自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:d人質素越黎越差。撞到人唔會sorry路窄唔避

原帖由 牛皇妹 於 15-07-26 發表
d人質素越黎越差。撞到人唔會sorry路窄唔避人。我試過同個仔搭巴士有一男一女。見我仔訓到釣晒魚撞左埋玻璃 ...
你講起路窄唔避人,D人一見你開門,我出佢入,就未等我出即刻衝入黎,我想話我唔係做開門個個law

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 熱血金章

回覆:街啲人而家小小事就揾人出氣來閙,香港人是否被迫瘋了?

人太多,多到行唔到路。生活質素又差左,政府又廢左,睇唔到前境。。。排公屋又無份,報紙傳媒又炒作小新聞,堅無位爆同舒緩。每人睇開下就好了

珍珠宮

引用:近幾年香港人真係燥勁多 ,早幾日俾人把遮

原帖由 babyco 於 15-07-26 發表
近幾年香港人真係燥勁多 ,早幾日俾人把遮整到 ,我呀左一聲 ,條友回頭仲要beer我成條街

...
冇鬧你?

伯爵府

其實我睇bk先見到咁多野,我慣左一撞到野就say sorry,試過撞到垃圾桶都say好彩無畀人出氣過~同埋慣左一見到e似有病既都避,有人嘈交又即走,所以暫時都無穿無爛希望keep going!
有時睇開d,人地eq低or 有病(狂燥or whatever )都無法,又唔係神打救唔到佢地既,唯有警剔自己唔好成為咁樣既人就夠~

珍珠宮

引用:其實我睇bk先見到咁多野,我慣左一撞到野就

原帖由 cloudyjess 於 15-07-26 發表
其實我睇bk先見到咁多野,我慣左一撞到野就say sorry,試過撞到垃圾桶都say好彩無畀人出氣過~同埋 ...
你講得啱,應該由得佢自己一個癫,唔好同佢接觸!
最好笑仲話要報警
叫青山啲人黎仲好啦!

禁止訪問

引用:純討論。。。。。不喜勿回!我今日坐地鐡比

珍珠宮

引用:Quote:sarali 發表於 15-7-26 21:20 其實我

原帖由 caca8j 於 15-07-26 發表
我都係!
而家好少出街,
尤其星期六日,
我都好少出,不過今日去探舅母,咁就遇到個瘋婦!

caca8j    發表於 15-7-26 23:19

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 sarali 於 15-07-26 發表純討

原帖由 Superman-GF 於 15-07-26 發表
呢排特燥可能因為暑假周街多細路
係個個以為自己嗰個係皇上皇,生出個仔懒巴閉,仲出口傷人話人冇得生,把口衰到咁都得

寶石宮

2024年龍年勳章

引用:香港人,係咁好耐啦....... 咩都覺得係圍住

原帖由 mingjan 於 15-07-26 發表
香港人,係咁好耐啦....... 咩都覺得係圍住自己轉,從來都唔諗人

幸福可以好簡單

用戶要求終止服務

我都覺而家係有好多人燥左.

我家樓下有公園, 我見過細路仔爭玩SIR 滑梯..最終兩家家長報警...有3 個警察來調停

寶石宮

2024年龍年勳章

係!

幸福可以好簡單

禁止訪問

珍珠宮

引用:我都覺而家係有好多人燥左.我家樓下有公園,

原帖由 mok239 於 15-07-26 發表
我都覺而家係有好多人燥左.
冇病呀?浪費警力。。。。啲人真係痴了線,乜都話報警,不過今日遇到個瘋婦,我都想佢報,睇下佢點同警察講都好!可能話我病發冇帶藥,揾人閙出氣了,請拉我啦!

珍珠宮

引用:Quote:sarali 發表於 15-7-26 22:11 呢啲問

原帖由 hhsscc 於 15-07-26 發表
係,隔離post有人讚下日本,就俾人叫佢搬去日本住
啲人都忽上腦,講一句政府壞話,就話 Bye., 去移民啦,香港咁亂唔啱你住呀!愛政府愛到咁

用戶要求終止服務

sarali 發表於 15-7-26 23:28
冇病呀?浪費警力。。。。啲人真係痴了線,乜都話報警,不過今日遇到個瘋婦,我都想佢報,睇下 ...

真架!

我去百雞買野時經過--->兩個細路及其家人鬧緊邊個上左先 & 邊個踩到邊個, 有家長報警

我去完百雞出來--------> 見到有3 位警察已經來到

為的是--------> 調停小孩爭玩之事

珍珠宮

我都覺得而家D人好易燥, 少少問題就拍台拍椅講晒粗口.....

大宅

珍珠宮

好媽媽勳章

壓力幾時都有, 以前果輩生活壓力仲大, 我死黨阿爸一人工作養四個女, 捉襟見肘差D食都無得食, 輪左十年定八年才有公屋, 壓力大到差D自殺, 依家最低層果班起碼有綜援保障, 唔駛乞米, 輪公屋都快左好多喇, 比起以前. 歸根究底依家個人主義高漲, 人人都強調自己有人權, 個個以為自己大X曬, 地球圍住自己轉, 容不下別人說自己一句, 一般人如稍有理性都可以控制自己, 雖然心里面自己大曬, 但外在都唔會表現出來. 但好明顯一D腦袋有問題, 精神有障礙果D, 佢地表里如一地, 心里面諗住自己大曬會淋漓盡致地發揮出來, 咪就係大家見到果堆癲人囉..

imlcc    發表於 15-7-27 18:40
siutsunboy    發表於 15-7-27 11:33
shumson    發表於 15-7-27 03:24

珍珠宮

引用:Quote:sarali 發表於 15-7-26 23:28 冇病呀

原帖由 mok239 於 15-07-26 發表
真架!
家長都可以教下小朋友啦。。。大人為咗面子,為咗啖氣,做埋啲多餘野!

大宅

之前我都比個瘋婦鬧,仲要我係幫襯緊佢

癲人當道

首頁
23456...9

尾頁

跳至