跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 0509 閒聊地帶--PART IV

小雨,
仲乜無左彤彤張大頭相架?

翡翠宮

好媽媽勳章

尋日我叫育嬰院幫我餵水俾泡菜飲, 因為見個醫生 d 藥抽水好勁....個惡 b 又係唔肯飲吐哂出o黎.....
咁 ~~ 佢地就餵左湯俾佢飲, 係"次"實蓮子瘦肉湯, 佢地話泡菜飲到唔停口............. 衰仔丫 ~~ 阿媽我都未有老火湯飲呀....
我諗緊, 好唔好自己都煲俾個曳曳 b 飲 .... 好似好過佢飲咁多甜果汁..... ?-( ?-(

男爵府

jolo,

大宅

jolo ~
係呀咁快比BB飲湯 有無問下醫生怕吾怕呀

大宅

kitna~
咁你教下我點POST相上黎

男爵府

coco,
你指係大頭相定普通post相出來比大家睇呀

大宅

kitna:
彤彤唔肯飲水囉!
衰妹一向都唔多願飲水,咁我就用匙羹餵佢啦!佢巳前用匙羹餵佢飲水,都會係咁以飲下。
點知今朝又唔肯用奶樽飲水,咁我埋用匙羹餵囉!佢飲左第一啖水,巳經係度喊,於是,我再餵佢飲啦!居然扁埋個咀,擰轉面,一啖都唔肯飲!
寶貝彤彤及欣欣 !

男爵府

迪少都係不飲水,我之前試過加葡萄靈,佢肯飲
慢慢就不飲...
不過家陣我次次餵完佢吃糊仔/果容後,用番隻碗裝水,用羹餵,佢就肯,因為水變得有味道.
衰仔

大宅

LongYin 寫道:
小雨,
仲乜無左彤彤張大頭相架?

我之前係download D free 既ACDXX(唔係好記得叫咩software),但過左個免費試用期限,我又唔識用其他軟件壓縮張相,所以埋無左彤彤張大頭照囉!
你地有無人可以教下我呀?
寶貝彤彤及欣欣 !

男爵府

photoimpact都得,可以改變相的尺寸,
改到150x150之內.咪可以upload到,
但好奇怪架,我發現只可以用打直的相,打橫的相一定唔得,

翡翠宮

好媽媽勳章

我估佢地係會撇油卦 ...
因為 d 湯都係俾 其他大少少o既 bb 飲o既...... ?-( ?-(

[quote]
kitna 寫道:
jolo,

大宅

kitna:
彤彤d ng ng 又變番三日先有一次,而且每次呵ng ng,都好辛苦咁,呵到面都紅晒!
我唔知好唔好煲下開奶茶比佢飲?等佢清下腸胃。(不過,我由佢出世到而家都未煲過開奶茶佢飲,唔知佢受唔受到?)
寶貝彤彤及欣欣 !

翡翠宮

好媽媽勳章

我用 photoshop ... 不過都唔係好識... 咩都 auto, 同用 image size 咋....

smallrain 寫道:
我之前係download D free 既ACDXX(唔係好記得叫咩software),但過左個免費試用期限,我又唔識用其他軟件壓縮張相,所以埋無左彤彤張大頭照囉!
你地有無人可以教下我呀?

大宅

kitna 寫道:
photoimpact都得,可以改變相的尺寸,
改到150x150之內.咪可以upload到,
但好奇怪架,我發現只可以用打直的相,打橫的相一定唔得,

photoimpact?點搞呀?
寶貝彤彤及欣欣 !

男爵府

好媽媽勳章

上星期吉X島做嬰兒展消,忘了提大家入D貨,我覺得最抵的亨是1升梨汁,只賣$10,我買了4瓶,開了可喝5天(放雪櫃),但阿B一定喝不完(而且我會加水開梨汁),所以上星期我已喝了半升,我想我還有三星期喝梨汁,另亨是米糊只賣$23•

男爵府

小雨,
暫時我都未聽過身邊的人話開奶茶有問題,
我諗你可以買一包試試...
因為開始食糊仔會令到cc硬d,如果平時都不太暢順,
就會再差d,你試下啦
有唔明再問

子爵府

小雨,
如果彤彤唔飲開奶茶,你就用開奶茶直接開奶俾佢飲啦。
唔好飲咁密,兩個星期一次ok。

大宅

smallrain~
BB係咁架啦,我個都吾係好飲啦,不過開奶茶就飲羅

男爵府

好媽媽勳章

還有一件事提大家,就是如果何時看見Pamper有攤位,妳可找展示員問東問西,最後買少少Pamper東西(話到自己會買好多),然後問展示員拿J SHOW,今期Pamper送是一套餐具有三合一杯、碗、匙、叉子,十分好,我估如果自己買一套都過$60,不要走寶•

男爵府

我都係咁做,用個d水開奶,剩下的用保溫壺裝住,每次

首頁

尾頁

跳至