自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

翡翠宮

真係嚇到心都離埋!

我阿仔又係超級頑皮,一落街即瓢左去!
唯有買名咭仔寫左我同老公電話,好似安全少少咁嚕。

侯爵府

係呀joe,係我呀

酌b都係係甩手黨黎架,搞到我要o係條街度發晒惡佢先死死地氣比我拖實架咋,但好快佢又故態復萌

唉!! 我呢個過來人就好清楚喇,唔見左佢真係又急又亂又驚架,真係要拖到實,人釘人先得!!

原帖由 joesimage 於 09-5-9 15:57 發表
酌媽,真係你呀...
我都成日好驚louis架,
佢又係甩手黨黎架!!
所以我好似洗腦咁成日同佢講,街有好多唔識既壞人,會捉佢走~所以佢行行下想自己行既話,都會望下我!!
我都好怕有一日會唔見左個仔~實會急到喊囉... ...

侯爵府

我自己搵緊仔果下就未識得喊,因為太多野要諗睇下點樣搵返佢;但到我一見返佢就真係忍唔住,係大哭果種呀

原帖由 阿藍2006 於 09-5-9 16:48 發表
我咁睇都嚇死啦,好彩搵返JA
睇到我都差D

侯爵府

係囉,其實果下我都有少少覺得唔係化,我家下唔見左個仔咁危急,你仲點我走落留下? 我當時想醒佢架,但真係無咁o既時間,醒得佢不如去搵仔

但好在佢聽到我講話個小朋友好細個,佢都即刻叫行緊過o既同事過來幫手,話我要求廣播囉。

原帖由 小倩 於 09-5-9 18:53 發表
"過到新都會廣場我就問個最近o既保安員,佢就叫我落樓下同customer services講,我話:"我無時間再走上走落,請問你可唔可以幫我通知佢地?""

我都遇過啲咁食古不化嘅secu!
嗰次我响吉吉, 爸爸去咗收銀排隊俾$, 個仔又要扭去 ...

侯爵府

係呀,我都諗住咁做呀

原帖由 canies 於 09-5-9 21:37 發表
真係嚇到心都離埋!

我阿仔又係超級頑皮,一落街即瓢左去!
唯有買名咭仔寫左我同老公電話,好似安全少少咁嚕。

侯爵府

唉!! 奉勸一句,你都真係咪制呀

原帖由 ganbare 於 09-5-9 20:21 發表
我有時重大安止意叫我果女自己睇扭蛋, 我就係格離睇衫 , 以後都吾敢

子爵府

原帖由 tupytupy 於 09-5-9 08:27 發表
我尋日差d無左個仔呀,嚇死我呀!!!! 都係自己衰,我以後真係要吋步不離睇實佢先得喇!!!!!!!!!!!!

成件事係咁o既:

本應尋日要同個仔返塗鴉班,但前日我同個仔睇左醫生唔記得拎收據,所以我咪早d出門諗住去拎左收據先返塗鴉班 ...
真係好彩呀,俾我都一定喊c同嚇c呀
我仲教佢唔好食人地比o既食物,要問過daddymami先...
不過佢好似選擇性咁做...
老公試過o係屋企下面哩埋大仔,佢就大叫話
'你去左邊呀,我見唔到你好唔開心呀'.....不過我都驚佢去街唔聽話周圍走唔見左佢~
兩個都係我心肝定>3<

侯爵府

真係好彩咋,我幾驚搵唔返佢呀.....

我都有同酌b講架,但佢就係選擇性咁聽囉,佢又明d唔明d咁,真係好難搞

原帖由 fiti 於 09-5-9 22:06 發表
真係好彩呀,俾我都一定喊c同嚇c呀
我仲教佢唔好食人地比o既食物,要問過daddymami先...
不過佢好似選擇性咁做...
老公試過o係屋企下面哩埋大仔,佢就大叫話
'你去左邊呀,我見唔到你好唔開心呀'.....不過我都驚 ...

大宅

酌媽, 屋企仲有無珍珠末呀, 你食返2支定吓驚好喎 好明顯你個仔都唔受你嚇佢個套, 你以後真係要捉實佢呀.

P.S. 我真係聽個個小朋友K2定K3, 自己走去坐MTR返屋企, 所以你咪當酌B流呀, 打緊12分精神去睇呀!

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

明顯你仔仔係一名比較大膽既小朋友, 你同佢出街真係好睇實佢呀!! 仲有佢話搭 MTR 返屋企, 小心下次佢會再來呀!!!

子爵府

葵涌廣場嗰度四通八達走失小朋友真係會好驚
冇諗過個醫生都走出黎幫手揾,低讚

侯爵府

周c9,

我直頭想拍晒成盒保嬰丹添啦

唉!! 我咪衰晒囉,想大個仔就比佢大返轉頭,仲整鑊杰遢遢添

原帖由 BoscoChow 於 09-5-9 22:24 發表
酌媽, 屋企仲有無珍珠末呀, 你食返2支定吓驚好喎 好明顯你個仔都唔受你嚇佢個套, 你以後真係要捉實佢呀.

P.S. 我真係聽個個小朋友K2定K3, 自己走去坐MTR返屋企, 所以你咪當酌B流呀, 打緊12分精神去睇呀! ...

侯爵府

佢簡直係沙膽添啦 我真係要人釘人,"夾"到實呀

原帖由 szeszes 於 09-5-9 22:33 發表
明顯你仔仔係一名比較大膽既小朋友, 你同佢出街真係好睇實佢呀!! 仲有佢話搭 MTR 返屋企, 小心下次佢會再來呀!!!

侯爵府

咪係囉,真係愈諗愈驚添呀

原帖由 丫頭 於 09-5-9 22:36 發表
葵涌廣場嗰度四通八達走失小朋友真係會好驚
冇諗過個醫生都走出黎幫手揾,低讚

大宅

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

冇事就好啦

男爵府

真係好彩, 大家都要小心看管小朋友~~

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

好彩揾得返, 比著係我都實發哂茅

男爵府

原帖由 tupytupy 於 09-5-9 08:56 發表
唉!! 我就係而家先知真係無得嚇囉,學我老公話齋,佢地呢個時候最無人性架,人釘人,睇+拖實佢。

唔好意思我睇到呢句忍唔住笑咗出黎 不過你老公又講得好岩,佢真係了解小朋友

首頁
23456...7

尾頁

跳至