懷孕前後

跳至

首頁
12345...17

尾頁

大宅

哪款 Pampers 的紙尿片

2 您選擇哪款 Pampers 的紙尿片/褲(特級棉柔、超薄乾爽、學步寶寶輕鬆穿)?為甚麼? 

我選擇Pampers 的特級棉柔紙尿片原因是:它吸水力強,濕左都唔漏尿 (用了一年多從未試過漏尿),特級棉柔紙尿片側腰的活動幅度、張力較大,加上柔軟的質感,bb唔會比d橡筋箍到腰部、大腿內側紅左,bb活動更自如。

別墅

回覆 1# Editor 的文章

1. 您喜愛 Pampers 的原因
我的寶寶是用Pampers 特級棉柔及超薄乾爽,兩款也很好用,吸濕力強,條片很重都沒有漏尿,試過其他品牌,曾有漏尿經驗,令我額外多做工夫。另外Pampers的市場策略亦很出色,因為它的價錢不是最平,但時常有不同的推廣,吸引我經常到Pampers網站瀏覽,務求以優惠價購買;每次去大掃貨時,倍感開心。

公爵府

2 您選擇哪款 Pampers 的紙尿片/褲(特級棉柔、超薄乾爽、學步寶寶輕鬆穿)?為甚麼?

學步寶寶輕鬆穿比巳行的小朋友方便穿著
出外方便更換

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

1. 您喜愛 Pampers的原因:
剪裁緊貼小屁屁, 令BB好舒服, 吸濕後亦不會過份漲大, 令BB失儀. 另外, 尿量多亦不會倒流及滲流, 不用時常觀察BB有否漏尿, 家長放心使用.

大宅

1, 我喜歡用PAMPERS 因為Pampers夠薄 夠貼身 著得我兩個仔仔好舒服 唔會敏感 因為我仔仔比較肥 特級棉柔有2倍彈性 又柔軟 令佢冇咁辛苦 又夠薄著出街都好睇D 我細仔用過幾種都令佢PATPAT紅 係用左PAMPERS就冇再紅 大仔試一次過買其他尿片 點知腰圍令佢敏感 用返PAMPERS就再冇敏感 証明 pampers同我兩個仔有緣

大宅

我大個小朋友試過所有不同品牌尿片,但似中都係Pampers最好用,pampers質地最軟熟, 吸水比較強, 濕左都唔漏尿,就算尿尿後都唔會太腫脹,足足用一個晚上都不漏尿這個真係好好用,好放便.現在大小朋友晚上仍是首選 Pampers ,只有Pampers才不會漏尿,所以我細bb必定是Pampers的用者,有優惠時我必定入大量貨,Pampers是我小朋友必選品牌,Pampers真係好好用.

複式洋房

我喜愛Pampers的原因

做父母當然要將最好的給自己子女, 首選Pampers. Pampers質地柔軟,吸水強, 精心的設計, 囡囡從未試過溜尿情況. Pampers係有信心的保證, 令我用得非常安心.

別墅

BK Milk勳章

您喜愛 Pampers 的原因

我鍾意 pampers 係因為身邊朋友都係用佢, 覺得大品牌信心有保證。

而且特級棉柔0係日本做, 感覺良好~

別墅

1. 我們喜愛 Pampers 的原因:柔軟、舒適,成晚都唔漏尿,仔仔大脾又唔會扼到紅左。

2. 您選擇哪款 Pampers
的紙尿片/褲(特級棉柔、超薄乾爽、學步寶寶輕鬆穿)?為甚麼? 
>>特級棉柔,日本制造,信心的保證。

3. 您認為Pampers紙尿片給您獨有的功能是……
阿漏設計,日用晚用都咁放心。質地超級柔軟,啱晒BB的幼嫰肌膚;還試過一次因為太攰,忙了替仔仔換片,翌日醒來,心怕會漏尿,結果出乎意料之外,真估不到,相隔14小時,片片滿了,但依然不漏。自此,我們更放心用Pamper 特級棉柔。

原帖由 Editor 於 09-12-31 19:08 發表

承蒙各位國民支持,Pampers剛於親子王國舉行的《父母十大信心家庭品牌2009》中,榮獲父母最愛嬰幼兒紙尿片及大中華父母信心非凡品牌大獎殊榮!

為答謝國民,Pamp ...

伯爵府

1. 您喜愛 Pampers 的原因 :

因為這品牌出名, 經常可以在電視看到廣告, 所以對這品牌有信心的保證, 我身邊的媽媽級的朋友們都係用 Pampers, 大家交流過經驗, 都覺得 Pampers 可靠.

大宅

醒目開學勳章

3. 您認為Pampers紙尿片給您獨有的功能是.....

Pampers 輕鬆穿除了是紙尿褲之外,也是一條fit唒我囡囡小patpat的小內褲:能夠訓練她戒片的好幫手。

大宅

好媽媽勳章

WHY Pampers...??

