自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

投ASICS gel lyte v 一票
我著過最舒服既sneaker
To be or not to be  that is the question~

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Man13579 發表於 18-12-27 23:35
題外話,我跑步都傷咗ㄧ隻腳嘅膝頭你傷咗後点醫呢?謝謝

其實我同呢度JM 一樣,跑傷腳,筋膜炎,無傷膝頭,
做咗6星期無c用嘅物理治療,之後喺日本買咗對asics 波鞋著,仲落埋Dr Kong 鞋墊,著咗差不多10個月,好咗8成。

最近睇過醫生,話最少一年先會完全好番。

你膝頭嘅問題,唔知有無JM 識答?!

我記得好似要練大腿肌肉,跑步/行路膝頭先唔會痛,有錯請更正!

男爵府

mickey2013 發表於 18-12-26 20:44
Asics有出wide款,我腳板好闊,著ASICS kayano wide, 著到第三對啦~我連Nike airmax 都會著到腰痛,但kaya ...
請問你通常邊度買,我好似在觀塘買過一次wide, 之後都唔易搵,去日本outlet都唔多wide可選擇。

唔該

子爵府

2024年龍年勳章

cat_hellobb 發表於 18-12-26 20:00
鞋底好薄,你可試穿,外型靚,穿上脚想舒適唔會揀!

Give me five

大宅

Ryanma 發表於 18-12-28 00:42
其實我同呢度JM 一樣,跑傷腳,筋膜炎,無傷膝頭,
做咗6星期無c用嘅物理治療,之後喺日本買咗對asics 波 ...

謝謝!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

oiyau2005 發表於 18-12-27 00:57
Onitsuka tiger好著又修腳,去旅行成日我一定著佢

牛仔布面
HK 有嗎?

伯爵府

星仔媽媽 發表於 18-12-26 20:06
asics鞋內籠好窄,已經買大一個size,都著到腳指甲瘀血,唔會再買。

所以好啱我著,我腳瘦無肉,asics好貼脚,佢鞋碼偏細,其他牌子我著38,asics要著39.5

公爵府

親子王國15週年勳章

小倩 發表於 18-12-28 02:01
牛仔布面
HK 有嗎?

在日本買,香港未見過呀

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆 cacy 的帖子

去香港專門店,或者香港試完上日本樂天買,因為kayano 本身唔會減價

子爵府

我自己跑步係著asics!我覺得好好著!都會再買asics

首頁

尾頁

跳至