單親天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

咪係囉, 第一次去真係唔知道,
搭埋的士來回, 再俾掛號費100,
仲要無藥俾我喎, 真係眼都直埋,
咁都得? 夜晚配藥唔開工既?
咁坐係個窗口收錢o個個又會開工既?
第二日咪又係屋企樓下睇私家醫生,
加加埋埋咪同去法國差唔多,
我屋企行過去法國都唔使搭車,
仲要等咁多個鐘, 真係笨實個笨呀.
暑假.....咁就過咗一半啦.

男爵府

小雄維尼 發表於 11-4-27 13:42
回覆 sleep 的帖子

我試過成半夜4點都有藥拎喎

邊間政府呀?
我上次係維維差唔多三歲o個陣去QE.

男爵府

Chunma8083 發表於 11-4-27 13:43
希望維維快D好番喇, 記得要準時食退燒藥, 最好同時用埋退熱貼.

有呀, 有準時食藥呀,
佢自己都成日問住夠鐘食藥未呀,
因為我同佢講如果唔準時食藥就唔會好返啦,
唔好返媽咪就無得帶你去街玩既啦,
佢幾驚無得玩呀.:;pppp:

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆 維豬豬 的帖子

係呀, 我最近當然係QE啦, 係原本都未必有藥, 甘我好惡甘講........佢燒到104度, 無藥, 有咩事邊個負責, 佢就叫我去藥房睇下仲有無開

心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

伯爵府

維豬豬 發表於 11-4-27 13:29
醫生聽過背脊同心口之後話無事,
照例開左o個幾隻藥返去食囉.
有事就食無事看門口o個d囉.

TKO 又好啲喎.....

隻粽兩晚入急症,
第一次凌晨四點, 有雨
連 call 白車, 照電腦掃描,
第朝七點走得, 不過有隻藥比唔夠, 要第二日去攞

第二次凌晨點幾. 有頭暈,
又係 call 白車, 返到屋企, 先至兩點鐘.
其中, 退燒藥得兩日, 要第日再攞.
緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

瑪瑙宮

環保接龍勳章

維豬豬 發表於 11-4-27 13:56
有呀, 有準時食藥呀,
佢自己都成日問住夠鐘食藥未呀,
因為我同佢講如果唔準時食藥就唔會好返啦,

嘩....原來你同仔仔琴晚咁慘呀,
好在仔仔咁乖,識得要準時食藥...
你琴日一定又擔心又忙到甩轆啦,
你都要好好休息吓架...

閒事少理,只談風月,不談正事{{我要......絕對領域}}

男爵府

小雄維尼 發表於 11-4-27 13:58
回覆 維豬豬 的帖子

係呀, 我最近當然係QE啦, 係原本都未必有藥, 甘我好惡甘講........佢燒到104度, 無藥, ...

咁我無你咁惡囉.
所以咪話囉, 成日驚人少少會俾人蝦囉.mouth:

水晶宮

回覆 維豬豬 的帖子

哇, 我仔個晚燒到104呀小姐, 5惡d 點搞呀

男爵府

酸棗仁 發表於 11-4-27 14:00
TKO 又好啲喎.....

隻粽兩晚入急症,

可能TKO少人d掛, QE成日都大排長龍既,
就算去到覺得唔係咁多人都係要等4個鐘,
CALL白車我又無諗過喎,
總覺得搭的士會快過等埋架車來.

男爵府

wayso 發表於 11-4-27 14:32
嘩....原來你同仔仔琴晚咁慘呀,
好在仔仔咁乖,識得要準時食藥...
你琴日一定又擔心又忙到甩轆啦 ...

係呀, 尋晚一見到個電話係屋企打來,
當堂成個人硬左企定係度,
真係未試過有咁驚既感覺既,
好彩見到條友仔之後都覺得無乜大礙.

水晶宮

回覆 維豬豬 的帖子

好彩而家都5係真系好熱咋, 暑假你5好再比佢甘玩法添呀

男爵府

小雄維尼 發表於 11-4-27 20:00
回覆 維豬豬 的帖子

好彩而家都5係真系好熱咋, 暑假你5好再比佢甘玩法添呀 ...

我同維維都好善忘既, 到咗暑假嗰時乜都唔記得再來過囉.

水晶宮

回覆 維豬豬 的帖子

好彩暑假我5駛日日落九龍城, 少d機會撞到2個傻人

男爵府

喂....5月1號呢, 我應該可以叫人去幫我地排, 我哋8點半至九去到都得既喎.

水晶宮

回覆 維豬豬 的帖子

得5得架, 人地樓下7點開閘就上去門口等喎, d職員5比上去咪pk ?

侯爵府

環保接龍勳章

維豬豬 發表於 11-4-27 14:43
可能TKO少人d掛, QE成日都大排長龍既,
就算去到覺得唔係咁多人都係要等4個鐘,
CALL白車我又無諗過喎,

上水都係....太多人用...等得耐
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

侯爵府

環保接龍勳章

仲有搭的士快過CALL白車

男爵府

小雄維尼 發表於 11-4-27 23:24
回覆 維豬豬 的帖子

得5得架, 人地樓下7點開閘就上去門口等喎, d職員5比上去咪pk ? ...

唔俾代排住先既咪?
我諗實有人叫工人去排住先掛.

水晶宮

回覆 維豬豬 的帖子

甘我就5知啦, 上次同你上去之前, 我問職員同門口呀叔, 佢地都話係7點開大閘, 9點先辦公
開左閘都仲要上去排隊等開門, 唉.......算囉, 我費時一陣報5到我就會比個仔煩q死我, 寧願辛苦d帶埋張俬家凳去

侯爵府

環保接龍勳章

維媽,我天晚吾食得飯...
稍後再約,再約

首頁

尾頁

跳至