跳至

首頁
12345...9

尾頁

複式洋房

I am also interested to join!i live villa by the park also

大宅

預埋我呀.... 我又想參加呀... 我都可以幫手的....

時間: 10月

日期: 2 3 9 16 31
beibei0080 ok ok ok ok ok
mh1001b x ok ok x ok
sophialing x x ok ok x
flowerw88 am ok am am X
叻高B OK OK X OK OK
pucca_garu X ok X X ok
cacacaca ok ok x ok ok
cow_bb ok ok ok ok ok

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 beibei0080 於 10-8-20 22:35 發表
請問大家有沒有經驗搵贊助我們bb的生日會禮物?

我都無經驗, 其他野我都可以幫手!!!

大宅

可以食嘢

at least booking 2 hrs= $100
provided 2 long tables, about 20-30 chairs,
TV, DVD and CD player....but no mic

原帖由 beibei0080 於 10-8-20 22:20 發表
flowerw88,

我想bb落地應該ok. 木地板or磚地亦不是問題. 但在跳舞房可以食嘢嗎?你可以問一問嗎?

大宅

no ah.......sorry

原帖由 beibei0080 於 10-8-20 22:35 發表
請問大家有沒有經驗搵贊助我們bb的生日會禮物?

大宅

updated namelist. We have 9 babies

But we cant have a good day for all of us.

I suggest other days. let's vote again.

日期: 2 3 9 16 31
beibei0080 ok ok ok ok ok
mh1001b x ok ok x ok
sophialing x x ok ok x
flowerw88 X ok X am X
叻高B OK OK X OK OK
pucca_garu X ok X X ok
cacacaca ok ok x ok ok
cow_bb ok ok ok ok ok
Winnie_1018 ok ok ok ok ok

大宅

Please fill in.

日期: 10 17 23
beibei0080
mh1001b
sophialing
flowerw88 ok ok ok
叻高B
pucca_garu
cacacaca
cow_bb
Winnie_1018

大宅

Sorry for being late!!May I join? ^_^ 2a +1b
Please fill in.

beibei0080
mh1001b
sophialing
叻高B
pucca_garu
cacacaca
cow_bb
Winnie_1018
木子太太 ok ok ok

洋房

我又黎,但唔多想1歲就同bb去m記搞生日會住,始終m記d食物遊戲都未適合bb嘛,比較鍾意clubhouse多d啫~~

別墅

beibei0080
mh1001b
sophialing
叻高B
pucca_garu
cacacaca
cow_bb
Winnie_1018
tungtung ok ok ok

大宅

beibei0080
mh1001b
sophialing
叻高B
pucca_garu
cacacaca
cow_bb ok X ok
Winnie_1018
tungtung ok ok ok

大宅

請參考,這是其他bk媽媽的例子。

全個生日會用咗一個月嘅時間準備,全個party用了$4530 ;

到會訂咗5餅2魚自選十款美食,夠晒30人份量,費用$1500。(味道真係唔錯,幾好味!)
小朋友+大人回禮禮物費用$600(因匙扣係我嘅一位朋友贊助的,所以咁平,如果要買的話大概十元八塊一個吧!)
飲品雜項$500
係淘寶買嘅波波池$300(有這個小朋友真係玩得好開心!)
banner印刷費$30(係印館度印,三日有得攞!)
請咗位魔術師哥哥嚟表現,費用$1400(個半鐘收費)
租咗會所party room 5個鐘,費用$200

大宅

你地俾下意見:

地點:
我們應該book clubhouse, right?
除朗庭園,有無其他選擇?

司儀/party姐姐:
(1)我們負責,有無媽媽是這方面的能手?
(2)或請人,應該$1000-1500?有無人知?

食物:
我建議不準備食物,只準備bb餅、cake及飲品。因為bb都食唔到我地的食物和cake,大人食cake+飲品;bb食bb餅only。

佈置:
買普通balloon or 氫balloon?其他?印banner?

禮物:
無或玩交玩禮物?

大宅

我們會唔會交換email/facebook/mobile,讓溝通快些?

或約出來傾?

出來可以去朗庭園clubhouse,室內遊樂場,那兒有軟地膠的地方、滑梯等,俾bb玩。我們一邊睇bb玩,一邊傾都得

大宅

其實我們可以參考這流程,

15:30 派對開始,Party姐姐進場
15:45 開始小B問答遊戲
16:20 BB爬行大賽
16:40 公佈小B問答遊戲結果,頒獎
16:50 播放小主角片段、打腳印、抓周
17:10 切蛋糕
17:30 交換禮物, 派對完結~

(1)但小B問答遊戲,就唔知問咩問題,其他媽媽知唔知?定cut左去
(2)BB爬行大賽:用有色膠紙劃賽道,easy
(3)播放小主角片段,自己整返自己個段,可以用clubhouse TV播,唔播都得。
(4)打腳印:平就用顏料、白紙;貴就去買套裝腳印,約$100份
(5)抓周:準備用-->米篩、書、印章、筆墨、算盤(計算機)、錢幣、雞腿、豬肉、尺、蔥、芹菜、蒜、稻草、刀劍、聽筒等,我們隨意準備吧

大宅

beibei0080 X X(?) X
mh1001b
sophialing
叻高B
pucca_garu
cacacaca
cow_bb
Winnie_1018

大宅

我們負責啦... 主要負責:

1, 統籌
2, 帶遊戲
3, 佈置
4, 預備食物
5, ........

原帖由 flowerw88 於 10-8-22 18:39 發表
你地俾下意見:

地點:
我們應該book clubhouse, right?
除朗庭園,有無其他選擇?

司儀/party姐姐:
(1)我們負責,有無媽媽是這方面的能手?
(2)或請人,應該$1000-1500?有無人知?

食物:
我建議不準備食物,只準備bb餅、cake及飲品。 ...

複式洋房

不如係facebook開左個群組先!
我都覺得咁會回覆得快d!
同埋又可以post番聚會d相俾大家!
原帖由 flowerw88 於 10-8-22 18:43 發表
我們會唔會交換email/facebook/mobile,讓溝通快些?

或約出來傾?

出來可以去朗庭園clubhouse,室內遊樂場,那兒有軟地膠的地方、滑梯等,俾bb玩。我們一邊睇bb玩,一邊傾都得 ...

別墅

回覆 1# 叻高b 的文章

beibei0080 X X(?) X
mh1001b
sophialing
叻高B
pucca_garu
cacacaca
cow_bb
Winnie_1018