心聲留言

跳至

首頁
12345...87

尾頁

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

mclam 發表於 13-10-5 23:43
佢最中2將d責任推係人身上!
咁你講個D咩分工合作,你堅持其身正。。。。根本都係無意思!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由+小路+於+13-10-05+發表乜野係

原帖由 mclam 於 13-10-05 發表
就係咁先激Q氣,對屋企一D都貢獻都冇,仲要成曰發老豆、老母脾4,所以行雷個陣,我叫佢企出去比雷劈!:cens ...
不過,你唔好嬲我咁講,佢而家對父母態度咁差,都有少少係你地做成,再唔諗辦法,第時你個女只有更差!

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+小路+於+13-10-05+發表份報紙

係一定要訂,佢話有D同學直頭唔拎走!

其實學校可以規定佢地一個星期剪一篇報紙內容,寫下感想,起碼D學生 ...
而家啲細路只like玩電子產品!

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+stkyo+於+13-10-05+發表你煮

唔係煮左飯就可以鬧佢。我意思係大家分工合作,即刻我煮飯,佢幫手開枱!

其實佢四點放學返黎,到七點先食 ...
因為無從佢細時堅持要佢幫手,而家佢咁大個都好難請得郁佢!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

stkyo 發表於 13-10-5 23:59
無咩必要唔好係SOFA上面食嘢

其實我怕用淺色既野,我唔買淺色既衫,尤其是白色!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

stkyo 發表於 13-10-6 00:02

冇用我都會鬧架,大我會話比佢知佢錯乜,EVEN 佢唔做,但如果連講都唔講,佢又點知自己錯!

C6 有個FD就係咁,個仔點錯佢都唔會講,一味比錢個仔,叫個仔唔好煩佢!小學個陣已經屢犯校規,係學校簡直係神憎鬼厭。而家升上中一,返學個幾月,比老C投訴N次,佢都係唔話個仔錯!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

琥珀宮

引用:Quote:mclam+發表於+13-10-5+19:23+係一定

原帖由 DJM629297 於 13-10-05 發表
唔好意思,路過見到

分享下,學生做感想功課可以好多招數,佢地可以唔睇任何野,就做到份功課.
咁就係,佢係有興趣,就會自動自覺,相反,佢唔想讀自然唔會投入,hea住返學!

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+DJM629297+於+13-10-05+發表

其實我意思係“剪報“,如果一定要做,佢地多少都會翻下份報紙!

而家係學校訂左報紙,派比學生,有D轉頭 ...
咁你會唔會向學校反映下?

琥珀宮

引用:Quote:mclam+發表於+13-10-5+22:16+其實我

原帖由 DJM629297 於 13-10-05 發表
我明浪癈左份報紙.好多學校都係要學生訂報紙,好似做樣比人睇,佢地有教學生學英文.

我係想講,老師比唔比功 ...
我諗番起我細個時讀書,其實我好多都唔明,但我死讀書,將答案背哂佢,所以我成績一向五名內,但考試後第二日我已經唔記得哂啲內容!咁樣又算唔算學到野?我咪就係果類返學為成績嘅學生囉!

琥珀宮

引用:Quote:mclam+發表於+13-10-5+23:43+佢最中2

原帖由 stkyo 於 13-10-06 發表
佢係屋企長期處於下把位!

琥珀宮

引用:Quote:stkyo+發表於+13-10-6+00:02+咁你講

原帖由 mclam 於 13-10-06 發表
冇用我都會鬧架,大我會話比佢知佢錯乜,EVEN 佢唔做,但如果連講都唔講,佢又點知自己錯!

C6 有個FD就 ...
起碼都要盡自己責任嘅,佢唔受教都無法,第時大個佢就知!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+mclam+於+13-10-05+發表就係

原帖由 小路 於 13-10-06 發表
不過,你唔好嬲我咁講,佢而家對父母態度咁差,都有少少係你地做成,再唔諗辦法,第時你個女只有更差!:igi ...
大家咁熟,有野唔怕講!

琴曰同佢兩條友食早餐,講開報紙問題,又好自然講左讀書。霸王女叫大魚腸唔好再同我講,一陣講講下我又發癲!

我話好丫,我唔講,不過你聽住: 你唔讀就c出去做野,你咪駛旨意係屋企hea,我唔理你做乜野,你每個月要比5千蚊當交租同伙食!

大魚腸聽到即刻話,讀乜野唔讀呀,求其搵D野讀下啦,做乜野呀!

霸王女就話返99個樹住,反正個個孫都唔駛做!

我叫佢同大魚腸c返去,我冇眼睇!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+mclam+於+13-10-05+發表唔係

因為無從佢細時堅持要佢幫手,而家佢咁大個都好難請得郁佢!
係大魚腸乜都唔駛佢做,大魚腸返工,佢cc氣自己去煮D野食,因為佢知我係唔會理佢!

大魚腸係屋企,直頭服侍周道!姑9,99都係咁,當D孫係皇帝!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+mclam+於+13-10-05+發表其實

咁你會唔會向學校反映下?
唔會啦,我費事變左問題家長!

可以唔訂既話,我都唔訂,錢都係其次,費事晒左份報紙!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+stkyo+於+13-10-06+發表咁你

佢係屋企長期處於下把位!
唔發癲個陣就下把位!

發癲個陣就係最高揸lift 人!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+mclam+於+13-10-06+發表冇用

起碼都要盡自己責任嘅,佢唔受教都無法,第時大個佢就知!
佢個仔冇得救,遲早等警方教!

............

至於霸王女,我一定會話佢,佢聽唔聽都好,起碼都會分下錯對!

姑9成日叫我忍讓;佢大大下就會明!

明乜鬼唧,如果唔教,乜野係錯/對都唔知!好似對孖女廿幾歲仲 on QQ,唔去搵野做,屋企燈油火蠟,唔夠膽問老豆攞,(佢老豆做生意!),走去問姑9攞!

姑9 on Q到出埋錢,仲叫兩個女去幫佢老豆另一頭家,(佢老豆同另一個女人住!) 幫手攪衞生,好好服侍個女人!對孖女又點姑9老點!

咁既教女方法,真係人都癲!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:54~

仲乜又比希望我呀!?

你地都知我勁想起屋架啦,但事實上係冇乜機會,我成日都叫自己死心、死心!偏偏959又比希望,跟住又失望!

琴日大e婆返舊屋食盆菜,佢今朝打比我,話琴晚同D親戚講開,幾家人都想一齊起喎,叫我重陽節返去睇下佢地點講!

唉,又比希望我啦,我知又係失望架啦!但我個心7上8落,明知又係冇米粥,但又好希望成事!我仲猛諗點樣間隔好,又咁又咁......

個天唔好玩我啦,一係就承全我,一係就徹底令我c心!

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

首頁
12345...87

尾頁

跳至