跳至

首頁
12345...24

尾頁

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

原文章由 天賜小公主 於 08-12-5 10:22 發表
你好, 剛剛睇左醫生, 醫生話ok, 但無叫我放假休息, 只好自己放鬆D啦, thank you. 但今天的體溫有下降, 真係又再擔心多一次. 希望明天的體溫升番37度啦....

放鬆d喇!!醫生都話ok,咁應該冇問題,唔好咁擔心喇!會影響bb呀!!

男爵府

原文章由 tallcake 於 08-12-5 10:49 發表
係第二個topic見到有媽媽話廣華好full, 最快都要book到出年二月...不過, 咁咪過左做oscar 既週期? 我唸你要另外自己book la...

其實而家得5 wk左右, 但係個肚已經成個ball咁, 好脹, 我笫一胎都無咁快見肚, ...

我都係呀!!生完個仔都未收肚就又有第二個,零舍覺得個肚好大咁!!!

男爵府

原文章由 chunyatmama 於 08-12-5 17:02 發表
各位好呀,我剛剛bingo, 今次係第2胎.大仔20個月啦!見到咁多sis,好高興

恭喜你&歡迎你呀!!!

大宅

頭先去睇醫生, confirm bingo 左喇.
但個姑娘話而家仲早, 未照超聲波, 都唔可以話我知幾時係預產期喎. 我記得我第一胎都唔係架, 照計 last mc, 就大約知幾時架嘛. 我自己計就應該係 8 月13 日.
我有個14 個月囡囡, 希望今胎係囝囝啦, 湊個 "好" 字.

男爵府

原文章由 HoneyFong 於 08-12-5 20:05 發表
頭先去睇醫生, confirm bingo 左喇.
但個姑娘話而家仲早, 未照超聲波, 都唔可以話我知幾時係預產期喎. 我記得我第一胎都唔係架, 照計 last mc, 就大約知幾時架嘛. 我自己計就應該係 8 月 ...

恭喜你!!!有新消息記住上嚟分享喎!!

子爵府

明天去廣華排期,希望可以排到oscar啦.上次都係佢地同我check架

男爵府

原文章由 chunyatmama 於 08-12-5 22:24 發表
明天去廣華排期,希望可以排到oscar啦.上次都係佢地同我check架

咁你係咪會喺廣華生呀?

別墅

我都係全職媽媽, 這兩星期仲要考試, 可能壓力好大, 所以幾晚都nightmare... 希望小B唔好驚la....

原文章由 jjtseung 於 08-12-5 16:43 發表

約埋就得啦! 你使唔使返工? 我係全職媽媽!
你就好啦, 我06年12月係QE生果陣, 多人到ㄚ...mouth:

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都諗住會去東區醫院做產檢
不過仲未約時間
唔知我會排到幾時呢???

禁止訪問

別墅

咁啱既, 我同你一樣時間產檢呀, 到時可以約埋一齊啦 take care ah!

原文章由 天賜小公主 於 08-12-6 09:37 發表
Hi,
多謝大家關心, 昨天體溫是36.9度, 今日體溫是36.8度. 都唔知是否OK? 只有放鬆D啦! 或者同大囡(11個月)玩下啦, 話時話BB真係好可愛, 學嘢好快, 望見佢自己都會開心好多. 另外我再約左C+ 12月24再check, 希望當 ...

別墅

My computer suddenly has some problem on typing Chinese, so I can only type in English la...

Actually there is no need to register in person at PYNEH, you can download the form and fax to them and they will call you up to fix the date of first check up. It is very convenient. The web site is : www.healthyhkec.org/healthcare/pregnancy

原文章由 muibe-ma 於 08-12-6 00:22 發表
不過仲未約時間

伯爵府

原文章由 muibe-ma 於 08-12-6 00:22 發表
不過仲未約時間

咁你快些去排啦! 排到幾時就好難講... 我因為高齡, 所以都算快, 係1月頭!

男爵府

唔知係咪我間健康院冇咁full呢?!
我c6昨天同我book,就book到下星期三(10/12)做產檢,定還是醫院會耐d呢??

複式洋房

我都係第2胎, 自己計預產期係8月6日, 同上一個bb的預產期差一日, 囡囡依家16個月, 希望一切順利. 不過囡囡好似知道咁, 呢2-3個星期好摟我計 (只係摟我一個, 對住其他人都好乖) !!

男爵府

我都係今日先bk到私家, 都要下星期二先有得睇
另外都會去排埋政府呀

子爵府

原文章由 star420 於 08-12-5 22:53 發表

咁你係咪會喺廣華生呀?

会,我上胎都係廣華生, d e 生護士好好架,佢地產科又出名.今日去排期,真係要2月頭,不過剛好趕得切做oscar

民房

我都係星期四先驗到BINGO呀, 0個日已經睇左醫生, 寫埋紙去東區排期了, 第一次係12月29日.

我另外又BOOK左12月22日去私家, 因為想睇到BB心跳呀~
我係第一胎,好緊張呀!!! 而家個肚有0的輕輕0既M痛FEEL..
0的人話係子宮擴張, 所以痛都係正常喎.

我到而家0既感覺都唔係好實在, 我估要等到見到BB心跳先安落呀~~~

大宅

各位sis

我今日fax左去東區預約啦!
今日覆左我
08年12月22日星期一9:30am
可能我LMP係10月22日
所以可以俾個快少少既期我啦
加上我3年前試過小產
當時都係喺東區睇
有我record

希望今次一切順利啦!

噚晚個肚好多風
痛醒左
要放左幾個屁先舒服啲
各位有無咁既情況呀?
但我仲未有孕吐現象...

大宅

原文章由 qflf 於 08-12-6 23:14 發表
我都係星期四先驗到BINGO呀, 0個日已經睇左醫生, 寫埋紙去東區排期了, 第一次係12月29日.

我另外又BOOK左12月22日去私家, 因為想睇到BB心跳呀~
我係第一胎,好緊張呀!!! 而家個肚有0的輕輕0既M痛FEEL..
0的人話係子 ...

我早你一個禮拜去東區產檢喎!

我都有谷M feel
仲要個肚好脹
比谷M時更脹

我下星期三會再去照U/S
雖然明知未必會見到心跳
但好想見到佢係我肚入面

我同事剛好過左12週
今日仲要睇埋佢做oscar既dvd
見到佢個B喺入面郁
好得意呀...