就系班呃呀公錢嘅死懶狗、你哋班豬咁蠢又高薪嘅C高官、同埋事非不分嘅亂Q咁發up風嘅廢柴議員,剩系養你哋柞廢物,已經浪費我哋立稅人吾少血汗錢~~

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

算罷啦, 一個人食幾多著幾多係整定的, 貪埋貪埋咁多錢, 難保佢聽人就有災劫, 一毛錢都淨唔番。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

大宅

香港正苦係咁嫁. 你是但一日, 去政府部門投訴呢樣投訴個樣, 佢就會用$打發你走架喇.

連呵屎唔出都可以賴政府架~

伯爵府

咁唔like, 咪唔好幫人湊lor, muk佢咁ga

大宅

原文章由 餃次子 於 08-3-11 13:11 發表
幾怕無人會覆我喱個topic.
我睇到喱個news個時幾火肯滾呀~幾谷氣呀 .
如果可以打官司嘅話,我實告政府濫用我哋立稅人嘅錢去養喱柞死廢人兼大種乞兒,交稅我諗我哋作為公民嘅都願意支付,但亦希望政府將我哋嘅稅用 ...

同意,講得好
大家睇下lee個pk係咪要打
香港社區組織協會主任何喜華認為,在港出生但父母為內地人士的兒童亦是香港居民,當局不應將他們區分並實施特殊政策處理,認為新安排有歧視及違反《基本法》享有平等待遇的權利。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

所以如果c6失業, 我叫佢唔好做架啦, 做黎仲乜? 還掂交左咁多年稅, 我用返自己個份咋!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

首頁
12345...6

尾頁

跳至