跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

請問你地既小朋友有冇坐校車返學? 如有, 校車準唔準時到?

別墅

hahah...magic rope 真係好幫得到手..呢個weekend, 只要magic rope一出, 就會排隊去廁所, 擦牙, 唔洗勞氣3催4請, 不過要爸爸媽媽一齊排隊..HAHAH

男爵府

引用:hahah...magic+rope+真係好幫得到手..呢個w

原帖由 ivy_hsw 於 13-09-09 發表
hahah...magic rope 真係好幫得到手..呢個weekend, 只要magic rope一出, 就會排隊去廁所, 擦牙, 唔洗勞氣3 ...
我個個唔駛叫自動去,仲快過我去到廁所,因佢鐘意牙膏d味,有得食,激c。

別墅

HI各位媽咪, 我B囡今日第7日返學, 插班, 每朝起身身一句:我唔返學, 會哭, 想問下大家的小朋友用了多少時間才習慣下來???
今日第一日返全日, 平時不肯訓下午,如果小朋友唔訓會做甚麼? 之前家長會, 校長和老師說有辦法, 是甚麼辦法呢?
MS MILK教我的都做了, 但效用不大.......

男爵府

引用:HI各位媽咪,+我B囡今日第7日返學,+插班,+每

原帖由 alicelho 於 13-09-10 發表
HI各位媽咪, 我B囡今日第7日返學, 插班, 每朝起身身一句:我唔返學, 會哭, 想問下大家的小朋友用了多少時間 ...
以我所知,唔瞓覺都要瞓在床上,總之唔會俾小朋友自由發揮,要成為常規習慣。老師會教你如何在家配合,只是剛開始,要俾時間適應。

複式洋房

我上年認識左好幾個家長嘅仔女都係個度讀,佢地都知道呢間學校年年都有好多老師離職,行政管理又亂。老師有冇心教就唔知喇!不過我身邊都有好多家長個小朋友返學後都喊住講唔想返學,都唔知咩原因,所以我都係讀左一年就走左。

男爵府

引用:我上年認識左好幾個家長嘅仔女都係個度讀,

原帖由 storge_man 於 13-09-12 發表
我上年認識左好幾個家長嘅仔女都係個度讀,佢地都知道呢間學校年年都有好多老師離職,行政管理又亂。老師有 ...
我都留意到有你講嘅情況,其實我感覺學校比較商業化,老師俾我感覺一般,只係見小朋友真係吸收左好多嘢,俾佢讀一年睇定d先。

複式洋房

回覆 ck48 的帖子

通常都會有原因,其實會唔會佢個班老師俾唔到佢有安全感或者處理得唔好呀?

洋房

回覆:Sunkids媽媽揮手區

早2日收到學校通告話NA班新的英文老師miss Rebacca因私事已離職,由mr Adrian補上,唔知點解咁快又轉老師!

別墅

後日中秋節, 想問下大家小朋友穿便服定華服?
我諗住穿便服 (但怕個個小朋友都穿華服), 因找不到華服呢? 如大家穿華服, 係邊度買??
THANKS!

洋房

回覆:alicelho 的帖子

我打算穿便服咋!買唔切

別墅

別墅

回覆 alicelho 的帖子

我都沒有夏季華服, 又唔想特登買, 所以都打算穿便服

別墅

lady++ 發表於 13-9-14 10:35
我都留意到有你講嘅情況,其實我感覺學校比較商業化,老師俾我感覺一般,只係見小朋友真係吸收左好多嘢,俾 ...
老實講, 有邊一間私立幼稚園唔商業丫, 可能我響呢方面已有心理準備, 反而覺得SUNKIDS唔算好嚴重.

別墅

pi2003 發表於 13-9-16 20:01
早2日收到學校通告話NA班新的英文老師miss Rebacca因私事已離職,由mr Adrian補上,唔知點解咁快又轉老師! ...
聽朋友講NET依家好缺人, 因為間間幼稚園都話要NET, 所以如果佢地搵到份好D既工, 跳槽都唔出奇.
不過MR. ADRIAN上班一個星期, 阿女回家已經提起佢, 之前MISS REBACCA佢又冇提過.

別墅

回覆:Sunkids媽媽揮手區

我準備了華服,我都係le 2日先買!

大宅

回覆 alicelho 的帖子

上年小朋友n班時, 大部份都穿便服.所以沒有大問題. 記得帶個燈籠比小朋友帶回校,佢地會好開心!

別墅

回覆 mrslili 的帖子

燈籠已經準備好!! 這幾晚玩得好開心!!

男爵府

回覆:alicelho 的帖子

燈籠駛唔駛有灯有聲個d?

洋房

回覆:lady++ 的帖子

不如大家係呢度介紹下自己個小朋友,讀邊班

首頁
12345...11

尾頁

跳至