自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

大宅

apr2012 發表於 20-3-20 08:35
美國: 如果早幾會月得知中國咁都搞得掂, 就搞得再大鑊D.......

翡翠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

回覆樓主:

普通市民一知大陸情況好嚴峻時,在國內或是華人的地區早就為自己未雨綢繆了。

睇下嫁去法國的亞力山大媽媽就知了,連法國未爆發停課之前,亞力山大媽媽就話自己一早準備好糧食,防疫用品之類做好防疫準備了。

佢話連佢老公都讚賞佢。根本係美國政府無遠見。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

美國一早就知,中國1月已通報,喺特朗普自己判斷出錯,剛開始,為咗連任嘅選票,想淡化件事,但病毒狠狠教訓咗佢一餐,美國勝在有良好嘅制度,會糾偏,依家正視,情況可能會好似南韓。

珍珠宮

2024年龍年勳章

redhot 發表於 20-3-20 08:49
佢冇嘢下話?中國一月尾封城,有成個半月都唔去準備依家係度賴地硬
全世界得佢一個總統咁癲, 不停指責大陸播毒~~
各地都爆, 係咪想個個走去搵大陸算帳?!

珍珠宮

2024年龍年勳章

candiceLingLing 發表於 20-3-20 08:20
美國總統特朗普指,他已指示食品藥品監督管理局研究瘧疾藥物能否用於治療新冠病毒,又指如果早幾個月得知中 ...
好似隔離屋失火, 個個走~係得佢一個賴死唔走/唔驚死/覺得邊會燒埋身?
依家美國防疫物資短缺, 出動軍艦但又係搞唔掂...個癲佬發覺自己好癈, 咪發癲來轉移視線囉~

大宅

一月份特朗普自己發推特話中國疫情好透明,讚揚中國政府採取有力措施點點點,推特還在喲

大宅

回覆樓主:

中国歷史話比我們知,國之將亡,一定有個昏君,就是特朗普這種人。

Mochachoi    發表於 20-3-20 11:32
Mochachoi    發表於 20-3-20 11:29

男爵府

3 月頭 減息半厘, 3月16減息1厘, 畀多啲時間佢有點落錯藥。

男爵府

apr2012 發表於 20-3-20 08:35
美國: 如果早幾會月得知中國咁都搞得掂, 就搞得再大鑊D.......

我都覺得有人想做沙士2.0, 攪壞多一次中港經濟,點知陰差陽錯,西方國家又有自己醫病文化,全球受晒。

聽總編輯時間3月12日,有講美國2019年有病毒事件

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

如果中國無死左果個醫生,1早留左資料,可能都無咁快封城 可能用多1個月去計算資料,就唔只要封武漢,可惜係醫生睇唔到疫情完結
想認識多啲屯門友

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

又搬出無賴性格喇.

公爵府

BK2002 發表於 20-3-20 11:12
全世界得佢一個總統咁癲, 不停指責大陸播毒~~
各地都爆, 係咪想個個走去搵大陸算帳?!
...

成日出埋呢d口術意有所指攪攪震
不過算啦,有班香港中國人支持呀!!

但見其他國家都感謝中方幫助,都唔同佢㒹

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇下侵侵哩枝變形針點變形

https://i.imgur.com/HIYGZot.mp4

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

美國前助理國務卿Kurt Campbell都話中國為世界爭取咗時間,自己浪費咗時間,怪人哋?美國一直隱瞞疫情,誤導國民,甚至唔為國民檢測,美國話唔知?

珍珠宮

Sumyeema1 發表於 20-3-20 11:02
咪係,佢乜都收唔到風,要炒曬FBI CIA ……

不過諗番轉頭,美國一月已從武漢撤僑撤領事館喔……trump 失 ...

明眼人都知啦,香港嬸嬸都識搵防護口罩,美帝果時做緊乜?

公爵府

小平媽媽 發表於 20-3-20 11:38
如果中國無死左果個醫生,1早留左資料,可能都無咁快封城 可能用多1個月去計算資料,就唔只要封 ...

所以有關官員已問責免職....又唔係當無件事唔做野

吹哨人張繼先醫生係第一個上報疫情比一李醫生還早,現受中央讚賞重用,重叫其他醫護人員向張醫生學習,如果李醫生仲係度相信都會受中央重用

珍珠宮

2024年龍年勳章

apple~y 發表於 20-3-20 11:41
叫黃豬瘋班番一架機嘅防疫裝備回饋佢祖國啦~~
又或者~侵侵係咪等緊POOH出手~派架無人機送D防疫裝備救救佢???

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

如果全世界早半年知老美咁⋯⋯多......「流感」....... 可以及時遏制!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

象牙宮

apple~y 發表於 20-3-20 11:41

我覺得佢講China Virus係有政治目的,因為有人影到佢手改講稿,原文唔係講China Virus, 正當美國內部都有聲音要同中國合作解決疫情,侵侵就搞破壞,應該係有目的的

首頁
23456...9

尾頁

跳至