自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

原文章由 小樹熊 於 08-5-29 12:50 發表
真係唔好意思,唔係好明亞嬌做過什麼傷天害理的事要淪落到出嚟做意工都唔得???

她有站在石屎堆中舉起V手笑住影相嗎??
她有對四川事件發表一D一負責任言論嗎??

作為一個中國人邊個都可以出分力,唔好理最後結果係乜,想幫 ...

我都好同意小樹熊講法.
每個人都會做錯事, 身邊既人都會原諒自己, 但點解又唔可以原諒佢呢?
講真, 佢做左d 咩, 傷害到大家? 而家出醜係佢, 衰左又係佢, 關你地咩事?我地笑下咪算咯! 為咩唔俾機會佢改過?
至於做義工, 有心就得啦! 唔使真係要審查呀? 如果真係要做到審查先做得義工的話, 我諗個個都唔好得咯!
人誰無過, 知錯能改, 咪得咯! 放過佢啦!

子爵府

原文章由 8C9 於 08-5-30 09:51 發表
好同意, 好似譚玉瑛, 咁多年, 由姐姐變做阿嬸, 都仲係小朋友偶像, 唔係靠樣, 係靠佢對兒童節目一股熱誠. 呢d唔係英x可以捧到出黎既.

但係以前有篇週刊訪問譚玉瑛姐姐, 佢話佢係唔鐘意小朋友, 做兒童節目只當係工作, 又因為咁佢唔生小朋友!

大宅

其實大家點解要趕絕佢呢...
就算佢以前做ge野係唔岩,
大家都覺得佢ge道歉無誠意,
但有必要令到佢咁咩?
1日係藝人, 永遠都係.
就算你話退出, 但只要1出街都會俾人影相.
我覺得佢復出無問題, 只要改變路線就可以了.
可能你地覺得佢話做義工係宣傳,
但佢可能想再營造返1個好ge形象.
大家無謂判佢死刑ba!

大宅

原文章由 Ling_羚 於 08-5-30 13:42 發表
但有必要令到佢咁咩?
可 ...

非常同意

男爵府

畀面勳章

原文章由 Ling_羚 於 08-5-30 13:42 發表
但有必要令到佢咁咩?
可 ...

同意~
藝人都有私生活架嘛,
大把藝人都係表裏不一啦,只不過未被人揭穿啫~
佢已經好慘架啦,同BF影既相任人睇~
比個機會佢啦~

洋房

真係唔好意思,唔係好明亞嬌做過什麼傷天害理的事要淪落到出嚟做意工都唔得???

作為一個中國人邊個都可以出分力,唔好理最後結果係乜,想幫 ...

同意...

罪犯都有改過自新既機會, 何況, 阿嬌無傷害過人, 做義工都唔比?

洋房

同意呀...

罪犯都有改過自新既機會, 何況阿嬌又無殺人放火, 傷害別人, 點解做義工都要比人批評?

禁止訪問

大宅

其實我覺得亞嬌都幾慘,佢做錯咗d乜?去到e+呢個地步d人都仲咁討厭佢
話佢虛偽----我又想知到底有冇藝人係唔虛偽,唔講一套做一套架?

話佢扮天真---由始至終個型象都係公司幫佢地塑造出黎,佢同人簽咗成10年約,佢行出黎講每一句說話都係公司同佢地諗好晒,佢都係打份工啫,佢簽咗約,佢有得選擇得咩路線咩?

話佢私生活唔檢點----佢只不過同男友ml,同影相,佢地影都係自己睇啫,我相信香港地唔只佢一個人咁做囉,佢冇諗過要share喎,係d人要不斷download黎睇咋喎,錯係咪應該係upload, download同人share人地d私隱0既人呀?點解唔話下d報紙日日頭版圖文並茂登出黎,佢地對社會冇責任架咩?佢地有得當時人同意咩?d人咁講道德,咁鍾意批判人地,咁點解唔罷買呀?一個女仔俾人公開晒d私隱仲要企出黎同所有人(絕大部份仲要係有份forward佢d私隱0既人)道歉,而d人仲要趕絕佢, 點解古x樂做過馬伕可以得到原諒,繼續留低,而佢要俾趕絕呢?

