自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:老老實實,大家有無試過唔小心偷左野

我成日提醒自己要俾錢,成日去快餐店同茶記,食到個人亂曬,有時喺茶記會好自覺咁食完想走,但即時係諗一諗,呢度喺快餐店定茶記

伯爵府

BK Milk勳章

我試過行首飾店,喺嗰D可以轉嗰種架,有包耳環跌左落我手袋,
完全一D都唔知,好彩我細妹喺隔離見到,如果唔係行左出去
先比人發現真係水洗都唔清!

子爵府

引用:試過唔小心食野冇比錢。n 年前同個朋友食完

原帖由 milk323 於 14-06-27 發表
試過唔小心食野冇比錢。n 年前同個朋友食完魚蛋粉,攞住張單諗住行出收銀比錢,一路行一路傾,行到過晒龍, ...
魚蛋檔或者係舖頭內唔駛行好耐先到收銀嘛?

milk323  以前間樂園,又後欄行出去都一段路架  發表於 14-6-28 12:13

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

無~

公爵府

男爵府

新鮮熱辣辣,昨天才試過,拖住BB車行屈人寺,攞咗包m巾放在BB車頂,然後再看其他嘢,又同D職員聊天,之後忘記咗m巾,行咗5分鐘先見到,拿拿聲番去比錢。

大宅

我另一半有,有次同佢去吉朱島買野,佢拎住盒生果,之後我地掛住傾計,直出收錢處,行左好遠才發現,佢嚇到面青

子爵府

差d偷左既就有

我bb果陣拎左樣野,呀媽唔知,去到收銀,收銀見到,就問我呀媽要唔要

有次去man0買洗頭水,我地好自然就去cashier,點知我媽拎住去門口,我地3個叫左距幾次,收銀都笑了

最近我去man0買野,算多野但無拎籃,我夾左支藥膏系手臂度,跟住好忙地揾散銀
因為想比散銀毫子,但怕收銀覺得我麻煩,巢咁耐,又怕後面有人,好緊張地巢..
好在有預先計過大概幾錢,突然想起有一件貨未比
標題可唔可以講清楚D?

點解講2個人相似要話"唔覺, 佢靚D, 佢眼大D..." 而家講相似, 唔係一樣, 唔係鬥靚

大宅

引用:有好耐以前,用揹帶揹阿女係心口買餸,買完

原帖由 coffeemate 於 14-06-27 發表
有好耐以前,用揹帶揹阿女係心口買餸,買完要搭車返屋企,上左小巴見到b女拎住粒蕃茄仔,唔知佢幾 ...
好搞笑,

伯爵府

我女試過係超市拎左筒糖,我反屋企比錢先知

伯爵府

偷笑算唔算?

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

我試過,係賣飾物鋪頭試咗條手鏈,跟住又睇其他嘢,最後買咗兩仟幾仲做埋會員登記埋電話,之後攞咗戰利品走咗,隔咗半個鐘鋪頭打俾我,問條手鏈係未在我手上?我望下先知,因為我著件長袖衫遮住咗又無為意,所以戴走咗,我即say sorry,返轉頭俾返人哋!條手鏈成仟蚊架!

I 大蚊豬   

大宅

我男朋友試過,係泰國布吉超市
佢攞坐指甲剪我去買薯片
俾錢時淨係俾咗薯片錢
出咗超市先發現,原來指甲剪冇俾錢

最後佢係冇俾番錢嘅

珍珠宮

試過,好耐之前同同事lunch time係屈人寺買潤唇膏,同銀包一齊拎係手再行多個圈睇下仲有冇野買,但係掛住傾計行完一圈就咁行左出鋪頭,出左去十幾步啦,先醒起手上既野,即時笑爆,番轉頭俾錢,仲問個收銀點解門口部機唔響,攪到個收銀都係度笑

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

我都試過係pk買提子,手攞一袋旺旺,只係比咗提子錢,但包旺旺一直攞住無比錢直行到好遠。。跟住突然醒起跑返去比錢,我係到諗萬一比人發現我咁樣算唔算偷野之後我好大陰影,比錢時望哂自己雙手同袋,好驚比人話偷野

男爵府

我試過好迷,以前返工lunch去買嘢食,佢呢間係攞完嘢先去收銀處比錢的,我當時外賣自取返到公司先醒起唔記得比錢。

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

試過返屋企睇超市收據,收銀有件貨冇過機do錢,d貨係佢親手入袋,唔關我事

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

買咗一車嘢 車內有自己嘢 咪逐件放上去嘟 臨尾攞漏咗盒糖(細盒利口樂)
比晒錢出門口 執喇走人見到盒糖喺車底,就攞張單睇下有冇嘟到 知道未比就攞返入去比錢。
(唔知點解未比錢都出到門口,個警號又唔響呢!)

子爵府

我試過細個同細佬落7仔買野 行左一百米之後我細佬發現自己拎住筒糖 即跑返去放低

最近一次係個仔拎住包糖走 即係行轉頭比返人

大宅

回覆:m8mber 的帖子

首頁

尾頁

跳至