自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024勳章 BK Milk勳章

感謝各位幫手, 真是好感動, 人事間有情. 小昕昕是我朋友的囡囡. 佢地一家環境普通. 但亞囡的醫護, 一路無停過
大個仔是"華"

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

亞三講得好啱...
我捐錢前都有諗到嗰報導嘅真實性,啲錢會去咗邊...我唔識呢家人,但我睇到小女孩啲相,个小女孩好可愛好可憐,佢係最無辜,佢呢個年紀應該周圍跑跑跳跳,但實制唔可以...我地為人父母嘅一定好心痛,覺得唔做啲野好對唔住個小女孩...所以我同c6決定捐款,數目唔多,對我地唔太重要,但希望可以幫到小小忙...捐咗出去嘅錢我都唔再諗...
只祝福小昕昕早日健復,身體健康

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 hkdaisyhk 於 2011-3-3 11:32 發表
感謝各位幫手, 真是好感動, 人事間有情. 小昕昕是我朋友的囡囡. 佢地一家環境普通. 但亞囡的醫護, 一路無停過

如果真係幫到手,咁就好嘞!

男爵府

PUSH

大個仔是"華"

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

我想大吉利是問句, 萬一...個病者不治, d錢會點處理? 我真係唔係黑心呀, 我捐左錢, 只係想了解下.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 我想生三個 於 11-3-3 14:27 發表

你係企地朋友??希望小朋友可以儘快得到醫治,我想了解下你朋友有否搵過社工或者醫院方面幫忙解決醫藥費既問題??如果最後捐款唔足夠,你地可以找議員幫下手咖。至於果32萬,係政府一筆過收定係攤分開10年的費用呢 ...

三個:我覺得你係天使同魔鬼的混合體ar.

禁止訪問

水晶宮

原帖由 我想生三個 於 11-3-3 14:43 發表

可能我知道得太多亂用捐款的情況,唔代表我唔想幫真正有需要既人:mrgreen: 小妹妹既情況唔算緊急case,所以如果你唔追唔逼,醫院同政府唔會同你急的。 ...

小妹妹係咪應該可以申請"傷殘津貼"呢?

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我見過阿3, 佢係 !:lol :lol :lol
原帖由 CALVEN 於 11-3-3 14:35 發表

三個:我覺得你係天使同魔鬼的混合體ar.

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

水晶宮

原帖由 牛精仔 於 11-3-3 14:50 發表
我見過阿3, 佢係 !:lol :lol :lol

果真? 呵 呵 呵

珍珠宮

原帖由 hkdaisyhk 於 2011-3-3 11:32 發表

我想問一下... 小昕昕父母都要返工,平時邊個照顧兩兄妹?

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

原帖由 我想生三個 於 11-3-3 14:58 發表

其實係咪要綜援戶先可以申請傷殘津貼咖??定係低收入家庭都可以呢??

無需任何資產審查,只要e生證明合資格便可.

珍珠宮

原帖由 我想生三個 於 2011-3-3 14:58 發表

其實係咪要綜援戶先可以申請傷殘津貼咖??定係低收入家庭都可以呢??

傷殘津貼係獨立申請架!

我朋友的爹地有嚴重腦退化症,佢地唔係綜援戶,社工都幫佢地向社署申請傷殘津貼。

禁止訪問

男爵府

去申請傷殘津貼 ??

點解寫明要OVER60 AGE ?

大個仔是"華"

珍珠宮

原帖由 hkdaisyhk 於 2011-3-3 15:24 發表
去申請傷殘津貼 ??

點解寫明要OVER60 AGE ?

唔係喎!佢係話:

本計劃的目的是為嚴重殘疾年齡在六十五歲或以上的香港居民

子爵府

好媽媽勳章

已盡咗少少力啦! 希望可已幫倒佢哋 請大家盡力支持啦

首頁

尾頁

跳至