親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

回覆:沖繩.親子.自駕遊

Free rental for iPhone at airport. Can only dial to yr friends if rent 2 & to the tourism centre. Unlimited 3G.

琥珀宮

畀面勳章

Charlotte_mom 發表於 11-10-4 23:31
以前電話未興3g, 我去日本時要去租電話, 續日計錢又要前一日去拎, 都幾煩, 果時連simcard都要租架, 我仲記 ...
我以前搭ANA 機去羽田, 又係有 softbank free rental, 已經連埋SIM CARD, 打出收錢, 接電話唔駛錢的.

琥珀宮

畀面勳章

hahe 發表於 11-10-5 01:46
Free rental for iPhone at airport. Can only dial to yr friends if rent 2 & to the tourism centre. ...

哦, 即係已經有CARD, 但唔明點解只可以打俾個partner & tourism centre, 你意思係打唔到, 還是要收費呢? unlimited 3G, is it FOC?
Thanks.

大宅

They set something on the phone that you can’t dial-out, except to yr partner if they also rent the phone together & to their helpline. But you can log on to yr facebook & email, have free internet, map, 3G, all free of charge. But you still need to give credit card info to them when you rent the phone just in case if there is damages or losses.

琥珀宮

畀面勳章

hahe 發表於 11-10-6 12:09
They set something on the phone that you can’t dial-out, except to yr partner if they also rent the ...
OIC, 又會咁既
不過可以上網和同partner 聯絡都好過冇啦, 咁請問通話有冇收費架?

大宅

回覆 littlesister 的帖子

如果無損壞, 係無嘢要俾錢。佢哋helpline係會講好好嘅英文, 萬一溝通唔到或mapcode揾唔到, 都可以打俾佢哋,所以非常有用。

大宅

if i rent a cheapest car, how much for 4 days 3 nite?? thx.

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Pls see post #16. You may quote a price instantly.

琥珀宮

畀面勳章

hahe 發表於 11-10-6 16:07
回覆 littlesister 的帖子

如果無損壞, 係無嘢要俾錢。佢哋helpline係會講好好嘅英文, 萬一溝通唔到或mapc ...

咁都已經好好, 又快又好可以上網, 咁我都book 番兩部先, 唔該晒

琥珀宮

畀面勳章

Charlotte_mom

我下星期出發啦, 想再問你幾個問題

1. 請問國際通邊度迫車呀? 易唔易搵架? 時租?

2. 海中道路尾果個文化資料館, 雖然唔係咩特別地方, 但買d手信比國際通平一半!
係咪去到海中道路就見到架啦, 你講既手信包括食物和紀念品嗎?

3. 魚市場係咪要自備食具和醬油?

4. 第一牧志公設市場買海鮮是否一定要食刺身? 可否叫2樓食堂煮熟呢? 價錢抵唔抵食呀?

5. fukugiya黑糖旦糕適合做手信嗎?

太多問題唔好意思

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唔好意思呢排無入呢個POST

1. 請問國際通邊度迫車呀? 易唔易搵架? 時租?
周街都有, 我無特別夾價啊, 我地4PM左右去泊到大約10PM HK$40

2. 海中道路尾果個文化資料館, 雖然唔係咩特別地方, 但買d手信比國際通平一半!
係咪去到海中道路就見到架啦, 你講既手信包括食物和紀念品嗎?
其實沖繩周街都有紀念品同食物, 個文化資料館去到路中段就見到(寧寧捨捨一座野, 一定見到)

3. 魚市場係咪要自備食具和醬油?
有醬油, 有筷子, 類似你O係吉吉島自己買完坐埋一邊食咁LOR

4. 第一牧志公設市場買海鮮是否一定要食刺身? 可否叫2樓食堂煮熟呢? 價錢抵唔抵食呀?
我無去呀, 下次要試下, 你去完返黎話我知 ^^ 睇旅遊書應該係2樓有得煮的

5. fukugiya黑糖旦糕適合做手信嗎?
好啊, 我買左返黎2日至開, 個皮都仲脆卜卜, 堅好食

禁止訪問

回覆:沖繩.親子.自駕遊

王國長老

我唔知有無LOCAL TOUR呢, 我只知而家日元好貴!

別墅

thx, very detailed, i am planning to go with my girl

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

ting-ma 發表於 11-12-31 23:44
Good~~
We are going in cny too~~~
enjoy local activities (enjoy sunset, clear waterfront, aquarium and some gardens nearby), local food.....Yes, not much shopping. It's very relaxed.

王國長老

回覆:ting-ma 的帖子

No good shopping place except local products, save a lot

男爵府

回覆:Charlotte_mom 的帖子

我搵唔到黑糖蛋糕間嘢,無口福

王國長老

BabyKwan 發表於 12-1-3 00:53
我搵唔到黑糖蛋糕間嘢,無口福

OH NO!
我唸住國際通唔係好大............算啦, 下次下次

男爵府

回覆 Charlotte_mom 的帖子

因為我跟團,唔夠時間行呀......

首頁
12345...6

尾頁

跳至