嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

民房

我睇過一本口腔科教授寫嘅書, 佢話nuk/pigeon個design最好 (不過我見佢地係唔同嘅?-( )
我隻b食nuk會好深豬咀印
依家俾佢食pigeon
佢packing後面寫嘅就係同嗰個教授寫嗰d差唔多
係唔會影響bb d牙仔架!

男爵府

各位媽咪如果你們未買的話就千其唔好買NUK,特別是給初生的BB。
我初初都係諗住買它的奶樽(因為貪佢有印花靚),所以買埋奶咀,點知先後發生了兩次意外。因為它的奶咀托(連接手環那塊片)不夠大片,我個女大約三個月大的時候,把玩奶咀時,斜斜的連奶咀那塊片都放了入口,卡住了在口內,拉不到出來,放聲大哭,嚇得我好驚,好彩我工人好醒目,按住我BB的兩邊面頰,把奶咀拉出來,好在BB無受傷,但受了驚。第二次發生在她四五個月大的時候,情況一樣,但那時BB剛出了少少門牙,令到佢在拉出奶咀的時候受了傷,好可憐。當時那一刻好生氣,好想投訴,堂堂德國牌子竟然對BB做成危險,不過最後都係不了了之,但係就立即把所有奶咀丟掉,買過晒Avent,之後都無發生過甘的意外了。所以各位媽咪都係考慮其他牌子好d,見到BB受傷自己都好內疚。

民房

仲有冇gerber奶咀賣

我已揾咗好耐,知道間廠已經冇出,但有冇人知邊道仲有得賣or有冇人有貨出讓呀?

男爵府

我bb比較肥, 而且大鼻, 用avent會頂住個鼻! 我見nuk有弧度, 於是試下, 點知仲衰! 雖然冇頂住鼻, 但兩邊面豬被個奶咀邊壓到又紅之損:cry: ! 個印好耐都唔退, 所以E+都係用番avent!

大宅

我比囝囝用既牌子係pureen,佢既奶咀手扼位同圓形果塊野都係軟膠,唔怕囝囝啜到塊面有印:lol ,唯一既缺點係佢無套套住,出街唔用得

複式洋房

原文章由 cherriemama 於 07-11-4 18:54 發表
我bb比較肥, 而且大鼻, 用avent會頂住個鼻! 我見nuk有弧度, 於是試下, 點知仲衰! 雖然冇頂住鼻, 但兩邊面豬被個奶咀邊壓到又紅之損:cry: ! 個印好耐都唔退, 所以E+都係用番avent! ...

Avent is good.

This one, called Freeflow, is having large plate, so baby cannot put the whole pacifier in the mouth, but at the same time, having 6 holes on the surface of the plate, so it does have good circulation.

There are spaces that fit the nose on the top and bottom of the plate also.

大宅

好媽媽勳章

我囝囝都試過NUK,不過佢食唔穩.成日跌出黎.
而家食PIGEON, 又幾好喎.

別墅

邊度有gerber買?

大宅

畀面勳章

原帖由 carrievic 於 07-2-13 11:36 發表
Gerber呀!我個仔細個都係用佢, 雜誌都有介紹幾好,用奶咀黃色膠咀那種最好

邊到有得買呀??

首頁

尾頁

跳至