自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

我a牌同b牌都用過,覺得差唔多,不過我唔會當佢係神(我有同事當佢神仙水,乜都噴佢,仲入埋口,叫我入埋就唔會囉),我淨係用嚟噴蚊叮蟲咬,真係好快消腫,同埋噴吓衫,感覺良好。有時病咗,會周圍噴吓

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

hazezzz 發表於 20-1-30 21:05
唔知呀,呢到個個都講ax 冇用,我一早知,但冇提佢咪亂買,今時今日排哂好多貨既野有用又點輪到佢買,浪費 ...

呢個時勢,市面上一枝消毒藥水、酒精都冇、得返tester, 俾人搶晒啦

男爵府

AQ 水我用過在傷口,係超 work 㗎! 有次跑步跌到四肢手掌皮損哂流血,家姐叫我噴,初時好抗拒覺得好似水一般有鬼用咩,但噴完第二朝竟見傷口開始埋口,自始經常用,有時周圍噴下。

大宅

李斯特 發表於 20-1-30 22:06
我都有一支喎原來無作用?

你fb搵文科生,佢寫哂出黎,有冇用係咪咁多用途自己望下,當佢係枝兩舊水酒精咁用囉,bb皮膚唔好亂噴,因為有酒精一陣變敏感濕疹皮膚病都煩

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

算啦, 佢只係買左樣唔合你心意既野啫, 你點解唔 appreciate 佢關心你地? 放鬆d 啦, 唔啱駛就叫佢買其他野.

侯爵府

講句公道說話 AQ係好多商場廁所都有用黎消毒

另外 我發現呢到間中就有POST話佢唔得唔掂 b字先掂⋯⋯

大宅

obligation118 發表於 20-1-30 22:09
呢個時勢,市面上一枝消毒藥水、酒精都冇、得返tester, 俾人搶晒啦

我有火酒,有口罩,有消毒搓手液,濕紙巾,全部都係一早有嫁啦,所以我都係叫佢見到先買,可能佢應酬我佢驚俾老虎咬

水晶宮

hazezzz 發表於 20-1-30 20:50
我坐緊月冇出街買消毒野唯有叫佢留意下,佢話見到寫殺菌又幼兒配方所以買,唉,我情願佢拎d錢買下口罩好過 ...

其實我用咗佢好耐,化療我好弱都係用佢,所以我都係用緊佢!可能佢真係冇用,但我都會用!

已刪除用户

伯爵府

hazezzz 發表於 20-1-30 22:10
你fb搵文科生,佢寫哂出黎,有冇用係咪咁多用途自己望下,當佢係枝兩舊水酒精咁用囉,bb皮膚唔好亂噴,因 ...
謝謝

子爵府

Joant 發表於 20-1-30 22:12
講句公道說話 AQ係好多商場廁所都有用黎消毒

另外 我發現呢到間中就有POST話佢唔得唔掂 b字先掂⋯⋯

近排咁嘅時勢,梗係多啲㗎啦,乘機推下自己個品牌

大宅

gunpowder 發表於 20-1-30 22:14
我都信AQ冇用,不過男人好少睇Forum/媽媽谷,未必會知冇用嘛,佢都係為左你地健康姐,呢份心意已經好好
...

睇完咪知自己算幸福,佢買到bioem我會開心讚佢叻,佢買aq算啦,男人真係唔識,買左就當完成任務

子爵府

回覆樓主:

AQ 係Bk 好多打手.

其實佢同之前Facebook 銷得好勁那隻M 字頭噴噴美容液一樣. 講就天下無敵,實際可能同幾蚊一支嘅消毒藥水沒什麼分別!!

珍珠宮

Jakmm 發表於 20-1-30 21:58
我一直用多功能果隻AQ
真心有用⋯⋯應該話你信就有用

係囉 我覺得ok wor

大宅

hazezzz 發表於 20-1-30 21:03
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23038830

我好早已知係冇用,但冇陪佢一齊 ...

佢本意都係緊張你和B B ! 你倒轉諗唸佢要出街買、比$買嘅原因,好過佢什麼唔做不聞不問坐响屋企打機/發夢。咁唸我會覺得自己開心D! 坐月唔好勞氣,加油

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

hazezzz 發表於 20-1-30 21:05
唔知呀,呢到個個都講ax 冇用,我一早知,但冇提佢咪亂買,今時今日排哂好多貨既野有用又點輪到佢買,浪費 ...

聽人講.... 不如自己放下成見,試下先啦!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

hazezzz 發表於 20-1-30 20:50
我坐緊月冇出街買消毒野唯有叫佢留意下,佢話見到寫殺菌又幼兒配方所以買,唉,我情願佢拎d錢買下口罩好過 ...

我都有買喎
我淨係買到人哋放低果兩支,俾動物用嘅綠色咋,因人都用得。

佢係邊度買?

男爵府

我都有枝試用裝但我見佢有消毒兩個字,唔緊要啦,你C6都係錫你先買,唔好怪佢啦,同埋AX都算牌子野應該ok既

伯爵府

依隻野有冇用就唔知, 但間公司就好有問題, 我4日前網上訂購左D貨, 收左錢就冇晒影, 電話冇人聽, email 唔覆, 連 whatsapp, live chat 都冇回覆, 好似比人呃左錢咁, 好激氣, 佢網址又話新春照常營業, 但好似執左咁, 大家千祈唔好在佢網上訂貨

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

hazezzz 發表於 20-1-30 21:51
我見到枝野盒都冇個嫁請問邊到製?真係大6做?同埋佢講二十幾枝,唔知佢有冇睇錯埋其 ...

係冇盒架!其他嘢我唔知下,我只是消费者
開心過每一天吧!

首頁
23456...10

尾頁

跳至