親子旅遊

跳至

首頁
12345...12

尾頁

伯爵府

回覆:Centara Grand Mirage Beach Resort Pattaya

我前年10大7細都係一架tuk tuk 出入, 5危險又方便

別墅

回覆:HoLizz 的帖子

二小要睇幾大喎...如果可以, 叫酒店d人, 將兩張單人床\"拍\"埋一齊. 咁樣會好d.
之前都有咁做過. 事關都係兩大, 兩細, 但一個兩歲, 另一個八歲.

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+Koala_Chu+於+15-06-17+發表

原帖由 oktammy 於 15-06-17 發表
你d資料對我好有用。 想問
1.由酒店行出大街食肆要幾耐
2. 如由酒店去炳嫂或商場,係咪都要行返出大街坐Tu ...
由酒店出大街,拖住小朋友要行 15-20 分鐘

酒店可以幫你 call 車,又或者酒店門口出面有 tuk tuk

我只去咗大街同 central festival,其他地方唔清楚

酒店都有 3 間餐廳,如果唔出去都可以留喺酒店食

男爵府

引用:Quote:原帖由 --得得B-- 於 15-06-16 發表

原帖由 cathy.w 於 15-06-17 發表
暑假同小朋友去芭堤雅,可以話我知Wendy 包車資料嗎?謝謝!
上網找 Nicky and Wendy 就找到email 同電話

侯爵府

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由 --得得B-- 於 15-06-16 發表

原帖由 cathy.w 於 15-06-17 發表
暑假同小朋友去芭堤雅,可以話我知Wendy 包車資料嗎?謝謝!
我用左Wendy好耐 佢之前係專做BKK 近2-3年才做埋PTY 所以Wendy有D價錢係會貴D 我都係機場酒店接送找Wendy 其他多數找炳嫂

別墅

MeiLL28 發表於 15-6-17 23:02
二小要睇幾大喎...如果可以, 叫酒店d人, 將兩張單人床\"拍\"埋一齊. 咁樣會好d.
之前都有咁做過. 事關都係 ...
Thank you !

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+oktammy+於+15-06-17+發表你d

原帖由 Koala_Chu 於 15-06-17 發表

酒店可以幫你 call 車,又或者酒店門口出面有 tuk tuk
有老有嫩,我地主力留係酒店玩, 但食唔想3日都留酒店食

男爵府

引用:Quote:原帖由+Koala_Chu+於+15-06-17+發表

原帖由 oktammy 於 15-06-18 發表
坐兩排車出去食好方便,可以叫酒店call 架兩排車上來,出去食!如果去Central Festival, central Festival 門囗到好多兩排車,車返你們回酒店!

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

mango22 發表於 15-6-18 08:35
坐兩排車出去食好方便,可以叫酒店call 架兩排車上來,出去食!如果去Central Festival, central Festival ...
好期待呀. 有無邊幾間食肆好? 我打算去亞夢羅....仲有無好提議.
另外我打算去3D ART, 你地有無其他介紹?

侯爵府

2024年龍年勳章

引用:Quote:mango22 發表於 15-6-18 08:35 坐兩

好期待呀. 有無邊幾間食肆好? 我打算去亞夢羅....仲有無好提議.
...
Pupen又稱藍蟹餐廳 建議大約5點左右到 可坐在海邊位置看日落 環境舒服 最好包車去 行完Floating Marker 再去Puper食飯 非常順路

侯爵府

2024年龍年勳章

引用:Quote:mango22 發表於 15-6-18 08:35 坐兩

...
紅姐餐廳食燕窩、灼或燒大頭蝦、鱷魚湯、翅

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆:Centara Grand Mirage Beach Resort Pattaya

如果你住Mirage 酒店的自助晚餐也不錯的

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章

引用:回覆 my-baby 的帖子Mirage 酒店的自助晚餐

原帖由 天賜小公主 於 15-06-18 發表
回覆 my-baby 的帖子

Mirage 酒店的自助晚餐, 每位幾錢? 大人? 小朋友?
Sorry ar 唔係好記得 唔係太貴
我每次都係入餐廳望下啱唔啱食 如果啱食先問有冇位

侯爵府

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由 Koala_Chu 於 15-06-17 發表

酒店附近有間海邊餐廳嫁

男爵府

減齡達人勳章

紅姐餐廳係邊? 是否坐TUK TUK 去?

侯爵府

2024年龍年勳章

引用:回覆 my-baby 的帖子紅姐餐廳係邊

原帖由 mamimi 於 15-06-18 發表

紅姐餐廳係邊? 是否坐TUK TUK 去?
紅姐在royal garden 斜對面 如果搭兩排車你跟司機說「姐紅」就可以了 大部分司機都識嫁喇

男爵府

減齡達人勳章

講廣東話? 佢地識聽?

侯爵府

2024年龍年勳章

引用:回覆 my-baby 的帖子講廣東話

原帖由 mamimi 於 15-06-18 發表

講廣東話? 佢地識聽?
廣東話讀「紅姐」泰國人讀「姐孔」所以你想去「紅姐餐廳」就同司機講「姐孔」
泰國人教我的

男爵府

Koala_Chu 發表於 15-6-17 23:13

請問所指的 Tuk Tuk, 是否= 兩排車?Thanks!

首頁
12345...12

尾頁

跳至