夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

2年, 因為有左細女結婚~~下個月27號就係結左婚2年~~
[img][/img][img align=left

大宅

認識咗1年多才拍拖, 拍咗拖9年半才結婚, 今年3 月第1個bb 出世, 10月將是我們結婚12周年.......一切都有神祝福同保守.
歡迎入嚟呢到探吓謙謙, 做個 Blog 友
http://hk.myblog.yahoo.com/cecilau0919

禁止訪問

等待驗證會員

拍拖到結婚一年..而家..8年~

複式洋房

拍拖6個月,結婚一年...
但係我地拍拖3個月就有咗隻小魔怪...

複式洋房

識得fd , 前年既事..兩人經fd 搭 fd玩時認識 1-2年後 男、女各自剛剛同男女朋友分手. 再見面就拍拖
- 10、11月拍拖 >>12月同居>>1月有左 > >3月結婚 >>
4月唔知咩事落左 > >(吵架唔知幾多次.....其中有兩次要奶奶出面調庭) >> 上年再有左>> (吵架 其中一件係因為女方明知經濟唔好. 但係一有左(1 個月)就以唔舒服為由辭職,(之前一次都係一知有左就即係辭職..攪到周身無$.生b都由家人比$) >生左..(又吵..無錢養.但女方唔肯返工話要同親自湊B.同埋講外家有$, 又有朋友會幫手養喎 ..實情係講大話. .. ) ........夠不夠又吵... 聽聞男方阿媽十分不滿呢位唔成熟新抱 .表明佢地第日再吵架/離婚都唔會理佢地....
以上問題唔知同唔同佢地大快完成所有人生大事有關 ????

民房

回覆 #46 popol 的文章

好似真係快咗少少,結婚係人生大事,要啉清楚吖!
我同我老公拍拖一年零三個月先結婚,而家結咗婚年零,大家感情幾好嘅,只係我會有嘢唔滿意佢~佢啲習慣吖!(結婚前唔覺得有唔妥,可能係情人眼裏出"西施"啦!)

子爵府

我地拍左差唔多8年先結

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我同我隻c6,都係拍左拖9個月就結婚啦 但係我識左佢6年,清楚佢份人係點,如果只係識左一個月就話結婚,好似衝動左d喎,都係了解多一段時間好d

男爵府

拍拖7年 (當中5、6年係同居) + 結婚快2年 = 9年~~

子爵府

畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

相識半年, 拍拖9年半+結婚8年半, 一起已經有18年咁耐啦.

拍拖一個月就結婚, 又真係快左d, 大家都未好了解對方.

大宅

畀面勳章

好老實講.....你地而家係熱戀期......當然只會睇到對方的優點......所以覺得結婚無問題.....不過你地都唔係即時結婚.....可以係搞結婚期間再了解大家....

我有個朋友上年12月頭人地介紹個男仔比佢識....12月中就話結婚.....1月31號就擺酒....2月6號註冊(因為排期最快係呢一日,所以擺酒先)....而家我朋友10月就生bb啦......真係一年都唔洗.....結婚加生仔.....

好老實講....我唔係好睇好.....唔係話佢地會離婚.....而係我朋友因為想結婚而心急去結....結左婚之後就開始埋怨....我一早同佢講過....結婚唔係咁簡單.....既然結左婚.....就要互相體諒....如果唔係一齊生活都唔會開心

我自己就拍左7年半拖......而家結左婚10個月....計埋都差唔多8年半

[ 本文章最後由 愛麗斯傳說 於 08-8-15 14:24 編輯 ]

大宅

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

想問你地幾多歲? 數唔數得出對方10大缺點(記住係缺點, 唔係俾熱戀蒙閉嘅心)? 結婚嘅錢係你地自己俾定係6299俾? 自己住定係同6299住? 預算每月家庭開支(包括俾雙方父母家用)幾多? 夫妻各自負責幾多錢? 你婚後仲返唔返工? 幾時生小朋友? 邊個湊?
如果你地對以上問題都有週全安排、深愛對方、又有足夠經濟能力, 閃電結婚都冇問題。
我份人比較現實, 拍拖一個月仲係honeymoon, 但結婚就唔只係兩個人嘅事, 簡直係雙方家族嘅事, 真係要好好考慮清楚.

珍珠宮

同老公拍左一個星期拖,佢就話想結婚,我話遲d先,但過左唔夠3個月我地就同相方家長講決定結婚, 起初決定年半後先結 ,點知 book好晒酒席,化妝etc ,就發現有左,咁就早d註冊,照樣年半後先擺酒.到依家都差不多3年喇,大b依家18個月,黎緊10月第2個b就出世喇.

我都唔可以否認起初決定結婚,都因為係熱戀,但到目前為止,我同老公都相處得好好,意見不合就一定有,但兩個人能互相遷就包容的話.我覺得拍左幾耐拖先結婚都唔係問題.

翡翠宮

2月拍拖,6月決定結婚,
排期8月注册,9月擺埋酒.

比好多人我地都算快KA.

但大前提-我地認識对方(及其家人)已十幾年.

如果一般新相識,我覺得最少半年先好論婚嫁.

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

一個月仲係熱戀期....呢個時期,祗係睇到優點,而好多缺點睇吾到.
我自己就拍友1yr左右就結婚

大宅

回覆 #1 sandy1425 的文章

我同男朋友識左差不多10年~
再見番1個月就拍拖~
不過我個人都係保守d...
3年先結婚......
強烈推薦中國人壽~

首頁

尾頁

跳至