自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

元朗73 發表於 20-7-16 23:55
Lenovo係中國大陸喎,個sales 唔 pro.

我指Avita

男爵府

回覆 小寶貝兒 的帖子

我都聽日講HP買得過,依家都仲睇緊,請問你係I5定I7?

子爵府

牛年勳章

Lenovo, 用左多5年仲好好

珍珠宮

Gloria22sen 發表於 20-7-21 14:13
回覆 小寶貝兒 的帖子

我都聽日講HP買得過,依家都仲睇緊,請問你係I5定I7?

I5呀!好夠用

♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

回覆 小寶貝兒 的帖子

唔該晒,係咪豐X買好D呢?我都是一般文書同比個女上小學用下咋

珍珠宮

Gloria22sen 發表於 20-7-21 14:44
回覆 小寶貝兒 的帖子

唔該晒,係咪豐X買好D呢?我都是一般文書同比個女上小學用下咋 ...

我平時去開百記買野,有會員,有時會見我多去買會送多少少野咁,忘記上次買呢部電腦果陣仲送多個電腦背囊,幾實淨唔似cheap野。
我都係買來做文書,同埋比囡上online lesson, 因為佢d功課有時要畫圖,老師就話叫我print出來,但佢唔係一次過出晒d功課,係每日出,咁我冇理由日日出街print野(我冇printer),咪索性買部有得touch screen既電腦,順便教佢用繪圖軟件畫野

男爵府

回覆 小寶貝兒 的帖子

多謝你分享,我又學到野了,我都係買黎FOR 準備WFH做下文書野,同埋比個女返學用,雖然下年先升小學,但我知已經要PRINT好大量圖片之類,原來有TOUCH SCREEN,甘真係幾好,我去門市睇下你呢部先,THX!

珍珠宮

Gloria22sen 發表於 20-7-21 15:33
回覆 小寶貝兒 的帖子

多謝你分享,我又學到野了,我都係買黎FOR 準備WFH做下文書野,同埋比個女返學用,雖然 ...

唔洗客氣呀!我之前就係囡開頭online lesson時用iPad做功課,但唔知點解有份功課做左3次都係去到最後畫唔到仲要save唔到,最後係我部台機度佢講我畫先做完份功課,咁啱我部台機冇耐就壞左,我諗諗下不如買部laptop,但首要要求係一定要有touch screen!!!
事實證明果幾千蚊真係唔慳得,之後囡轉校,功課多左,亦有不少要畫圖,好在買左呢部,而家佢自己開機上堂做功課,用得好順手!

水晶宮

電子產品, 有保用都好怕領去整, 閒閒地排3-4個鐘, 整好又要去多一次, 所以notebook 我揀 dell, 上門維修, 你約去邊整都得, 我試過約澳門, 我出差的office.

侯爵府

畀面勳章

winghei豬 發表於 20-7-16 08:09
想問大家Avita有人用過嗎? sales話係美國牌子,但我未聽過。如果以上三款,覺得那部較好?

...

請問係邊間舖呀? thx

大宅

小寶貝兒 發表於 20-7-21 16:45
唔洗客氣呀!我之前就係囡開頭online lesson時用iPad做功課,但唔知點解有份功課做左3次都係去到最後畫唔 ...

May I know which brand and model?Thank you

珍珠宮

emmamama38 發表於 20-8-8 14:54
May I know which brand and model?Thank you

hp既15”機,下圖有型號同規格

大宅

小寶貝兒 發表於 20-8-8 15:27
hp既15”機,下圖有型號同規格

Thank you

公爵府

想問大家Avita有人用過嗎? sales話係美國牌子,但我未聽過。如果以上三款,覺得那部較好?

...

我用swift5 無投訴

男爵府

回覆樓主:

個仔開頭諗住可以打嘛機,選擇買咗 Lenovo,用用吓,見家姐用Macbook Air 方便又好用,開始後悔,死死氣用咗幾年,今年啱啱佢夠18歲攞到政府派嗰1萬蚊,嗱嗱林用咗嚟買Macbook Air

大宅

建議買蘋果

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

...

最近都睇緊notebook,本來前2日係官網訂左dell但送貨要等3星期,即取消order轉買avita $3799

男爵府

hagupit 發表於 20-7-16 08:22
I like Lenovo

Lenovo 真係可以用好耐同無乜壞
第一兩部Samsung
成日壞連harddisk都壞

之後用Lenovo
十年嗰部都仲放喺度當backup
現有嗰部用左五年仲好快反應

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

剛收貨 用dbs減多$100

首頁

尾頁

跳至