自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

醒目開學勳章

依家啲年青人, 只識吃喝玩樂又唔去努力賺錢, 只係想一啲捷徑. 仲要衰到去殺人. 唉.... 其實都係社會風氣造成.

伯爵府

原文章由 金兔 於 08-5-25 10:43 發表
有個問題想問
在法律而言
如果有人為了help個女仔
而殺死班人
會係什麼罪 ??

咁樣會唔會係誤殺呢

男爵府

原文章由 ellawyc 於 08-5-25 11:21 發表
唔知大家點睇 (可以話我冷血....)
我係支持有死刑, 因為有一定阻嚇作用
話死刑唔人道, 咁兇手殺人 (唔理咩理由都好啦) 又有人道可言咩?

我覺得有死刑冇所謂,幾好,但係就咁殺死個謀殺犯,
好似幾益佢,判佢終生監禁,
黎緊個幾十年冇晒自由係最好~

坐左幾十年監,再幫佢安排死刑仲好~~

佢可以咁白痴借7萬蚊去台灣玩,
再因為人地有個LV袋而打劫人~

兇手都24歲啦,照計有受到香港的敎育~
竟然做埋D咁低能既嘢...

所以要判佢終生監禁,等佢諗清諗楚自己餘下的日子在監倉如何渡過。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

睇到報紙既時候,見到個女仔條屍.死得好慘呀!佢既父母實傷心死!

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

原文章由 catdog123 於 08-5-25 09:06 發表
為吃喝玩樂而殺人, 都好得人驚

呢d人真係要判佢終身監禁呀!

大宅

其實個男仔係咪心理有問題架?

禁止訪問

男爵府

伯爵府

畀面勳章

子爵府

叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章

唉..而家d後生真係得人驚
做之前真係完全唔用個腦諗下後果!
做佢地父母真係好可憐,辛辛苦苦養大仔囡
就咁就永遠要同佢地分開!
一個無辜俾人殺死,
一個就殺左人,下半世就要坐監

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

草管人命,視殺人如㩒提款機。

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原文章由 ccA_A 於 08-5-25 09:00 發表
大 埔 林 村 河 機 場 地 勤 美 少 女 被 劫 殺 案 有 驚 人 發 現 , 冷 血 兇 徒 為 一 次 台 灣 之 旅 欠 債 七 萬 元 , 喪 心 病 狂 向 弱 質 纖 纖 的 女 事 主 謀 財 害 命 , 瘋 狂 購 物 及 呼 朋 引 伴 吃 喝 玩 ...

呢d人渣死10次都唔夠...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

真係 好冷血,殺左人都仲有心理吃喝玩樂,我估佢唔係第一次,希望警方查清楚些,一般人誤殺左人都會後悔收埋自己,佢仲可以當無事照玩,真係好恐怖,死者真係好無辜,希望佢安息啦,家人早日忘記傷痛

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

唔單只有心情吃喝玩樂,仲夠膽勒索死者男友,真係卑鄙無恥冷血ge禽獸!!!

原文章由 414928 於 08-5-25 17:37 發表
真係 好冷血,殺左人都仲有心理吃喝玩樂,我估佢唔係第一次,希望警方查清楚些,一般人誤殺左人都會後悔收埋自己,佢仲可以當無事照玩,真係好恐怖,死者真係好無辜,希望佢安息啦,家人早日忘記傷痛 ...
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

禁止訪問

男爵府

複式洋房

大宅

而家成條街10 個都有8個用LV,不過佢真係唔好彩, 可能佢太夜或佢街果度太靜喇,佢父母都好慘,養到個女咁大,唉

首頁

尾頁

跳至