自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

YuYuMother 發表於 19-5-18 10:13
收到,哈哈。

中銀開戶第一次入錢免費,最多一萬....不過又唔係成日去,諗下入幾多先

哦!原因來你喺boc開埋國內戶口! 聽說boc會派左唔知邊區既國內戶口, 有機會係珠海果邊, 咁就唔肯定e chq入唔入到喇!
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

wyl 發表於 19-5-18 10:17
請問自己的香港錢包可以匯款到自己的大陸工商銀行嗎? 匯率會很差嗎?

唔得! 因為只限國內人既icbc戶口
放下自在

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

YuYuMother 發表於 19-5-18 10:08
謝謝你。係咪任何atm都得?定要搵返中銀既機先得?

中銀機(本身係大陸中銀用戶)

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

cattz288 發表於 19-5-18 10:40
哦!原因來你喺boc開埋國內戶口! 聽說boc會派左唔知邊區既國內戶口, 有機會係珠海果邊, 咁就唔肯定e chq入 ...

係呀,開左中銀大陸戶口

開時職員有問,有兩間分行可以揀,珠海或深圳。珠海少d人申請會快d,但之後有事或取消戶口要親身上去做手續,所以我都係揀返深圳分行。

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

clarawuwu 發表於 19-5-18 10:43
中銀機(本身係大陸中銀用戶)

請問有無上限?出左關口就有atm嗎?

象牙宮

YuYuMother 發表於 19-5-18 11:01
係呀,開左中銀大陸戶口

開時職員有問,有兩間分行可以揀,珠海或深圳。珠海少d人申請會快d,但之 ...

原來有得揀
放下自在

男爵府

kin.kin 發表於 19-4-11 18:05
請教大家點做,謝謝。

中銀網上電滙,免費至30/6

象牙宮

YuYuMother 發表於 19-5-18 11:02
請問有無上限?出左關口就有atm嗎?

我見關口最多boc機, 不過唔肯定係咪都有存款
放下自在

首頁

尾頁

跳至