自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原帖由 小魚兒正正 於 10-1-27 21:56 發表
大法官姪女申請終止聆訊

被捕者Amina Mariam Bokhary ( 34歲)。資深大律師胡漢清替被告求情稱,報告建議被告
接受社會服務令,她深感後悔,向事主及家人致歉。 ......
攪錯呀比打呀sir好慘...
我估今次放左佢..下次佢重 ...

法律界一都惡哂架啦,做律師d人一向個口大架,有仔吸毒又冇罪,醉酒楂車又唔怕有大靠山頂住.
<br><br>

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

唔知下次佢會唔會剎人呢

男爵府

原帖由 hehalady 於 10-1-27 22:25 發表

我諗樓主係想話比大家知:胡大律師幫個刁婦求情

都係你...至叻...吾係一般睇d吾睇d 係又插吾係又嘈d人... 係咪e家重要打埋不喜勿入or莫插..人地呀媽..清醒d啦
諗住8到料入來bk分享下..點知..又
[

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

原帖由 chinatea 於 10-1-27 22:30 發表

法律界一都惡哂架啦,做律師d人一向個口大架,有仔吸毒又冇罪,醉酒楂車又唔怕有大靠山頂住.

你講得無錯呀,
睇下呢次點,
警方都要面咖!
今次
法律界vs警界

子爵府

好媽媽勳章

我有睇電視~個把好大聲

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

有無攪戀錯

大法官姪女申請終止聆訊

被捕者Amina Mariam Bokhary ( 34歲)。資深大律師胡漢清替被告求情稱,報告建議被告
接受社會服務令
,她深感後悔,向事主及家人致歉。 ......
我估今次放左佢..下次佢重 ...

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 小魚兒正正 於 10-1-27 22:33 發表

都係你... 至叻... 吾係一般睇 d 吾睇 d 係又插吾係又嘈 d 人... 係咪 e 家重要打埋不喜勿入 or 莫插.. 人地呀媽.. 清醒 d 啦
諗住 8 到料入來 bk 分享下.. 點知.. 又 ...
多謝報料 ......

BTW,算喇 .... 大家都係一場誤會啫
路遙知馬力,日久見人心!

禁止訪問

水晶宮

第二次犯, 坐監坐監坐監坐監

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

比著第二個打警察, 男嘅一捉返去已經o趙佢一鑊, 女嘅就實通硬櫃啦.

喂, 大家有無做法官呀, 高官嘅親戚呢? 不妨有咩唔妥, 都可以用暴力對待政府人員架.

同以前6/70年代有咩分別呢?? 有比錢同無比錢攪掂之嘛. 呵呵呵.

翡翠宮

比著第二個打警察, 男嘅一捉返去已經o趙佢一鑊, 女嘅就實通硬櫃啦.

喂, 大家有無做法官呀, 高官嘅親戚呢? 不妨有咩唔妥, 都可以用暴力對待政府人員架.

同以前6/70年代有咩分別呢?? 有比錢同無比錢攪掂之嘛. 呵呵呵.

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

原帖由 roccomami 於 10-1-27 22:03 發表
佢都死性不改,捉佢上大陸坐1個月監等佢以後仲敢唔敢燥狂

係大6, 更加無有怕.

子爵府

大法官姪女申請終止聆訊

接受社會服務令,她深感後悔,向事主及家人致歉。 ......
我估今次放左佢..下次佢重惡...:tongue:

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

捕者Amina Mariam Bokhary ( 34歲)。
資深大律師胡漢清替被告求情稱,
報告建議被告接受社會服務令,她深感後悔,向事主及家人致歉。
被告的家族背景相當顯赫,其父包志雄是終審法院常任法官包致金兄長,
為聯交所前理事,母親是港交所主席夏佳理的胞姊。
被告自小專注力不足,後發現患鬱躁症,正接受港大精神醫學系授李永浩治療。
為虔誠基督教徒, 曾就讀名校, 及有300封求情信, 包括立法會議員及大法官的求情信.

-----------------------------------------
唉!!!咁嘅背景,要坐監都幾難!!!

大宅

(明報)2010年1月27日 星期三 15:45

Amina Mariam Bokhary 曾於2008年7月酒後乘坐的士,欲以信用卡付十多元的車資,被的士司機拒絕,即以信用卡投擲和腳踢司機,其後又向到場調查的女警動粗,她當時承認普通襲擊罪和襲警罪, 被判240小時社會服務令,以及賠償的士司機1000元。

=======

根本唔係初犯
第一次就話比機會嗟
而家又係咁

如果佢係 14 歲, 24 歲
可以比多一次機會佢
34 歲喇
重係咁任性

呢 D 人就係比屋企縱壞
出面撩事鬥非
闖禍就搵屋企人出手救佢

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

忽然覺得監獄的囚犯,唔一定係罪大惡極

但我肯定佢地都係窮人 !!!!
---生命無價,請支持領養---

男爵府

勁呀你找到........
原帖由 ZZdaphne 於 10-1-27 22:50 發表
捕者Amina Mariam Bokhary ( 34歲)。
資深大律師胡漢清替被告求情稱,
報告建議被告接受社會服務令,她深感後悔,向事主及家人致歉。
被告的家族背景相當顯赫,其父包志雄是終審法院常任法官包致金兄長,
為聯交所前理事,母親是 ...
[

禁止訪問

首頁
12345...11

尾頁

跳至