影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

haileymama 發表於 14-9-26 11:53
咁換note 4啦
係囉.......唯有......

不過我覺得上網搶機都幾好玩喎.

iphone 6 plus 要唔要架?

我如果搶到, 你係咪要呀?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:haileymama+發表於+14-9-26+11:53+咁

原帖由 Queenie_0012 於 14-09-26 發表
係囉.......唯有......
要啊

我手頭上有好多人情債啊

總共3部ip 6plus,6部ip6啊

全部64G

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

haileymama 發表於 14-9-25 16:14
呢個人點會善良

我敢切人頭擔保

你咪係樹破壞我善良同純真架形象呀
[img=500,400][/img]

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 Queenie_0012 於 14-09-26 發

原帖由 haileymama 於 14-09-26 發表
要啊

我手頭上有好多人情債啊
你要咁多部,早知我叫老公唔好cut 單。。。本來有兩部64g金

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Long Time No See 呀各位~~~

我幫唔到HM喇 我無去抽

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

雪菜肉c 發表於 14-9-26 14:36
成功收到sms
本地數據:528.17mb
當你月尾截單,假如你用1G plan,你已經用左一半

1GB=1024MB

如果你月中截數的話,更大煲,10日已經5xxmb

水晶宮

miu~miu 發表於 14-9-26 16:05
你咪係樹破壞我善良同純真架形象呀
睇你點對我啦

水晶宮

fatdenden 發表於 14-9-26 16:07
你要咁多部,早知我叫老公唔好cut 單。。。本來有兩部64g金
唔打緊,我都係尋日先揹起呢筆巨債姐

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

haileymama 發表於 14-9-26 15:56
要啊

我手頭上有好多人情債啊
有人話ip 6plus 好易變.
我見d 網上相, 有d 男人用第一日, 放係褲袋成日, 變左彎彎o既banana~

水晶宮

HTungTung 發表於 14-9-26 16:23
Long Time No See 呀各位~~~

我幫唔到HM喇 我無去抽
你唔駛返學咩???

水晶宮

Queenie_0012 發表於 14-9-26 16:40
有人話ip 6plus 好易變.
我見d 網上相, 有d 男人用第一日, 放係褲袋成日, 變左彎彎o既banana~
...
咁6呢

plus就係我朋友用既,我自家人對6渴求d

尋晚我都有擔心過,我老公會唔會放落褲袋唔理佢

假如唔落套,係單薄既

不過落左套,又好似好dd

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

fatdenden 發表於 14-9-26 16:07

抽左仲咩唔要哇?

水晶宮

千尋update d 綜藝好慢,

成個星期喇,

禾上學同花樣青春都仲未有

翡翠宮

haileymama 發表於 14-9-26 16:49
咁6呢

plus就係我朋友用既,我自家人對6渴求d

6 唔知呀.......

6PLUS 因為大MON, 又太輕薄, 所以出事囉.

仲有, 千祈唔好UPDATE 個IOS!!

一UPDATE 就C 機~

個TOUCH ID 即 C~~~~~~~~~~

翡翠宮

雪菜肉c 發表於 14-9-26 17:09
千尋update d 綜藝好慢,

成個星期喇,
即頭啦~
我靠佢睇RM 架嘛, 佢成日都好似慢成個星期咁~

水晶宮

Queenie_0012 發表於 14-9-26 17:35

所以禾地呢d 用家又真係唔好急,
第一批通常10之89都有野唔掂,

真係等下先好............

水晶宮

雪菜肉c 發表於 14-9-26 17:09
啊,唔記得答你點back up部瘋

你咪有條叉電線既,有可能要原裝線,因為我試過用其他線會detect唔到

你電腦入面有iTunes的話,連接左電話同USB之後

會即刻自動連上iTunes,跟住就會自動備份,儲存左

(唔好問係邊個drive搵返出黎,我都唔識答你)

如果你好耐無做呢個動作的話,要既時間可能會耐少少

基本上,無咩特別的話,iphone入面既phonebook,memo係會save左係PC既

至於d相,你都係連接電話同USB狀態下

係PC度搵「電腦」,入去之後,會見到一個USB埠show住XXXX iPhone(or 你自己set既名)

入面有個「DCIM」既folder,將所有相copy and paste落PC就搞掂

同樣可以係呢個folder入面,順手清埋相簿,咁iPhone裡面都同樣咁無左張相

好過你係電話慢慢搞

OK,當你收到新iphone既時候,你都係咁樣連接USB同ip

iTunes會問你係咪回復做XXXX iPhone

你話係,咁資料就會轉移

正常情況下,你全部野都一模一樣咁copy去新電話

上次我係連whatapps記錄都係返度

水晶宮

今晚好忙,

本來同蕃薯6:30去睇牙,

之後禾就返學校開揸長會,

點知頭先診所打來,

話醫生會遲返, 問禾改唔改聽日,

禾話聽日又費事出來喇,

所以寧願上去等,

結果而家要拜託daddy 同佢去,

禾就係公司坐到夠鍾先去學校.

人算不如天算

水晶宮

haileymama 發表於 14-9-26 17:45
啊,唔記得答你點back up部瘋

你咪有條叉電線既,有可能要原裝線,因為我試過用其他線會detect唔到

禾平時一個星期都有做下back up,

禾copy 哂你呢堆野,

返去慢慢睇下先,

saranghae

水晶宮

Queenie_0012 發表於 14-9-26 17:35

我部5C無touch ID,唔怕

今朝我先update完8.0.2,touch wood無事啊

首頁

尾頁

跳至