話佢高調做義工---我地由頭到尾都冇親自聽到佢話想出黎做義工, 好似其他網友咁話, 其實好大可能係佢公司想試水温,睇下件事調淡咗未,佢公司仲有幾多個藝人真係可以同佢地賺到錢架, 簽咗佢咁長約,唔通白養佢呀,梗係當你搖錢樹啦,如果d人冇野0既賺多一蚊都好架,有咩反對唔對路咪有係你自己孭囉,橫豎最差都係好似e+咁冇0野俾你做,冇錢賺啫,一試冇妨,我諗如果唔係仲有約,你估佢好想獻世咩?

我諗佢係影相果刻係真係愛陳生0既,而佢的確好傻好天真,冇諗過自己係公眾人物,影呢d相0既後果,所有0既後果佢e+已經受咗喇,點解連番身0既機會都唔俾人啫?

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 lok^^b 於 08-5-30 11:53 發表

無錯 雖然我唔係嬌嘅粉絲 都要講句
乜2+唔係話要比機會人改過自新咩 而且嬌做左乜野十惡不赦嘅罪行 要趕盡人地
上次嘅事 嬌都係受害者 各位唔扶人一把就算啦 仲要落井下石

做義工都分階級 貴賤 你地嘅行爲 ...

講一套,做一套,唔踢爆都可以當唔知......但我真係唔想我個小朋友會學佢咁>>>我意思係講一套做一套

大宅

但我又睇過一個訪問, tvb有叫佢做其他節目, 係佢自己堅持要做兒童節目架喎.
原文章由 高達媽媽 於 08-5-30 13:34 發表

但係以前有篇週刊訪問譚玉瑛姐姐, 佢話佢係唔鐘意小朋友, 做兒童節目只當係工作, 又因為咁佢唔生小朋友!

男爵府

藝人的私生活係佢自己的事,我地作為第三者,只可以當戲咁睇,我們完全無資格"原諒"她.只不過她的私生活和她被塑造的形象實在太有出入,市民大眾實在接受不了.如果她復出,只會給觀眾覺得她非常虛偽.虛偽乃不誠實,你我都不可容許.適合和可以做娛樂圈的人還有很多,我們作為觀眾還有很多很多選擇呢!想當年蔡x華既無做錯公事和私事,觀眾都完全不給予翻身機會!那麼.......

至於做善事,除了遠在四川雖要義工,香港亦有很多義工團體需要義工.如她真的有一顆善心,她可考慮在香港低調地身體力行.

[ 本文章最後由 terrorist 於 08-5-30 15:12 編輯 ]

侯爵府

嗯... 呢個好 arm 聽~

原文章由 terrorist 於 08-5-30 15:04 發表
藝人的私生活係佢自己的事,我地作為第三者,只可以當戲咁睇,我們完全無資格"原諒"她.只不過她的私生活和她被塑造的形象實在太有出入,市民大眾實在接受不了.如果她復出,只會給觀眾覺得她非常虛偽.虛偽乃不誠實,你我都 ...

伯爵府

如果你知道一個人講一套,做一套你就會唔比你小朋友見到同接觸到佢, 甘基本上你小朋友唔使接觸任何一個成人了.

原文章由 Sindy 於 08-5-30 14:49 發表

講一套,做一套,唔踢爆都可以當唔知......但我真係唔想我個小朋友會學佢咁>>>我意思係講一套做一套

別墅

我地做觀眾, 冇權原諒邊個 或者 唔原諒邊個藝人, 但當我見到或聽到佢個名 就即刻諗起佢之前講大話個樣, 真係好反感......所以,請節省點吧!

禁止發言

男爵府

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

原文章由 ppmon 於 08-5-30 15:33 發表
我地做觀眾, 冇權原諒邊個 或者 唔原諒邊個藝人, 但當我見到或聽到佢個名 就即刻諗起佢之前講大話個樣, 真係好反感......所以,請節省點吧!

叫佢~~~~算吧無謂再停留(回頭)!.... 返歸吧!.....

[ 本文章最後由 caryfox 於 08-5-31 07:57 編輯 ]

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章

件事已淡忘囉,乜仲有人為亞gil啲前事來氣憤同責罵嗎?
唉,不支持嘅人算把la! 人地已經受到教訓la.....(工作停頓)
況且我地又唔係亞媽,經理人,老闆。
所以我支持佢出來喎,睇下佢有幾多勇氣都好呀!起碼如果我係佢會選擇從此消失lee個娛樂圈tim!!!

別墅

講得好!

試問如果當事人係你哋的兒女, 你哋會點呢? 會唔會都好想別人俾個機會給自己的仔女呢?!

得饒人處且饒人吧! 反正她都唔係什麼罪大惡極的人, 就算係, 每個人都有改過的一天!

首頁

尾頁

跳至