跳至

首頁
23456...26

尾頁

伯爵府

原帖由 szesiu14 於 09-1-10 10:23 發表
我哋一胎同今次都係差唔多, 所以有晒心理準備! 都同你一樣勁多胃氣又無胃口, 但又成日好肚餓~ 快D過咗初期啦! 大家努力捱下啦!

我今胎已經好過陀大女果陣啦! 不過都會朝早例嘔, 氣味敏感, 成日作嘔, 無胃口, 餓又唔得, 飽又唔得....mouth:

仲有3個星期捱...

別墅

name----------1st bb-------2nd bb----EDD

jql--------------仔2005/10---10 wks--8/4
ying2-----------女2007/1----10 wks--8/6
adakitty--------仔2007/10---10 wks--8/6
tammy0419---仔2007/3----9wks4----8/8
Anita-----------仔2007/8-----9 wks---8/10
chunyatmama-仔2007/4-----9 wks---8/12
jjtseung--------女2006/12---9 Wks---8/12
Peace99--------女2005/4----7 wks--?
MNP------------仔 2007/4----7 wks--?
Czeny----------女2005/7-----7 wks---8/19
牛師奶----------仔2007/6-----8 wks----8/19
szesiu14-------女2007/12----7wks4---8/23
carmen412----女2006/7-----7 wks----8/24
vivian_s-------女2008/4----7wks3d----8/26
chunkiuBma---仔2006/1----7 wks------8/28
kittyncat-------女2006/4----7wks3-----8/26
zoe98chan----女2007/11---6wks5-----8/29

咦, 點解kittyncat你果預產期同我一樣, 但週數多我咁多日嘅, 係唔係我計錯呢??

>> 係喎, 睇番醫生信原本係 26/8, 但都好似差幾日.

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 jjtseung 於 09-1-10 18:52 發表

我今胎已經好過陀大女果陣啦! 不過都會朝早例嘔, 氣味敏感, 成日作嘔, 無胃口, 餓又唔得, 飽又唔得....mouth:mouth:" />

仲有3個星期捱...

今日中午好好胃口,食咗滑蛋牛肉飯(日式料理),又有細udon,食到好飽頂住!! 晚餐胃ロ相對細d~~咁食法唔肥就見鬼! 真係要運動吓 . 原來覺得反胃時食d熱嘢我就冇事. 我依家真係好鐘意牛.

伯爵府

原帖由 ying2 於 09-1-10 22:27 發表
今日中午好好胃口,食咗滑蛋牛肉飯(日式料理),又有細udon,食到好飽頂住!! 晚餐胃ロ相對細d~~咁食法唔肥就見鬼! 真係要運動吓 . 原來覺得反胃時食d熱嘢我就冇事. 我依家真係好鐘意牛. ...

我就要食岩d野... 尋日去佐海港城食和花亭, 正!

我係唔想食d用油炒的送!

別墅

你地就好啦,食到嘢,我依家平均每晚都嘔一兩次,噚晚仲嘔三次tim,係要嘔都乾乾淨淨先瞓到,好辛苦!

原帖由 jjtseung 於 09-1-11 11:17 發表

我就要食岩d野... 尋日去佐海港城食和花亭, 正!

我係唔想食d用油炒的送!

民房

name----------1st bb-------2nd bb----EDD

jql--------------仔2005/10---10 wks--8/4
ying2-----------女2007/1----10 wks--8/6
adakitty--------仔2007/10---10 wks--8/6
tammy0419---仔2007/3----9wks4----8/8
Anita-----------仔2007/8-----9 wks---8/10
chunyatmama-仔2007/4-----9 wks---8/12
jjtseung--------女2006/12---9 Wks---8/12
Peace99--------女2005/4----7 wks-- 8/29
MNP------------仔 2007/4----7 wks--?
Czeny----------女2005/7-----7 wks---8/19
牛師奶----------仔2007/6-----8 wks----8/19
szesiu14-------女2007/12----7wks4---8/23
carmen412----女2006/7-----7 wks----8/24
vivian_s-------女2008/4----7wks3d----8/26
chunkiuBma---仔2006/1----7 wks------8/28
kittyncat-------女2006/4----7wks3-----8/26
zoe98chan----女2007/11---6wks5-----8/29

Update 返個EDD先, 尋日見完E生, 佢話今次應該準D(上次太細照唔到~)

複式洋房

Peace99--------女2005/4----7 wks-- 8/29
joetangvisa----仔2008/07---8wls3d----8/18

大宅

大家有冇覺得第二胎個肚大得快d呀?

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

好覺添呀!!!!
有人give seat to me At MTR 喇...

原帖由 vivian_s 於 09-1-12 00:00 發表

複式洋房

Joetangvisa
我無睇錯嗎? 定係你打錯? 你個大B只有半歲大之喎~ 到你個細B出世, 大B都唔夠歲半~ 我暈嘞!
Vivian_s~ 有人勁過你呀~

原帖由 joetangvisa 於 09-1-11 23:57 發表

...

大宅

各位靚媽, 我地係唔係唔可以擦白花油架.

大宅

原帖由 vivian_s 於 09-1-12 00:00 發表

超覺, d褲全部唔岩啦, 要著裙喎, 老公問會唔會係孖架,哈哈哈.....

大宅

原帖由 joetangvisa 於 09-1-11 23:57 發表

...

好勁呀 joetangvisa!

伯爵府

原帖由 lobor 於 09-1-11 15:31 發表
你地就好啦,食到嘢,我依家平均每晚都嘔一兩次,噚晚仲嘔三次tim,係要嘔都乾乾淨淨先瞓到,好辛苦!

我反而夜晚好些, 朝早最辛苦!

伯爵府

原帖由 zoe98chan 於 09-1-12 11:19 發表
超覺, d褲全部唔岩啦, 要著裙喎, 老公問會唔會係孖架,哈哈哈.....

我着佐大肚褲成個月啦!mouth:

男爵府

我都係, 而家得返一條褲o岩著咋,
但我仲未夠三個月呀, 但其實個個都睇到個肚啦
我返工仲要著制服, 條裙吾o岩著呀,
但我未夠三個月可吾可以咁快著大肚制服呀
仲有一個星期先夠呀

原帖由 jjtseung 於 09-1-12 11:33 發表

我着佐大肚褲成個月啦!mouth:mouth:" />

男爵府

係咩, 點解呀
我初初有左個陣, 返工成日要坐車
就成日頭暈, 所以成日都有擦的
有咩問題呢

原帖由 zoe98chan 於 09-1-12 11:17 發表
各位靚媽, 我地係唔係唔可以擦白花油架.

子爵府

原帖由 jjtseung 於 09-1-12 11:33 發表

我着佐大肚褲成個月啦!mouth:mouth:" />

我咪又係著咗咸2個幾星期,mouth: mouth: 不過大肚褲舒服d

子爵府

阿e生話始終個肚皮係鬆咗喎

民房

我都覺得搽下藥油無問題喎.

講開著衫,我仲係著緊以前d衫褲, 係d褲個扣無扣實law, 因為驚著太緊會作嘔.

請問大家諗住點樣安排照顧大小b呢? 有無working mum諗住quit左份工做全職呢? 我而家苦惱緊呢個問題. 自問都係一個喜歡工作的人, 但如果有兩個小朋友又好似好難繼續工作. 經濟因素考慮雖然有, 但成日諗"平有平養貴有貴養"...唉!

首頁
23456...26

尾頁

跳至