親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

snugglechums 發表於 15-8-19 11:51
我國泰機每人$400手續費,酒店每人$150。在永安買的,已退哂。
請問你打電話/email cancel?

大宅

回覆:有無人買咗國泰假期曼谷 package

我已轉了出發地點了, 佢哋會全數 credit比番我哋。不過要6~8星期。不收任何費用。可以安心哋繼續出發。

:-? :-x :-x :verycold: :wink:

大宅

引用:Quote:snugglechums+發表於+15-8-19+11:51+

原帖由 evaken 於 15-08-19 發表
請問你打電話/email cancel?
因為不是我聯絡,昨日家人好似話email佢哋改去華欣,因原本去曼谷和華欣2個點,之後佢哋電話call家人話國泰機票可取消或改期,咁我家人就問可否取消,佢哋話曼谷酒店和機票可取消但要收手續費,但華欣酒店要問,今日覆我華欣酒店也可取消但收手續費,咁今朝已全部取消。

大宅

引用:我已轉了出發地點了,+佢哋會全數+credit比

原帖由 melanieng 於 15-08-19 發表
我已轉了出發地點了, 佢哋會全數 credit比番我哋。不過要6~8星期。不收任何費用。可以安心哋繼續出發。

...
你幫邊間買?自由行?thx

大宅

引用:我已轉了出發地點了, 佢哋會全數 credit比

原帖由 melanieng 於 15-08-19 發表

...
你边間agency or airline?

我經安運訂package, 佢地問酒店,酒店肯全數退,不過安運要收300一個人handling, 变相重貴過一晚酒店,可唔可以同旅遊協會投訴,佢地之前已經收咗charges, 而家又收,趁火打劫。

大宅

引用:Quote:原帖由+mandyfung+於+15-08-19+發表

原帖由 snugglechums 於 15-08-19 發表
我國泰機每人$400手續費,酒店每人$150。在永安買的,已退哂。
我都係經永安book CX package.. 請問你去門市安排退款嗎?我打極hotline都冇人聽

大宅

回覆:snugglechums 的帖子

我在國泰假期買的,佢話轉地點就唔收。不過回程就一定要11月30前。如取消,就每人收400.00 。我見請哂假,所以轉地點

:-? :-x :-x :verycold: :wink:

大宅

回覆:may12345678 的帖子

我都打左去旅議會,其實都係幫唔到手!佢地話始終都係旅行社同航空公司 酒店既協議~我同佢講其實你地有冇諗過要保障多d自由行既旅客?! 好似呢d突發事咁, 旅行社 航空公司就打劫咁, 話只換機去台北都要補$2300 連我原本差價姐要即$4500張剩機票去台北! 我問佢如果係你,你會唔會轉?! 完全無視我地買套票既人lor!一d都幫唔到手!

大宅

引用:Quote:原帖由+snugglechums+於+15-08-19+發

原帖由 bo_chi 於 15-08-19 發表
我都係經永安book CX package.. 請問你去門市安排退款嗎?我打極hotline都冇人聽

...
我聽家人講無咁快退到$,我當時比coupon,好似也退coupon.

複式洋房

認識瑞士牛牛第一回

melanieng 發表於 15-8-18 13:12
下星期四出發,住 grand hytt 所以好驚。唔知有無人能耶消呢?
你坐邊間航空公司?我做旅遊架睇下幇唔幇到你 ? 老實説話住Grand Hyatt 真係有D驚囉!

複式洋房

認識瑞士牛牛第一回

Candyuseph 發表於 15-8-19 13:48
你坐邊間航空公司?我做旅遊架睇下幇唔幇到你 ? 老實説話住Grand Hyatt 真係有D驚囉! ...
Oh Sorry ! 刚睇到CX 出左喔! 如果機票Cancel $ 400-$ 600 charge ! 酒店你可以自己直接E mail 去Grand Hyatt 問 . 如果Grand Hyatt 話可以cancel , 你就Email 返俾國泰假期睇 . 甘樣就唔使等來等去 !

男爵府

BK Milk勳章

bo_chi 發表於 15-8-19 13:08

...

我尋晚去左永安門市回問, 門市話一定要email去cancel/改野, 佢地做唔到..........只話cancel CX機票 charge $400, 永安收$150 charge, 酒店要confirm取消先會幫我問酒店
但email去永安又話個mail box爆左..........hotline等極無人聽

大宅

回覆:evaken 的帖子

總之就係費既!旅行團跟過永安都可接受! 但自由行完全冇唔得!電話打幾個鐘都可以冇人聽既!

大宅

引用:+本帖最後由+evaken+於+15-8-19+14:13+編輯

原帖由 evaken 於 15-08-19 發表
咁點算呀,我原先係8/24出發

男爵府

如果十月先出發其實而家洗唔洗買定保險先呢?

大宅

解答好清晰!但禾是在專業旅運買國泰package, 佢地話未知機票退幾多,會否中間食左我的機票錢扣多於$400?thxxxxxx

男爵府

回覆:choicheukyin 的帖子

好好彩,取消4晚芭堤雅之旅,改去吉隆坡,雖然之前一直無諗過去吉隆坡,但未去過,去見識下都好,好過一路玩一路擔心。今次改地點居然一蚊都唔洗扣,我之前有諗過CX會否在中間抽水,點知原來佢係咁老實,連芭堤雅都無扣我錢。超開心,一心諗住會無晒4晚酒店錢,依家又要努力找吉隆坡資料。祝大家旅程愉快!

男爵府

引用:解答好清晰!但禾是在專業旅運買國泰packag

原帖由 choicheukyin 於 15-08-19 發表
解答好清晰!但禾是在專業旅運買國泰package, 佢地話未知機票退幾多,會否中間食左我的機票錢扣多於$400?t ...
我見其他人講,取消行程,機票CX每位扣$400,另外旅行社再每位扣$150手續費

男爵府

回覆:有無人買咗國泰假期曼谷 package

唉!我都係f ull cx pkg bkk,諗住轉地方,又未覆酒店會5會收手續费,cx又未覆我,請問你地BKK酒店幾時覆你,好煩呀!希望5收啦,快啲改行程啦

男爵府

回覆:bebevan 的帖子

我第一次打通,問返我的套票是否可以取消/轉地點,因為我係全芭堤雅。個女仔話因為今次取消係針對曼谷,而我係芭堤雅,叫我有心理準備會扣一晚以上或全扣。我問轉地點手續,她叫我最好即日決定,在CX網上從新訂購新地點,之後再打上去,打通後比返新地點的資料,2分鐘唔洗就話已經取消左之前的訂購,我問返酒店扣左我幾錢,等左唔洗1分鐘回覆我可以取消不用扣錢。

首頁

尾頁

跳至