自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你好勁呀

男爵府

唔好咁啦, 佢哋有福氣, 有食神至真, 我老公好恨我整芒果布甸, 我都未得閒買齊d材料...

原文章由 召藥師 於 08-11-6 23:45 發表

食兩、三次pizza hxt d錢已經可以買個焗爐同材料自己整好幾個pizza。

鬼叫我老公搵唔到錢,樣樣都焗住要自己整先有得食。

大宅

:;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp:

禁止訪問

洋房

嘩...佢都得,唔註冊結婚呃綜援

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

出年好似話又加人工 :;pppp:

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

:;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp: 懶係慘咁,博同情

伯爵府

牛年勳章

估佢都應該幾後生,又有老公,唔結婚生三個又話自己被迫綜援!
咁不停生,又點會有機會唔駛揍仔出去做野呢?
有點自打嘴吧喎!

伯爵府

早知我都唔做野啦~湊下小朋友就有$收..幾著數呀!我個個月都唔夠$洗呀!佢仲有2千蚊洗...我都想呀!真係好cheap囉~

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

ed人咪係食完訓,訓完做愛,做完又生..一個不停reproduction既cycle係人地既工作來架~你地咁講又唔係好對既~ ,生仔都係一份工來架...
只不過做來迫政府幫手養埋者...ed人呢,不如又好似之前上左face同埋有個咩(purple)呃人老公閃左又借人野賣俾人個個咁,爆佢地大鑊啦,超睇唔起ed咁既人,同disable沒咩分別囉,可以話有既係人地真係有disable個d,係殘而不廢,佢地ed同rubbish沒分別,難為老公話一年交咁多俾哂ed rubbish fing哂囉
[size=medium]穎慧賢淑是伊人,怡悅自樂最歡欣

大宅

勁討厭

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

依d人~~~~ .
一家人,最緊要開心,快樂~~~老公,收入大增~~~

男爵府

佢係兩個女嘅學校手冊裡面,喺填寫"家長職業"一欄,係咪填了"專業呃綜援的廢人"。

複式洋房

你地誤會佢啦!!!其實香港得佢一個要自己攞錢交水、電、煤,其他人唔駛交架!!!上網、電話係生活必需品,唔係會有抑鬱,重大件事,政府醫療好貴架!!
佢食PIZZA ,都係咁多年一次,值得一試。NDS佢都係要機唔要帶,咁即係佢JUST要黎儲,等幾十年後升值,唔係要黎玩架!!值得投資呀!!人地未結婚,唔出奇呀!!佢的男性朋友,姓"老",名"公",無問題喎!!!大肚唔結婚現代社會大把啦!!!我地見識少啦!!唔洗做有兩千幾蚊,OF COURSE唔夠啦!!!早餐$12蚊,午餐$20蚊,下午茶最平都$14蚊個啦!!!一日咁得閒唔係食就係"瞓"啦!!

老實講攞綜援慘唔慘,我就真係唔知啦!!但我就知自食其力的人,又搵朝唔得晚,依"D"有骨氣的人,佢同屋企人都好慘。辛苦完的生活依然好困難,又無人幫。佢地就真係好慘啦!!!唔好話儲NDS,佢地儲一個新鮮麵包都難呀!!!

自己攞個良心檢討下啦!!得閒努力做人,不如努力學下點樣做一個真正的人啦!!!

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 HOB2002 於 08-11-6 23:10 發表
睇返佢都好耐無上BK。

maybe go to PK la

大宅

唉,政府與其俾咁多錢哩班人,不如直開間廠俾嘢佢哋做好過啦,唔做就乜都冇,仲乜鬼嘢自力更生計劃,得個噏字...

男爵府

講到咁慘,唔好攞呀苯!!!
我識d人特等離婚,咁小朋友同個老婆去攞綜援

子爵府

唉,,,,,我地有手有腳有良心!!我地辛苦養大仔女,到最後一定苦盡金來,仔女孝順!!
有d咁o既人,..絕對唔係難為左我地,因為我地都係如常工作,如常生活,但對真正需要綜援幫助的人,實在被呢d廢柴累....
對真正有需要的人,佢地可能年老無依靠,傷殘等等,佢地靠一份綜援真係唔夠洗,政府唔係無資源去再協助,而係實在太多廢柴白食白用呢d資源,.....唉!!!
呢d人講出嚟都唔怕醜,重要話人歧視佢???

大宅

好媽媽勳章

唔好意思, 太長tim....

我好少回呢邊d post, 但睇到呢個post真係有d眼火爆, 點解可以咁用d $....搞到宜家成日聽到d人鬧拎綜援ga人, 令我覺得d人好似鬧緊我屋企, 因為我屋企到宜家都仲拎緊....
難為我細果個時, 我屋企拎綜援, 我呀爸唔知去左邊, 得番3母女, 我媽咪又有精神病, e生話佢唔可以出去做野, 又要睇住我2姊妹(果時仲讀緊小學),
我呀媽果時窮到著d低褲都係我地著到穿晒洞佢先著, 所有去街3都係人地著完唔要比我地ga, 唯一可以買新3就要等新年, 又因為補習班太貴所以明知自己會考有用, 但都自願唔返留番d$比呀妹去補....
拎綜援又唔可以比人知, 拎張綜援紙去睇e生仲要收收埋埋, 怕人睇唔起我地.....
如果唔係有綜援, 我諗宜家都唔知點....
不過可惜我同老公都無能力比$養呀媽, 所以呀媽仲拎緊綜援.....
所以見到呢類post都會怪自己點解無能力養呀媽....仲會怪自己點解嬲呀媽向我細個果時唔比我參加課外活動, 宜家大左先知呀媽唔比我參加係因為參加課外活動要比好多$....

有時真係比呢類人令到我好唔開心, 好怕比人知我屋企拎綜援, 好怕比人用d唔好ga目光黎睇我地....

首頁
12345...9

尾頁

跳至