自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:痴痴地,+又唔係等禮金開飯,+最重要個老公錫

原帖由 koko2000 於 15-12-17 發表
痴痴地, 又唔係等禮金開飯, 最重要個老公錫您.
唔好理佢啦....再嘈cut 家用.........
...
其實我唔係咁同意用cut家用呢種講法、做法黎對老人家,佢地老左靠仔女份家用洗費,咁做好似威脅咁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

睇開 d,咁佢當時都照俾你地結婚麻。老人家就係咁,人老左多野怨左,有d 仲可以收埋件事到入棺材至講。 而家佢屈住件事咁耐,咪當佢講出黎舒發下,未必真係有心去數你,你唔好咁上心。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:自己結左婚都成6,7年細佬準備結婚,所有錢都

原帖由 jessie_CC 於 15-12-17 發表
自己結左婚都成6,7年
細佬準備結婚,所有錢都係細佬自己出,無話要我阿媽出,除左金器我阿媽要買比未來新抱要 ...
有錢有親情 , 感同身受

大宅

我阿媽仲過份..你阿媽呢d..真係小兒科..

珍珠宮

回覆:細佬準備結婚但我阿媽向我開火

咁封番一封相等於佢當年買俾你嫁妝既利是俾番佢,佢條氣會唔會順氣啲

阿媽要咁樣同個女計真係

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

呢挺 阿媽 真的令到啲女好無言

不如問下佢,當年嫁你爸爸時又賣幾銀,你阿婆賺咗幾多吖
唉~

珊瑚宮

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

自己結左婚都成6,7年
細佬準備結婚,所有錢都係細佬自己出,無話要我阿媽出,除左金器我阿媽要買比未來新抱要 ...
你媽過後没事,開心D。

禁止訪問

男爵府

jessie_CC 發表於 15-12-17 16:22
自己結左婚都成6,7年

回阿媽一句:「你生個女咩質素咪有咩禮金囉!」
(樓主唔好嬲我,只係提議你當係用自嘲形式去寸返佢)
再唔係問阿媽,人地娘家送層樓俾個女做嫁妝,你問佢俾左咩你?

人比人比死人,同老公開心就算,唔啱聽就唯有少見d

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

jessie_CC 發表於 15-12-17 16:22
自己結左婚都成6,7年

我會問返啊媽當年收幾多禮金,嫁賭王咁有錢就唔洗理啲仔女收幾多禮金啦!
人比人,比死人!
樓主不用放上心!

子爵府

重男輕女

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

侯爵府

引用:

原帖由 eemm 於 15-12-17 發表
sorry鍚番

侯爵府

引用:

原帖由 eemm 於 15-12-17 發表
錯公仔

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

唔見一排比佢冷靜下

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主你細佬又係有錢人咩?好心d阿媽唔好咁現實,個女婿只要係好仔,窮少少又點?係咪要做有錢人二奶先叫幸福?

琥珀宮

寶石宮

2024年龍年勳章

幸福可以好簡單

侯爵府

自己結左婚都成6,7年
答翻佢:人地嫁個女過黎會唔會俾家用佢啊?佢嫁女之後又有無家用收呢?
講到人地個女甘好,以後叫人地個女俾家用佢囉,唔好問你攞

首頁

尾頁

跳至