跳至

首頁
12345...8

尾頁

禁止訪問

大宅

回覆 Mermaidchan 的帖子

收到信了, 我囡waiting下午.

大宅

回覆 回覆:B.B.Lam的帖子

to b.b.lam,甘你個囡仲有冇報其他幼稚園,有冇其他offer?

大宅

回覆 暈暈地 的帖子

其實我waiting都前的, 應該會收, 不過唔想下午. 好彩我都仲有報其他, 恩臨都收咗.

大宅

囡囡都係上午waiting list, 排第六. 嗚嗚....

都係多數冇份讀...

男爵府

回覆:荃景圍"天主教領報幼稚園"

係咪無信就唔收?

大宅

回覆 雙雙媽 的帖子

我都係揀上午的, 點解唔俾上午waiting我 ga? 排第六唔係無機會的, 好多人手上仲有其他幼稚園offer, 可能會放棄領報.

大宅

回覆 hc1018 的帖子

唔收都應該有reject信的, 等埋聽日, 無信就打去問啦!

大宅

回覆:荃景圍"天主教領報幼稚園"

恭喜收左嘅媽媽,我個女講明唔收,連 waiting 都冇,好唔開心

大宅

我收到信啦...不過係唔收...我12月個細囡下年好大機會無書讀...

大宅

回覆:暈暈地 的帖子

我個都係12月細女,你有冇報安得兒,慧中?佢地似乎比較容易收

In 左幾間,我都發覺12月細b好似冇人收咁

複式洋房

請問 PANCO,

你既小朋友點樣可以由下午轉上午架? 有無咩手續定係要申請信呀?
我個女IN果日雖然唔係太好, 因為扭眼瞓, 太多數問題都答到既,
不過老師送餅比佢時佢好無禮貌, 大大聲話唔要, 攪到老師好尷尬,
我一考完都打定輸數, 好彩, 今日收到信, 不過係下午班, 但好開心呀.

複式洋房

請問 PANCO,

你既小朋友點樣可以由下午轉上午架? 有無咩手續定係要申請信呀?
我個女IN果日雖然唔係太好, 因為扭眼瞓, 太多數問題都答到既,
不過老師送餅比佢時佢好無禮貌, 大大聲話唔要, 攪到老師好尷尬,
我一考完都打定輸數, 好彩, 今日收到信, 不過係下午班, 但好開心呀.

複式洋房

請問 PANCO,

複式洋房

死, 唔係好識用, 一下出佐三個 POST, SORRY ALL

男爵府

引用:恭喜收左嘅媽媽,我個女講明唔收,連+waiti

原帖由 glocatcat 於 11-11-11 發表
恭喜收左嘅媽媽,我個女講明唔收,連 waiting 都冇,好唔開心
我都係,講左唔收,只係話若下午班有位可能會俾!點解你女女唔收,我仔仔衰唔識講野

男爵府

回覆:暈暈地 的帖子

唔會呢,或者之後的學校收,一定有書讀!

男爵府

引用:我個都係12月細女,你有冇報安得兒,慧中?

原帖由 glocatcat 於 11-11-11 發表
我個都係12月細女,你有冇報安得兒,慧中?佢地似乎比較容易收

In 左幾間,我都發覺12月細b好似冇人收咁:p ...
唔好唔開心,我仔十月仔,唔講野,聖母同領報都應該唔收,我本質都好唔開心,但朋友同我講,唔一定好學校先讀得叻,普通學校都會有叻仔叻女出,好看小朋友的性格!我唯有咁安慰自己!你都唔好唔開心,我仔都係暫讀安得兒,到時佢表現好點再算!

大宅

其實細b係蝕底, 好多幼稚園有得揀都會揀咗大仔先, d細仔有都係下午或waiting多. 就算論面試表現, 都係大b會講多d, 始終得果兩歲人仔. 同埋09可能出生率高, 搵位比d細b就更加難. 正常就唔會無書讀ge, 不過係邊間學校同埋下午班居多. 陸續有人收到第二間offer, 就會放返d位出嚟ga喇, 不過有時有可能要等到出年5月lor.

大宅

我無幫阿囡報安德兒, 慧中, 正係報左領報, 聖母同屋企樓下間幼稚園, 而家都未收到任何OFFER. 擔心中...

首頁
12345...8

尾頁

跳至