夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

simpleAA 發表於 19-12-27 21:03
佢每每都係騎劫人哋嘅 post,講好多自己嘅野,好多時長篇大論唔知嗡乜,我都冇心機睇,冇辦法唯有 skip
...

坦白講就是沒有重點
為講而講睇完都唔知講乜

別墅

beebee67890 發表於 19-12-27 19:23
佢真係一搵到位就要發表佢嘅自傳,佢令我諗起曹總

不過樓主你要振作,男人變起上嚟好多真係冇乜 ...

「情情愛愛年輕時經歷過就夠」
這個point也很有啟發性!也真是的,有d野,經歷過已好好,而且有時有些東西是有時限,過左期就無,倒不如專心照顧自己!

珍珠宮

eva1320 發表於 19-12-27 14:12
問題係你騎劫左成個post呀小姐!
噢!謝謝點明我,我現在看到我是犯了這錯。
我需要在此標題下所犯的過錯 而悔改。我已經回去改過了騎劫成個post的內容。
但願我這改過的練習可以幫助我以後不再從犯。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

liumeowjen 發表於 19-12-27 19:10
其實呢度好多姊妹都唔需要你幫

亦唔需要你分享你嘅事去令到他人有啟發

噢!在這公開版不是群組,我還以為包容性比較大,我沒有想過這方面的事。
謝謝你 提點我這人性的現象,還把我當 “Normal” 看待。我人生所受過的苦難已經很離地了,我已經覺得自己 less than normal。

我已經回到頭一頁做了悔改。但願我這改過的練習可以幫助我以後不再從犯。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

大宅

BK Milk勳章

liumeowjen 發表於 19-12-27 06:29
好心你啦,人哋呻梗唔開心嘅嘢,呢個時候你就唔好表面上教人睇開d,暗地裏曬命

知你而家好幸福同性福啦 ...

真心覺得好煩,我以為得我一個覺得添。

男爵府

858D 發表於 19-12-27 23:08
噢!在這公開版不是群組,我還以為包容性比較大,我沒有想過這方面的事。
謝謝你 提點我這人性的現象, ...

你 真 係 好 煩

Everyone is unique everyone is special

中文叫眾人皆平等

不要再自以為特別啦

個個都特別咪即即係個個都唔特別囉

你以為只有你背後有story ? 大家都有只不過唔會打開個肚皮者

唔再回應你,waste my time

珍珠宮

liumeowjen 發表於 19-12-28 00:04
你 真 係 好 煩

Everyone is unique everyone is special
多謝你唔話我蠢已好好了。
抱歉,我唔想煩到你。我不知能否記得你而不再無意中地又煩到你。我在此為我將來可會又煩到你而道歉!

公爵府

liumeowjen 發表於 19-12-28 00:04
你 真 係 好 煩

成日前夫前夫,根本係一班losers在一起

大宅

好心你啦,人哋呻梗唔開心嘅嘢,呢個時候你就唔好表面上教人睇開d,暗地裏曬命

真係每個post都見到佢長篇大論講自己野,無人應佢都不停再留言自己講自己high,唔知佢係咪好得閒無野做

回應返樓主,我覺得感情係可以修補,如果你先生都願意放下第3者同你繼續行落去,不如試下放開d,同先生重新開始,唔好再執著諗住佢對你無感情呢點&唔好埋怨。其實肯放手同返你一齊而唔係走左去,已比好多case好,試下比個機會大家。

大宅

858D 發表於 19-12-27 23:08
謝謝你 提點我這人性的現象, ...
你真唔明定假唔明,大家冇興趣睇你嘅故事,冇興趣知道你,,你嘅丈夫,你丈夫Ex,,你丈夫嘅秘書、仲有你嘅Ex...............等等等等......唔係單純講呢一個post,終於有人開聲,謝謝

洋房

其實佢最鍾意長篇大論,通常佢寫嘅嘢我都唔會睇

大宅

victoriaicc 發表於 19-12-27 23:35

覺好耐啦,佢令我諗起西遊記羅家英

大宅

victoriaicc 發表於 19-12-27 23:35

我又未去到煩,但感覺怪怪的,明明已再婚,又成見到佢回覆我前夫乜乜乜,跟住一大遍同主題無關嘅事,所以佢寫嘅野我已經跳過唔睇好耐

男爵府

Wish1388 發表於 19-12-28 11:00
真係每個post都見到佢長篇大論講自己野,無人應佢都不停再留言自己講自己high,唔知佢係咪好得閒無野做:sw ...

