自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

大宅

水脹係真係會脹到好高, 會高過大人架, 所以你地一定要去天文台個網睇睇潮汐脹退表, 如果唔啱時間, 就白去了...
原帖由 豬豬蛋 於 10-5-13 19:32 發表
想問水漲係咪會漲到好高, 定係好似你個張相咁架. (坐櫈個張)
兩個寶貝囡~ 每日更新blog~

http://hk.myblog.yahoo.com/kevinjoey-family/

以 生 命 享 受 生 命 !!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 joeyjoey711 於 10-5-14 00:06 發表
水脹係真係會脹到好高, 會高過大人架, 所以你地一定要去天文台個網睇睇潮汐脹退表, 如果唔啱時間, 就白去了...

joey~我今次問左人啦~16號12點退到6點 記得拎你個煲去裝.可以即掘即食.
人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 梓軒媽咪 於 10-5-14 00:10 發表

joey~我今次問左人啦~16號12點退到6點 記得拎你個煲去裝.可以即掘即食
刺生 ?

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 梓軒媽咪 於 10-5-14 00:03 發表
牛媽~
我通常都係隔日食.養一晚得佢吐沙.
攪到我都好鬼想去 ..不過我九龍入去好鬼遠...自己又冇車

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

民房

回覆 42# 梓軒媽咪 的文章

Ella..你都要帶個煲去呀..

侯爵府

原帖由 牛精仔 於 10-5-14 00:39 發表
攪到我都好鬼想去 ..不過我九龍入去好鬼遠...自己又冇車
mouth: mouth:
我都係單拖帶亞仔去玩.
我住9龍架.搭東涌線入去好方便!
人就是如此!喜歡隨著環境轉變.是對是錯,當下覺得好玩就不顧後果!做了媽媽時常會大罵孩子的好奇.好勝心.但做媽媽的會否反醒自己也不是如此!

侯爵府

原帖由 水晶丁 於 10-5-14 01:29 發表
Ella..你都要帶個煲去呀..

丁丁都有玩bk.
joey個煲都唔要架啦,收佢拎入去煲蜆.

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 梓軒媽咪 於 10-5-14 00:10 發表

joey~我今次問左人啦~16號12點退到6點 記得拎你個煲去裝.可以即掘即食.

請問點係天文台睇個潮汐表, 唔識睇呀? 我見16號到3點都仲有成米咁深喎, 係唔係要到半米左右先可以掘, 唔係d好細既細路咪都係浸

Latte, 又名臭TE或臭喵

公爵府

大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

請問小欖邊處有得掘? 我只知那裡有bbq, 出面是沙灘.

thanks!

原帖由 包包b豬 於 10-5-13 23:43 發表
我早2星期係小欖都掘左好多,2個鐘我老公一個掘左十幾斤,係咁送比D街坊食,不過我都想去水口村玩下

大宅

好媽媽勳章

咁星期六有得租野架! (櫈同爬)

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 veronna 於 10-5-14 09:11 發表

請問點係天文台睇個潮汐表, 唔識睇呀? 我見16號到3點都仲有成米咁深喎, 係唔係要到半米左右先可以掘, 唔係d好細既細路咪都係浸

問過水口既阿叔喇,聽日一點半水退,星期日兩點半, 一日遲一個鐘,所以下星期六會係七點半呀夜晚......呢幾日都可以掘蜆呀佢話(退得低)

玩得開心d各位....我要下個月先安排得到囉

男爵府

畀面勳章

未就係BBQ對出個沙灘囉,但一定要簡水退之有得掘,OK
原帖由 catnapper 於 10-5-14 09:41 AM 發表
請問小欖邊處有得掘? 我只知那裡有bbq, 出面是沙灘.

thanks!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有冇魚釣呀?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

想問下如果東涌機鐵落車,係咪都係轉11號巴士呀?係邊度搭呀??

男爵府

上年去過好好玩,明天我就约咗好多fd一齊去玩,我覺得穿泳衣打底好d,同埋一d都唔危險,就算一個媽咪睇住小朋友都冇問題,最好帶張沙灘席,累了可坐下休息一會,但貴重嘢就要跟身,上次我fd就比人偷咗對千幾銀嘅波鞋,要借對拖鞋比佢,另外東涌站有指示牌,一行出去就係巴士站,星期日去要雙倍車資,所以我揀星期六去。

公爵府

大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唔該晒, 我其實住大欖, 大欖的蜆又少又細只.

原帖由 包包b豬 於 10-5-14 11:51 發表
未就係BBQ對出個沙灘囉,但一定要簡水退之有得掘,OK

大宅

好媽媽勳章

係咪要熱d先多蜆挖架?

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

大宅

好媽媽勳章

唔駛要, 下次再去啦, 最緊要小朋友, 好返再去玩過.

首頁
12345...9

尾頁

跳至