自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

py84ko 發表於 23-4-30 05:40
我本身亦係用緊Huawei P20 Pro,因為而家Huawei冇Google同5G, 真的轉唔到其他品牌,所以睇咗半年有多,終上 ...

謝分享!我情況同你差不多,尤其是八達通方面, 唔會影響我選機。

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

紫色線 發表於 23-4-30 09:18
請問咩價錢左右?想買部俾我媽。thanks

可以考慮honor 70
好好用
我之前用開p30 pro

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

義氣仔女 發表於 23-4-30 07:11
我都由p40 轉左榮耀40 pro, 操作係一樣,但坦白講p40 暢順d

係, 所以如果可以唔轉,我都盡量唔想轉。

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

MissMaMa 發表於 23-4-30 08:13
請問honor 最top 嘅手機係邊部?

我唔識呀(冇用過),其他jm答得好詳細, 有好多有用資料 ,你可以參考下。

子爵府

melomame 發表於 23-4-30 09:33
可以考慮honor 70
好好用
我之前用開p30 pro

我用緊P30 其實好好用,但舊電開始唔襟用,心思思想換,但唔想6,7千換機,可能 honor 70啱budget.
我要求系要有google, playstore, nfc
容量大,映相當然想靚啲啦,你用開覺得能滿足以上嗎?多謝意見先
Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

伯爵府

紫色線 發表於 23-4-30 09:18
請問咩價錢左右?想買部俾我媽。thanks

Magic 5 pro $7299, 細舖可能平少少

珍珠宮

好多人話華為新OS 可取代 Google play及apps.

可以買返新的華為機

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

BKFinder 發表於 23-4-30 09:56
好多人話華為新OS 可取代 Google play及apps.

可以買返新的華為機

我驚唔識用,我一向淨係識用最基本嘅嘢,身邊又冇人可以教我用。

珍珠宮

docomo 發表於 23-4-30 09:43
我唔識呀(冇用過),其他jm答得好詳細, 有好多有用資料 ,你可以參考下。
...

謝謝你 !

珊瑚宮

回覆樓主:

我反而對 honor x9a有興趣, 5G機價平, 机身薄,似乎唔錯

侯爵府

我自己在 2018年 入手華為 入門版 - Novi 3i

直到現在都非常好用,可惜我經常跌機,機身已經爆開。

在這半年時間,經常看好多華為機,小米機,但都覺得有問題。

華為 - 用唔到 Google,
小米機好易壞。

最後入手 Google Pixel 7 Pro。覺得AI 功能超強。
比 iPhone 更強。

利申,因工作和私人用途,同時在用 iPhone,Samsung,Google Pixel。

珍珠宮

Betty媽咪 發表於 23-4-30 09:49
我用緊P30 其實好好用,但舊電開始唔襟用,心思思想換,但唔想6,7千換機,可能 honor 70啱budget.
我要求 ...
可以上華為在旺角客服比少少$換新電

伯爵府

BKFinder 發表於 23-4-30 09:56

可以買返新的華為機

比我唔會買華為, 第一無5G, 第二就算裝到香港常用d app,始終會有d小問題出現

比旗艦機價錢, 但無旗艦機的體驗, 比我就唔會買 (硬粉或要撐國貨另計)

珍珠宮

Betty媽咪 發表於 23-4-30 09:49
我要求 ...

同埋你可淘一個 type C to Type C, 要有 65W 的差頭,可以好快差滿部 P30

子爵府

BKFinder 發表於 23-4-30 10:38
可以上華為在旺角客服比少少$換新電

我知有換電服務,不過用左都一段時間,同埋容量得128
想換部大啲。而家做下功課,慢慢睇。
Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

子爵府

BKFinder 發表於 23-4-30 10:46
同埋你可淘一個 type C to Type C, 要有 65W 的差頭,可以好快差滿部 P30

多謝資訊,只係唔想拎多個尿袋出街。而家如果唔帶電,支持到半日到大半日咁咯。去埋夜街應該唔夠。

珍珠宮

Betty媽咪 發表於 23-4-30 10:51
多謝資訊,只係唔想拎多個尿袋出街。而家如果唔帶電,支持到半日到大半日咁咯。去埋夜街應該唔夠。
...

不是尿袋,是差頭

內存不夠位可插 sd card 把舊一些相及片移去 sd card

大宅

要升級做鴻蒙?
其實都係榮耀、小米、紅米、oppo、vivo果啲
鴻蒙要有適應期啦

子爵府

BKFinder 發表於 23-4-30 10:53
不是尿袋,是差頭

內存不夠位可插 sd card 把舊一些相及片移去 sd card

哦 等我研究下。謝謝。
會,我定時有張相片移到hard disk
不過真係好多apps 想換部大啲容量。

翡翠宮

焯媽媽 發表於 23-4-30 10:36
我自己在 2018年 入手華為 入門版 - Novi 3i

直到現在都非常好用,可惜我經常跌機,機身已經爆開。

國行華為不嬲可以裝gms,有興趣睇下FB好多華為群,睇下用家們點玩機。

有人裝,有人唔裝用gspace、gbox、lighthouse等,我呢啲對google低需求就無裝gms,用後者方式。

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