自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

水晶宮

arale1668 發表於 24-4-19 05:28
報東張都唔報警都唔知做乜

尋日我仔都問:點解唔係報警去報東張?咁奇怪
自由太多會令世人失去平衡

水晶宮

polliebb 發表於 24-4-19 09:15
昨晚尾聲主持話受害人昨晚會去報警,即係東張出左街先去報警

其中有個鏡頭係影住個女仔初時話係賤男女友, 後來主持問問下先如盤托出疑似有份俾個賤男呃, 我估咋....有時東張主持鏡頭下同d 受害人傾下講下就點出左好多事實點醒左被蒙在鼓裡的受害人

大宅

2024年龍年勳章

selinako^^ 發表於 24-4-19 07:13
就係
班女仔自願上去可憐? 我反而覺得佢地唔抵可憐,幾多歲 自己唔識保護自己? 上完一次又一次 個男仔係 ...

所以話, 呢個世界冇嘢係無辜

selinako^^    發表於 24-4-19 09:23

水晶宮

Rita 發表於 24-4-19 09:17
我冇睇東張好耐。如果話,以前好多次都係咁,結果係大眾就會產生錯覺,認為報警係冇用的,要東張出馬,警 ...

咁呢樣真係事實, 好多政府部門理唔到或者唔理既事都係報左東張而解決

我唔係東張fans, 都覺得某程度上係有作用

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 Anpanmama 的帖子

如果女既太細, 未成年, 我覺得情有可原

大宅

2024年龍年勳章

Rita 發表於 24-4-19 09:17
我冇睇東張好耐。如果話,以前好多次都係咁,結果係大眾就會產生錯覺,認為報警係冇用的,要東張出馬,警 ...

早前有某議員曾經講過, 佢搵政府部門, 結果等咗好耐都冇回覆! 後來打去1823就好快回覆! 佢話而家政府部門最驚就係東張西望; 跟住就到1823;最後先至會理D議員!

男爵府

台仔 發表於 24-4-19 01:57
東張西望講有個男人騙色,呃左好多細路女上佢屋企,搞左好多細路女,仲好似話搞到人地有性病
果啲女仔真係 ...

認同上面jm,班女自己攞嚟,最多咪告衰十一、但都要13歲個位報警

公爵府

覺得你地對13歲既人,要求太高。我個女都12歲,成個小朋友咁,無論自願或被騙,都係可憐。。等同社會比騙錢既人一樣,你唔可以話佢地蠢

大宅

加菲貓3 發表於 24-4-19 09:28
覺得你地對13歲既人,要求太高。我個女都12歲,成個小朋友咁,無論自願或被騙,都係可憐。。等同社會比騙錢 ...

其實啲女仔唔好成日上網識人,就冇咁易俾人呃啦,尤其ig嗰啲,po啲嘢都唔知真定假,見到靚仔啲,成身名牌就主動say hi,有咩辦法啫

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

singwin 發表於 24-4-19 08:57
無個好人
東張為收視
男嘅呃蝦條

不能同意更多

侯爵府

覺得你地對13歲既人,要求太高。我個女都12歲,成個小朋友咁,無論自願或被騙,都係可憐。。等同社會比騙錢 ...

啱呀!好似呢單咁!咩人都有幾會被騙!所以做人要有口德,否則輪到自己時,無人會可憐!
黃大仙男子10個月內兩墮電騙案‎ 被呃$39萬兼欠債‎ 留遺書燒炭亡
https://www.hk01.com/article/1010689?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

大宅

有無同阿女討論一下這個反面教材?多些留意提子。

大宅

父母多些教導這角色好重要。

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

東張大可加入警隊特别行動組 ,nick sir 帶隊

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

redhot 發表於 24-4-19 08:59
唔好話我講得衰,最大誘因係"以為係有錢仔"!如果擺明係窮人,睇下有冇咁好呃
...

擺明係窮人,直頭傾msg都唔會傾,莫講話約出嚟啦

伯爵府

selinako^^ 發表於 24-4-19 07:13
就係
班女仔自願上去可憐? 我反而覺得佢地唔抵可憐,幾多歲 自己唔識保護自己? 上完一次又一次 個男仔係 ...

所以一路睇都唔係太大感覺,班女仔見人哋靚仔有錢就僕去送上門, 其實係唔自愛,佢哋講嘅嘢,一啲都冇反省下自己
而家最多13歲嗰單可以告到個賤男與未成年少女發生性行為

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

正經自愛嘅女仔甘本唔會上個剛剛識嘅男人屋企

男爵府

arale1668 發表於 24-4-19 05:28
報東張都唔報警都唔知做乜

真係無報警嫁?嗰晚我只睇咗下半場,嗰個女仔報稱當時發生事件是13歲,仲以為係好幾年前,點知話係24年1月份...
O晒咀...有勇氣上東張無勇氣去報警,仲講到幾咁氣憤比人拉咗上床...聽完佢啲形容,似欲拒還迎多啲

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

最怕啲人用感覺去勒索。
嗰啲話「乜嘢年紀女人都會被騙」去批判理性嘅人冇口德之類...
即係自己恨拍拖、恨有人愛,亂咁去識人、冇諗自身安全同後果就跟人返屋企,俾人欺騙感情都係可憐、就要同情?
就係因為咁多冇腦嘅女人,先至咁多騙財騙色嘅男人

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

2313 發表於 24-4-19 10:24
有無同阿女討論一下這個反面教材?多些留意提子。

所以我成日提醒個女,千其唔好貪小便宜,父有比足夠洗費,有咩想買可以出聲,大家傾,千其唔好去搵外快

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