(2) 特級棉柔尿片

日本製造,柔軟彈性側腰圍能很貼服地包着肚腩仔,沒有被箍住的感覺,給寶寶一種很安全、很被保護的感覺, 還可以讓寶寶一朝睡天光.

子爵府

好媽媽勳章

2. 您選擇哪款 Pampers 的紙尿片/褲(特級棉柔、超薄乾爽、學步寶寶輕鬆穿)?為甚麼? 

我會選擇pampers特級綿柔.

大兒子出生時,剛為人母的我仍不會選擇尿片,試過用某牌子片片令大兒子的patpat紅卜卜,每次換片片,他都會哭得令我心痛不已.之後偶然機會,我給他嘗試用pampers棉柔,紅patpat的情況改善了不少..之後我又不以為然..又再給他再試其他牌子片片,但除了Pampers以外其他牌子的片片也會令他紅patpat..從此...我就沒有再為大兒子轉過第2個牌子的片片了.但舊版Pampers有1個缺點,就是沒有彈性腰圍,幸好,大兒子屬"高瘦"型bb,所以對他沒有大影響.

至小兒子出生,我仍繼續買Pampers給他使用,可是小兒子是一個"圓looklook",有個"大肚dum"的BB.問題就來了,舊版Pampers由於沒有彈性腰圍,加上小兒子是母乳寶寶,他的便便量多又稀...所以常常動輒都變成"周紳士"(周身屎).最後只好幫他更換另一牌子的片片..但很快...幾天以後,小兒子又好像大兒子小時候一樣,每當換片片時都哭得很慘..而且patpat都紅卜卜了...但Pampers新改良的特級棉柔給我意外驚喜,柔軟有彈性的側腰圍不但可完全包著小兒子的肚dum,但並不會"cool"得紅卜卜,而且真的可完全fit到小兒子.他也從未試過漏片呢!而且特級棉柔有添加蘆薈配方,片片比之前更柔軟,"紅pat pat"以沒有再出現在小兒子身上了.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 Editor 於 09-12-31 19:08 發表

承蒙各位國民支持,Pampers剛於親子王國舉行的《父母十大信心家庭品牌2009》中,榮獲父母最愛嬰幼兒紙尿片及大中華父母信心非凡品牌大獎殊榮!

您喜愛 Pampers 的原因
Pampers係大品牌,知名度高,對第一次做媽媽的我來講係第一選擇。BB一出世就用特級綿柔,感覺好柔軟,好薄。就算好長時間都唔會漏尿。現在嘗試用超薄干爽俾BB夜晚用,質素都係讓人非常滿意!
2009年11月15日8點半穿水入醫院,11月16日凌晨2點半在QE生咗 囡囡。 囡囡有3.21kg~

別墅

我認為Pampers紙尿片給您獨有的功能是:

Pampers「母乳寶寶」紙尿片方便了我的BB,食母乳BB的大便較多水份,「母乳寶寶」紙尿片有獨有網狀表層,讓BB的大便快速吸收,不會「UP」住BB屁股,令皮膚保持乾爽。尿片的品質也很好,用上特級棉柔的材料,對於初生BB來說,皮膚非常易敏感,而用Pampers是信心之選。試過其他牌子,尿片對尿液及大便的吸收情況不理想,「up」住bb唔舒服,即使熟睡後也會弄醒。

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

2. 您選擇哪款 Pampers 的紙尿片/褲(特級棉柔、超薄乾爽、學步寶寶輕鬆穿)?為甚麼? 
~特級棉柔~
夠哂貼身,彈性側腰圍包得佢好好又唔會箍得佢腰圍紅卜卜有條‘痕’~超柔軟唔會硬崩崩,摸上手已經覺得好舒服!吸水力又好...囡囡多尿尿都唔怕漏!首選當然Pampers
特級棉柔啦!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

cutting好fit,一覺睡到天光十個鐘都未試過溜尿和出紅疹,又夠soft,吾會有味.

別墅

我為我的一對仔女都是選擇了pampers 的特級棉柔紙尿片,我覺得仔女是我人生中最重要的,所以一定要選最好的給他們,我相信一分錢一分貨,大仔小時候我也曾聽丈夫意見試下其他品牌,但一拿著其他品牌紙尿片時,用我自己隻手都可以感覺到質感的差別,片唔感柔軟、質地又厚,要bb穿上一定很不舒服,所以我也跟我丈夫說以後不要再用bb去試一些無信心的品牌,我喜歡特級棉柔除了是尿片夠柔軟、吸水力強、片身又不算厚,我更喜歡是有尿濕顯示,不需要每次伸手去摸bb條片有幾濕,一看便很清楚了。

另外,輕鬆穿亦是我的最愛,我細女太好動,未夠1歲而很難換片片,所以9個月大開始日間活動時多數會用輕鬆穿,站著也可以換片片。

複式洋房

PAMPERS輕鬆穿bb著得好舒服,好易著,又柔軟,正!而紙尿片夜晚訓覺成晚都唔會漏,而且又夠乾爽~!

禁止發言

首頁
12345...17

尾頁

跳至