自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

我既經驗 : 你dup 幾野就唔dup 架喇, 因為你唔捨得 dup 新鞋, 仲要咁大力?? 我dup 幾野, 就叫老公做 "繪鞋手" 呀

原帖由 $_$ 於 09-10-7 13:34 發表

用毛巾包住後踭, 用鎚仔大力大力咁dup.
(最好就係比人激親要出氣揾野嚟發洩時當係打小人咁dup.... 效果更佳)

大宅

原帖由 elmamama 於 09-10-7 13:45 發表
我既經驗 : 你dup 幾野就唔dup 架喇, 因為你唔捨得 dup 新鞋, 仲要咁大力?? 我dup 幾野, 就叫老公做 "繪鞋手" 呀

哈哈..... 我必定自己dup. 個c6激嬲我既話, 就當隻鞋係佢, dup到佢又扁又殘. 出一身力, 人都爽d呀.
最緊要係, 之後對鞋真係冇再刮腳呀嘛.
以上純粹個人意見, 如有得罪, 多多包涵!

水晶宮

原帖由 手指仔 於 09-10-3 03:37 發表
上次開心大發現話用"牙"咬下後踭(即係會整損腳既位置), 個測試員話得bo..

但係我仲未搵到方法去解決我d腳趾同隻鞋磨下磨下磨損d皮既問題

呢個動作由細買鞋就會做,阿媽重話'你咬佢佢唔好咬你!' 當然大左無做啦,用手屈軟d皮囉。

男爵府

以前我會買一d平的高跟鞋, 結果係著得好辛苦, 著一兩次就打入冷宫.

之後就買對好d, 貴d 的高跟鞋試下, 真係好唔同. 而家著緊對esprit都唔錯, 唔著襪都唔"刮"腳. 著Clarks, Florehelm..一定冇問題. 所以如果係日日都要著, 不如貴貴地買一兩對, 好過買一大堆唔著, 鞋墊都唔平啦!

大宅

我係 joyce & peace 買過, 貴唔貴? $6xx - 都貴啦 - 腳趾位都會磨

$3xx 都一般啦, 又係唔掂 - 我估係d 料問題

有冇人買 staxxxcco 呀, d款好靚架, 好唔好著呀?

男爵府

joyce & peace ~~我呢一世都唔再買!!!因我仲有两對(平底)N年前買,都未著夠一小時已經有6個水po/per foot
staxxxcco~~還ok,所以就算著到舊晒都仲著
but,我剛相反,著貴鞋就會好痛好痛!!著 D cheap鞋(100蚊左右)就冇痛咁耐.
另外,因為怕痛,所以成個summer都著sandel

大宅

原帖由 elmamama 於 09-10-7 16:29 發表
我係 joyce & peace 買過, 貴唔貴? $6xx - 都貴啦 - 腳趾位都會磨

$3xx 都一般啦, 又係唔掂 - 我估係d 料問題

有冇人買 staxxxcco 呀, d款好靚架, 好唔好著呀?

我就唔多鍾意Staxxxcco, 佢d鞋太硬, 又唔舒服又刮腳. 只係比佢個款靚吸引到, 試過一對, 以後咪搞lu.
以上純粹個人意見, 如有得罪, 多多包涵!

首頁

尾頁

跳至