全部都是
我先生
性愛我
我前夫

每次見到佢個名就覺得佢啲post只會有我先生我先生性愛我性愛我性愛我我前夫我前夫我前夫

男爵府

alicego62 發表於 19-12-28 10:53
成日前夫前夫,根本係一班losers在一起

同埋佢好奇怪

人哋一講佢就不斷道歉
有必要成日將自己放在下把位嗎

又話不知道將來會否記得我

老實講我根本唔介意佢認唔認得我
係我心目中佢嘅腦容量應該好細
淨係裝得落前夫·我先生·性愛我

珍珠宮

carmenlook 發表於 19-12-28 11:19
你真唔明定假唔明,大家冇興趣睇你嘅故事,冇興趣知道你,,你嘅丈夫,你丈夫Ex,,你丈夫嘅秘書、仲有你嘅Ex..... ...

感謝你 仁慈的 feedback 和 過去對我的忍耐。
我在思過中,自我懲罰中
思過:
動力
我想安慰人,但我沒有適當的資質安慰;
我想幫人的情緒好轉,但現實我能力低幫不到;
post 後
還有反效果,對人的情緒不好之外還會下降。這是我不想有的果效。

悔改:
亞氏保加症,這不是我的藉口,是我缺乏能力 去辨析人性的 根(原因),是我一生要克服的障礙。

自我改過方式:我在此 夫妻情感版 禁言一段時間 起碼等到我有把握我的post不會從犯雷同反果效。

各位請無須執著於我明,還是不明,或我自以為我自己是誰 怎樣能讓我丟臉 等等的方向 去分析我,若你硬要 只有機會自己激氣,卻激不到我的氣或使我做你想做的事。因為 我的 亞氏保加症 asperger syndrome 是不可能真正使我明白的。是否特別 (special or not)有面,冇面 對我來說一點也不在我的思維之內,我只能看果效而做。
如果你們鬧我會自己情緒上舒服D,我歡迎你們隨便鬧,因為這是正面的果效,我支持!

子爵府

858D 發表於 19-12-28 22:36
感謝你 仁慈的 feedback 和 過去對我的忍耐。
我在思過中,自我懲罰中
思過:

請問你是否由這分鐘開始自我在這板禁言一段時間,如是請你不用回覆我。

伯爵府

2024年龍年勳章

syc7 發表於 19-12-27 01:49
唔知係咪呢排多節日嘅關係,心情特別失落,在街上見到好多家庭好開心,而自己和C6關係唔好,仍活響有小三嘅 ...

佢同小三無仔女,你已經贏9成。仔女係呢場戰役中最大的籌碼。

娶你唔一定愛你,可能係同情可憐你,識個男仔娶佢女朋友做老婆,係因為對佢內疚(之前劈腿) 兼個女人成日話想死。

做人千萬唔好爭到又覺得唔值,爭唔到又傷心又不忿,咁樣做人唔會開心。爭到,應該得閑帶老公遊街,仲要碰到小三等佢醜吓傷心吓。

男爵府

好媽媽勳章

liumeowjen 發表於 19-12-28 19:04
全部都是
我先生
性愛我

原來有人同我感覺一樣,不過我都尊重其他人言論的自由,初時睇過,除左用詞太煩瑣之外,人物關係太多又唔多關事,好似看她自傳咁,所以我下次學精了自動跳過。

男爵府

好媽媽勳章

syc7 發表於 19-12-27 01:49
唔知係咪呢排多節日嘅關係,心情特別失落,在街上見到好多家庭好開心,而自己和C6關係唔好,仍活響有小三嘅 ...

有時D男人,要去到失去你,才懂得珍惜,懂得後悔,如你同佢一起覺得難受,自己抽身會更快樂

首頁

尾頁

跳至