自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

伯爵府

虎到金來勳章

原文章由 chinghomama 於 08-11-7 11:12 發表

等下啦, 實有机會既....
要真正進入牛市, 一定會有終極一跌既....

甘跌到差唔多可以入市,請通知我呀,tks!

男爵府

原文章由 keroroee 於 08-11-7 11:18 發表
早呀....各位股神

早呀

我係""神
Imagine me and you, I do
I think about you day and night
It's only right
To think about the girl you love
And hold her tight
So happy together ........

Me and you
And you and me
No matter how they tossed the dice
It had to be
The only one for me is you
And you for me
So happy together

大宅

原文章由 pakyumama 於 08-11-7 11:18 發表

甘跌到差唔多可以入市,請通知我呀,tks!

通知埋我

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

終極0個跌,幾時黎呀~~
會唔會低過上次0個鍋~~

男爵府

早晨, 大家好呀

要確定終極一插, 應該成交量果日係多定係勁少呢?

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 臭八婆 於 08-11-7 10:03 發表

函 你老豆就過大海,你就睇住個股"苦"海

男爵府

#2628由$19.3升返上#20.35
無執一轉真可惜

子爵府

原文章由 mrsdoh 於 08-11-7 11:44 發表
#2628由$19.3升返上#20.35
無執一轉真可惜

點會可惜呀, 波幅都5多, 除非你掃好多手姐....

男爵府

原文章由 chinghomama 於 08-11-7 11:49 發表

點會可惜呀, 波幅都5多, 除非你掃好多手姐....

扣埋手續費都可以執1千...
好過無.
今日本來唸住掃貨. 唸住跌1千點架麻....點知.................

自從#2628被4叔減持後, 其上升力度開始見好轉.

伯爵府

虎到金來勳章

個前上少少落少少,
真係買唔過

大宅

原文章由 Oh!Baby 於 08-11-7 11:33 發表
早晨, 大家好呀

要確定終極一插, 應該成交量果日係多定係勁少呢?

投 資 學 堂 : 開 始 建 立 「 立 體 三 角 形 」 組 合(appledaily)
筆 者 察 覺 , 在 過 往 多 次 , 當 美 國 總 統 大 選 結 果 公 佈 後 , 美 股 大 都 會 出 現 短 暫 下 挫 ,而 在 隨 後 12 月 或 翌 年 1 月 , 美 國 股 市 經 常 會 回 升 並 出 現 另 一 更 高 水 平 , 此 現 象 在當 年 克 林 頓 及 布 殊 正 式 勝 出 時 , 也 曾 出 現 。 因 此 , 參 考 前 兩 屆 的 情 況 , 筆 者 預 期 美股 在 11 月 底 或 12 月 初 , 應 該 會 有 一 個 反 彈 浪 。
在 上 月 中 ( 10 月 15 日 ) ,筆 者 在 本 欄 那 篇 名 為 「 冇 貨 在 手 無 謂 高 追 」 的 文 章 中 談 到 , 根 據 過 往 多 次 10 月 股災 時 之 情 況 , 筆 者 察 覺 , 在 10 月 份 出 現 股 災 時 , 在 10 月 出 現 的 低 位 往 往 並 非 絕 對低 位 , 因 為 很 多 時 在 隨 後 的 11 月 或 12 月 皆 會 出 現 另 一 更 低 水 平 。 以 近 日 情 況 , 假若 短 期 指 進 一 步 下 插 , 再 試 上 月 低 位 10676 時 , 不 排 除 有 機 會 輕 微 跌 破 。 若 這 情 況 出 現 , 切 勿 錯 過 入 市 良 機 , 因 為 機 會 可 一 不 可 再 。

子爵府

原文章由 mrsdoh 於 08-11-7 11:52 發表

扣埋手續費都可以執1千...
好過無.
今日本來唸住掃貨. 唸住跌1千點架麻....點知.................

自從#2628被4叔減持後, 其上升力度開始見好轉. ...

如果今日真係跌1000點, 你就5會後悔無入2628啦.....

男爵府

曇花"再"現 升緊85, 13878
Imagine me and you, I do
I think about you day and night
It's only right
To think about the girl you love
And hold her tight
So happy together ........

Me and you
And you and me
No matter how they tossed the dice
It had to be
The only one for me is you
And you for me
So happy together

大宅

原文章由 chinghomama 於 08-11-7 11:58 發表

如果今日真係跌1000點, 你就5會後悔無入2628啦.....

我頭先都好後悔$4.0無入1898
希望今日下晝會跌1000

男爵府

原文章由 chinghomama 於 08-11-7 11:58 發表

如果今日再跌1000點, 我會入貨.....可惜, 可惜

子爵府

原文章由 smallbojai 於 08-11-7 11:55 發表

投 資 學 堂 : 開 始 建 立 「 立 體 三 角 形 」 組 合(appledaily)
筆 者 察 覺 , 在 過 往 多 次 , 當 美 國 總 統 大 選 結 果 公 佈 後 , 美 股 大 都 會 出 現 短 暫 下 挫 ,而 在 隨 後 12 月 或 翌 年 1 月 , 美 ...

講真, 今次係百年難遇既海潚, 根本無人可以準確預準每一样野, 所以只可以講, 平常多做功課, 細心求証, 大膽假設, 小心投資.....
最緊要係, 認清目標 (投机定投資, 雖然字面只差一字, 但內里學問深如大海), 同埋先學識控制风險后先好諗嬴錢呢個問題.....
有时候懂得係錯誤投資或投机既时候學識止蝕, 係另一面睇即係賺左.... (但實情係明白呢個道理既無幾多個)

水晶宮

我朋友話1800 企得好硬企, 因為簽左機建合同, 有無高人知呀 ?

男爵府

唔該晒!!!

原文章由 smallbojai 於 08-11-7 11:55 發表

筆 者 察 覺 , 在 過 往 多 次 , 當 美 國 總 統 大 選 結 果 公 佈 後 , 美 股 大 都 會 出 現 短 暫 下 挫 ,而 在 隨 後 12 月 或 翌 年 1 月 , 美 ...

若不是耶和華建造房屋,建造的人就枉然勞力;若不是耶和華看守城池,看守的人就枉然警醒。詩篇127:1

子爵府

原文章由 上校車 於 08-11-7 12:11 發表
我朋友話1800 企得好硬企, 因為簽左機建合同, 有無高人知呀 ?

我都有留意到佢好似話签左啲新合同, 但佢由低位3.xx到今日6.xx, 升幅都有1倍架啦, 現价我覺得不宜高追....
當然, 都係果句, 重有好多因素可以左右股价....
如果好想炒既, 要識得控制火候, 如果只係小注炒佢反彈, 勸你5好嘥心机, 因為執得100幾10, 到喉5到肺, 又要担驚受怕, 何必呢, 除非你大手買貨, 咁就升幾個价位就好走啦.....
怕你而家先入, 又係接火棒....

(大行出左reoprt, 調低目標价到5.8, 現价係6.07啦)

祝好运 ~~

水晶宮

原文章由 chinghomama 於 08-11-7 12:18 發表

我都有留意到佢好似話签左啲新合同, 但佢由低位3.xx到今日6.xx, 升幅都有1倍架啦, 現价我覺得不宜高追....
當然, 都係果句, 重有好多因素可以左右股价....
如果好想炒既, 要識得控制火候, 如果只係小注炒佢反彈, ...

我唔係短炒呀, 我坐左艇呀, 仲出左公海好耐都回唔到頭呀, 陰公

首頁
23456...7

尾頁

跳至