自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

laiyuen 發表於 18-6-15 15:45
我早2星期第一次訂,又好好喎,好準時,d野又pack得好好
可能一時時

係咯

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我今個月第一次訂野,真係好怕送貨,所有電話都冇人聽只可以等佢電話,講左送貨當日想下午4點後送但全冇人覆,送貨前一天都冇通知,送貨當天中午突然打黎話半小時內送到,好彩果日早左返否則冇人收,等佢送貨即是要等全日。原本都好多野想買,但一諗佢送貨就怕怕

子爵府

回覆樓主

點解您地次次經歷都甘差

我個個星期都訂 , 不過我屋企長期有人 。所以又唔會等唔到貨喎

子爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 18-6-16 18:58
我今個月第一次訂野,真係好怕送貨,所有電話都冇人聽只可以等佢電話,講左送貨當日想下午4點後送但全冇人 ...

你係點揀到4pm後?唔覺有呢個時段揀。
送貨係咁盡量想順路送埋,你無人咪話唔得,如果係屋企附近呢到jm教,叫佢放門口,我試過都ok

子爵府

tommyxsarah 發表於 18-6-16 19:49
點解您地次次經歷都甘差

我個個星期都訂 , 不過我屋企長期有人 。所以又唔會等唔到貨喎:ayawn ...

可能佢地揀時段多貨要送,放工時間又易塞車,我覺佢地送貨算唔錯,試過等實惠送貨11am等到8pm,所有電話長嚮無人聽。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

算死草 發表於 18-6-16 19:52
你係點揀到4pm後?唔覺有呢個時段揀。
送貨係咁盡量想順路送埋,你無人咪話唔得,如果係屋企附近呢到jm教 ...

我第一次訂部機3千幾,睇過條款寫住只送三次,冇人收就唔會再送,諗住跟貼啲,訂完第二日諗住約送貨點知係完全冇法聯絡,之後揾倒電話又係冇人聽,錄音話可以whatapp. 唯有whatapp佢但等了一天才回覆話有人會約我,好啦再等,之後終於有電話打黎話邊日送,我話果日要4點後先返可否4點後,佢答.你果區係送到下午嘅,只答我打比你啦,早d打比你啦,我追問收不到電話可以問邊度,佢就話打番黎呢個電話,到送貨前一天都冇人再打比我,到當天早上都未有電話,等到中午我打番之前個電話又係冇人接,過左半個鐘有第二個電話號碼打黎話半小時內到
佢地從來冇答我得定唔得,上午定下午送,真心希望有d改善最少都話比人知唔使人家全日響度等,否則點放心幫襯,當然有d jm全日家中都有人就梗係唔使怕啦。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

用過 LIVE CHAT, 不過真係要等....等好耐

子爵府

kakakwok716 發表於 18-6-16 16:43
我屋企付近有自取店,我先敢訂

我都係

珍珠宮

洋蔥頭媽咪 發表於 18-6-16 18:58
我今個月第一次訂野,真係好怕送貨,所有電話都冇人聽只可以等佢電話,講左送貨當日想下午4點後送但全冇人 ...
佢地咁大間公司,其實如果佢做得好d就比人揀上午/下午送,可以比人簡單輸入留言,甚至追蹤到資料顯示送貨日期及大約時段,但真係乜都冇顯示又極難聯絡,真係令人冇乜信心。

子爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 18-6-16 20:11
我第一次訂部機3千幾,睇過條款寫住只送三次,冇人收就唔會再送,諗住跟貼啲,訂完第二日諗住約送貨點知係 ...

原來唔係hktv送,講下係咩貨邊間公司?等我地訂貨小心d
之前想訂鞋櫃好平但唔係hktv送,睇下條款又話入唔到xx頓大車要加錢,停車位距離大廈超100米定150米又要加錢...咁樣條款真未見過
如果唔係必定要買同hktv cs講退款啦!

大宅

回覆樓主

我反而覺得佢地服務好好喎,好準時,有次我訂左幾箱茶,嗰日落雨既,佢送到上黎就同我講對唔住,心諗咩事呀,唔通漏左貨,之後佢同我講唔小心將飲品個箱整濕左,仲問我需唔需要退貨,我話唔緊要啦,我無所謂其實只係濕左小小!所以我覺得佢地服務真係好好!

珍珠宮

算死草 發表於 18-6-16 23:49

唔方便開名,公平啲講致電給我及送貨員態度ok. 我係好怕揾人又揾唔倒,冇回覆只能等果種感覺,幾千蚊收唔倒貨都唔知點算 不過如果你屋企長期有人應該唔怕掛!我見好多野賣其實好想幫襯,但送貨又唔知星期幾又冇得問,冇理由拎一日假全日響屋企等架 ,所以都唔敢買住。我見有jm 話可以去店舖拎,唔知點樣可以去到先比錢?有冇人試過呢?

子爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 18-6-17 00:40
唔方便開名,公平啲講致電給我及送貨員態度ok. 我係好怕揾人又揾唔倒,冇回覆只能等果種感覺,幾千蚊收唔 ...

唔係hktv送貨我未訂過,未必可以店鋪攞。下次試下訂由hktv送貨,係可以揀日期同有三個時段揀,揀左無得改,比多次機會佢囉!
今次再約唔到就去app搵cs,而家真係等好耐,但退款可退回信用卡。

侯爵府

牛年勳章

回覆樓主

我買左無數次都無問題,其實揀左邊個時段送,佢可直接mark落outlook calendar,自己隨時睇到,又唔會撞schedule m,點解咁多人覺得送前半個鐘通知有問題?網購就係咁,大部分網購係一送就送tim,唔會早一日又再確認

大宅

回覆樓主:

送貨等到天昏地暗,包裝又求其

男爵府

醒目開學勳章

糯米米糍 發表於 18-6-17 08:22
我買左無數次都無問題,其實揀左邊個時段送,佢可直接mark落outlook calendar,自己隨時睇到,又唔會撞sche ...

明白,但問題所在係hktv唔跟時段送貨,我最近兩次落2點至6點送貨,要6、7點後先送到,但我約左就會2點在家等侯,真係越等越心煩。但我都會比機會佢,希望會回復初期準時送貨嘅服務。

珍珠宮

算死草 發表於 18-6-17 08:13
唔係hktv送貨我未訂過,未必可以店鋪攞。下次試下訂由hktv送貨,係可以揀日期同有三個時段揀,揀左無得改 ...
多謝資訊,等我再研究下。請問佢地送貨有冇得揀星期六架?

珍珠宮

糯米米糍 發表於 18-6-17 08:22
我買左無數次都無問題,其實揀左邊個時段送,佢可直接mark落outlook calendar,自己隨時睇到,又唔會撞sche ...
送前半小時通知冇問題仲好好添,但個問題係指送貨前並冇講時段,你要求時段又冇答,一打黎就即刻送,即係叫你要全日留響屋企等街都唔敢出,呢個先係重點。

珍珠宮

vet 發表於 18-6-15 12:57
送漏幾件,又冇電話可以問,email又冇回覆,黑店! 幾百蚊冇左

其實係唔係可以去消委會投訴?

別墅

回覆樓主

永久 blacklist呢間垃圾網店!送貨永遠遲到,無交帶,無禮貌。覺得顧客比左錢反而要去乞先得到貨物!無即時CS反饋,send左request/complain,次次都係隔2日先得到個罐頭回覆,然後就自動close file. 好差!真係好差!

首頁
12345...6

尾頁

跳至