母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我之前係泵 呢兩日試埋身啜 我覺得泵好似仲好咁 起碼知佢食左幾多 同埋隔耐小小時間

大宅

引用:我一個人湊三個小朋友,家裡所有家務都係一

原帖由 Baby_Cute 於 15-10-26 發表
我一個人湊三個小朋友,家裡所有家務都係一腳踢,我都最泵媽,有時會埋身。唔好話泵定埋身,我覺得人奶路真 ...
勁啊!媽咪辛苦啦!

大宅

回覆:tinklewqt 的帖子

4點半起身揼,半夜真係多奶啲,爆兩樽(180ml/樽)

大宅

引用:我都是全泵媽,差不多21個月了,我仲要湊兩

原帖由 woodylee 於 15-10-20 發表
我都是全泵媽,差不多21個月了,我仲要湊兩個!
只要堅持,一定得架
好厲害啊

男爵府

畀面勳章

回覆:全揼條路好孤獨

我兩胎都係全泵媽,上胎餵左14個月,依胎宜家8個月,目標餵到2歲!
雖然全泵媽有啲孤獨,但bb大左開始可以減泵,時間就鬆動好多(不過我有家人幫)。

感恩

大宅

引用:我兩胎都係全泵媽,上胎餵左14個月,依胎宜

原帖由 chu.c9 於 15-11-10 發表
我兩胎都係全泵媽,上胎餵左14個月,依胎宜家8個月,目標餵到2歲!
雖然全泵媽有啲孤獨,但bb大左開始可以 ...
我都減緊

大宅

回覆:全揼條路好孤獨

我都系泵媽。我日間要返工,所以無半夜泵,但日間都盡量泵,全日泵6次左右。有時人手擠,快d.。雖然辛苦,但見bb最中意食媽媽d奶奶,自己就好開心。只想俾多d奶奶佢飲。你盡量想下bb開心食人奶,就會忘記辛苦。

複式洋房

tabiyan 發表於 15-10-28 10:06
我之前係泵 呢兩日試埋身啜 我覺得泵好似仲好咁 起碼知佢食左幾多 同埋隔耐小小時間
...

我b出世到而家都未夠1個月!
我響醫院果幾日就局住要埋身餵,返到屋企頭幾日都埋身比佢食,但我奶頭實在太扁,第二日已經啜損左,痛到真係標眼淚,又唔知阿b食左幾多!
後來去左健康院,啲姑娘教我泵出黎比佢食!所以我而家響屋企就日日pump出黎,2邊加埋都有6安,每次夠佢飲2餐!
不過人地話埋身會好過泵出黎,所以我每次都好忐忑!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