自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章

絕對唔會囉

侯爵府

!!!
男仔真係DIRTY好多!!!
特別佢地去完小便及大後!!!

原文章由 gion 於 08-8-27 12:36 發表
世界上有洗衣機呢樣野,講力度,你唔好話比我聽手力仲 "行" 過架機!
M整污糟左,用手洗,跟住再浸一陣,放入機洗.
普通既用機都得啦!
而且,下面真係咁污糟咩?
如果係,咁男仔同男人都要手洗底褲,因為大小二便都唔衛生既,點 ...

大宅

pauline6

因為有人講過用護墊仲易發炎,用棉質底褲好 d~

若果用護墊有無污 jo 都要幾小時換一次~

原文章由 pauline6 於 08-8-27 12:37 發表

再講衞生問題:
1)平日都用護墊,何來Dirty
2)M 到,又會用m巾
3)如果過了底(m),都會自己洗好先入機啦...

大宅

我都係習慣自己手洗,浸一浸消毒洗衣液再用手洗,比用洗衣機乾淨d. 自從有m之後, 而且覺得呢d係個人衛生問題, 我就多數用手洗.

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

點解唔直頭分機洗呀
我bb衫係獨立分機洗
如果係囡囡咪一路分機洗咪得囉
當然有m漬就梗係手洗吓先入機啦

男爵府

我由細到大d底底都係就咁掉係洗衣機同屋企人果d一齊洗,但同左老公住後,99就同老講:"阿xx(老公名)要搵食架,你d底衫褲自己洗返啦!"我聽完覺得好委屈,老公返黎我仲喊住話想搬走/離婚添,不過過左一排慣左而家都冇野lu,但聽到果刻真係超唔開心囉

大宅

好媽媽勳章

咪又係 "男尊女卑" 既古老風氣
(女人底褲唔好同男人衫褲一齊洗)

原文章由 Karena1015 於 08-8-27 13:34 發表
我由細到大d底底都係就咁掉係洗衣機同屋企人果d一齊洗,但同左老公住後,99就同老講:"阿xx(老公名)要搵食架,你d底衫褲自己洗返啦!"我聽完覺得好委屈,老公返黎我仲喊住話想搬走/離婚添,不過過左一排慣左而家都冇野lu,但聽到果 ...

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原文章由 Karena1015 於 08-8-27 13:34 發表
我由細到大d底底都係就咁掉係洗衣機同屋企人果d一齊洗,但同左老公住後,99就同老講:"阿xx(老公名)要搵食架,你d底衫褲自己洗返啦!"我聽完覺得好委屈,老公返黎我仲喊住話想搬走/離婚添,不過過左一排慣左而家都冇野lu,但聽到果 ...

低能! 叫你99後生果陣咪扑野添丫! 咁仲黑住你老爺呀!

[ 本文章最後由 gion 於 08-8-27 14:25 編輯 ]

大宅

我都覺得女性有分泌d底底會 dirty d,自己洗番都好應該。而且細路女(around 9-12)都未必會用護墊,所以更加應該自己先會手洗,再放入機洗。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我覺得女仔人家自己洗褲仔都啱既,
唔係話咩野重男輕女,
而係女性日常真係有分泌物,
你地都唔會將自己既底褲同BB 紗巾一機洗啦。
我個仔之前抹pat pat 唔乾淨,
我要佢自己洗番,佢叫晒咁!
自始不知抹得幾乾淨,無再整污糟底褲仔。

伯爵府

如果有分秘或M到時過底, 就當然要手洗咗啲污糟先啦, 我諗唔會有人就咁連埋啲分秘或M直接放入機洗啩. 我覺得只要先手洗咗啲污糟再放入機洗就得. 要講 DIRTY, 其實男人底底仲 DIRTY 過女人啦, 至少女人去完 V V 會用 TISSUE, 但男人就..., 你話邊個 DIRTY 啲喇. 要手洗, 應該男人第一個要手添啦.

水晶宮

好媽媽勳章

me too,我都係分機洗既
原文章由 雪~bb 於 08-8-27 12:53 發表
點解唔直頭分機洗呀
我bb衫係獨立分機洗
如果係囡囡咪一路分機洗咪得囉
當然有m漬就梗係手洗吓先入機啦

伯爵府

好媽媽勳章

我冇諗過咁做 !
我細個時冇人教,因為所有衫都是我手洗

我都唔會叫我女自己洗,但如佢m來我就會叫佢d底褲沖涼時用花灑沖下d血先 (因為我都係)之後我洗衫先一次放入去洗

我開頭同我62住時,我都是自己洗,因為我唔鐘意比人攪我d貼身物 我會教我女如將來同6299住時,自己洗番自己的貼身物就會,一日在家一日都不會要她們洗 ,

不過其實講dirty ,男人的底底仲dirty ,我仔同我c6果d 我試過dirty到要掉鬼左佢
我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

禁止訪問

大宅

我就係開始要帶bra時媽咪就要我用手洗, 因為嗰時同(女麻)(女麻)一齊住, 我媽咪自己都要用手洗. 咁我就覺得ok囉. 不過嗰時媽咪都有同我解釋, 而且會成日幫我換新底底, 就係怕我洗得唔乾淨啩
Our anniversary[br]

大宅

kitty

係呀, 我叫工人若見到囝囝條底底非一般 dirty 時, 叫囝囝佢自己用手洗左先~

原文章由 kitty 於 08-8-27 14:49 發表

不過其實講dirty ,男人的底底仲dirty ,我仔同我c6果d 我試過dirty到要掉鬼左佢

大宅

chanwendy

我就係覺得只要有一滴白帶, 透明物 or 尿漬都要用手洗左先,吾想d分泌物係洗衣機入面打轉~

原文章由 chanwendy 於 08-8-27 14:44 發表
如果有分秘或M到時過底, 就當然要手洗咗啲污糟先啦, 我諗唔會有人就咁連埋啲分秘或M直接放入機洗啩. 我覺得只要先手洗咗啲污糟再放入機洗就得. 要講 DIRTY, 其實男人底底仲 DIRTY 過女人啦, 至少女人去完 V V 會用 ...

大宅

dhc

所以 bra 會有 bra 袋機洗, 因為無分泌物, 但底底吾多吾小會有d~

原文章由 dhc 於 08-8-27 14:38 發表
我都覺得女性有分泌d底底會 dirty d,自己洗番都好應該。而且細路女(around 9-12)都未必會用護墊,所以更加應該自己先會手洗,再放入機洗。

大宅

Karena1015

用衛生理由我會接受,但若講帶嚟衰運,你 99 真係好衰~:;pppp:

首頁

尾頁

跳至