夫婦情感

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

回覆樓主:

放下 靜悄悄疏遠 留點尊嚴比自己

伯爵府

牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

多謝各位,尊嚴雖然唔值太多錢,但我想要

Campenella    發表於 22-10-5 15:08

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Valais 發表於 22-10-4 16:28
我係一個有兩個小朋友既媽媽。近來同一個一齊返兼職既男性朋友好好傾。大家都係 whats app傾計。開頭,佢起 ...
呢個係高手,而家佢等你主動,如果你唔想玩就算數

伯爵府

牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

20150618bb 發表於 22-10-5 13:58
呢個係高手,而家佢等你主動,如果你唔想玩就算數

唔玩啦~
雖然我空虛,我寂寞,我凍,我想有人錫,有人攬。但要去到心理遊戲咁既玩法。我唔玩啦,我認輸。我但求舒服,開心。別無其他。

maggie.tang    發表於 22-12-15 18:05

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Valais 發表於 22-10-5 13:56
多謝各位,尊嚴雖然唔值太多錢,但我想要

尊嚴好重要的

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Valais 發表於 22-10-5 14:07
唔玩啦~
雖然我空虛,我寂寞,我凍,我想有人錫,有人攬。但要去到心理遊戲咁既玩法。我唔玩啦,我認輸 ...
其實大家都知道,佢想玩完拍下........就走,

伯爵府

20150618bb 發表於 22-10-5 14:23
其實大家都知道,佢想玩完拍下........就走,

唔緊要,只要佢開聲,大家攬下,無問題既~

20150618bb    發表於 22-10-5 14:30

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

Valais 發表於 22-10-5 14:28
唔緊要,只要佢開聲,大家攬下,無問題既~
好緊要。
你的擁抱是值錢,不是隨便隨意俾人。
你有收入,有子女,不是玩家,何必咁賤賣「攬」?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

Valais 發表於 22-10-4 17:36
早兩日約佢去睇戲,但佢無覆我。
每次約佢食飯,都唔係次次答應。
最幸福嗰次,係食完海鮮宴,佢怕我唔舒 ...

放棄啦,佢想疏遠你,唔好再主動聯絡佢啦

男爵府

Valais 發表於 22-10-4 21:36
唉~~

雖然我唔係 1822,但曖昧呢個動作,我真係未試過。

好多人同人搞曖昧,係漁翁撒網,多過一人上釣,佢咪揀個佢更喜歡的,但不表示佢想長久關係

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Valais 發表於 22-10-4 16:47
如果佢想食薯條,而同我講,我唔介意。
但我走咗拉住佢時,佢係縮開。
我根本就唔知佢想點

佢縮開左已經好明顯

唔好自己走去問人地
可能人地諗清楚唔想開始呢一段關係
不要從別人的嘴裡去認識我

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mrsjacky 發表於 22-10-4 17:55
唔一定係你令佢唔舒服,呢個年紀要認真成熟地開始一段關係,係有好多野要考慮。相信佢開始時對自己係真誠 ...

我都覺得係君子
起碼冇食樓主
有d係呃呃氹氹的

寶石宮

Valais 發表於 22-10-4 21:07
多謝咁多位,我太執意了。

無必要問清楚佢唔揀你嘅原因
無謂自己再次受傷害

伯爵府

crystal媽咪 發表於 22-10-5 21:00
無必要問清楚佢唔揀你嘅原因
無謂自己再次受傷害

當然唔會問佢仲乜唔揀我。只係想知,佢係唔係想一齊。唔一齊都無問題

寶石宮

Valais 發表於 22-10-5 21:22
當然唔會問佢仲乜唔揀我。只係想知,佢係唔係想一齊。唔一齊都無問題

唔好直接問喇
從佢嘅態度你已經知道佢想唔想一齊

寶石宮

回覆樓主:

祝福你遇到下一個更加好

大宅

下次遇到第二個記得要有啲距離感,WhatsApp 唔好秒回, 約會約你幾次先出一次 ,一段關係嘅開始就係關鍵,唔好做下把位!

伯爵府

janus198 發表於 22-10-5 22:55
下次遇到第二個記得要有啲距離感,WhatsApp 唔好秒回, 約會約你幾次先出一次 ,一段關係嘅開始就係關鍵, ...

希望仲有下次啦~

伯爵府

多謝各位

男爵府

我也遇到過這樣的正人君子,所以看到你的故事,我很有共鳴。我們沒有每天早晨晚安的,但他會不時分享他的生活點滴給我知道,久而久之就產生了情愫,後來我亦像樓主一樣問了他想唔想拍拖,當然被他否定了。然而他在內地工作,我們甚少聯絡,不過我有次到內地旅行,我亦有找他,大家就當沒事發生過一樣,我相信他把我當作普通朋友一儘地主之誼去帶我四處遊覽,我跟他那半天的遊覽相處得很開心,至少我是這樣認為,他曾對我說過相愛過後而分手就會變成仇人,他跟他的前妻就是如此,故他更希望我們只是普通朋友,那關係更為長久。經歷很多事後,我明白到當自己喜歡一個人而對方不甚喜歡你,你要花精力時間去討好他期望他終有天會感動,若是這樣,我寧可單身,我的心思不想浪費在一個虛無飄渺之未來伴侶上。而且他在內地工作,他有更多的機會去遇到各種形形式式的女性,我只是他生命中其中一個有曖昧閒談的過客而已。最後,我極重視我的尊嚴,當他否定了不想拍拖之時,我立刻發火鬧他點解要做那麼多曖昧行為,他就回敬是我的誤會能力太高,因此我們曾斷絶聯絡一段時間,隨著時間過去,大家就有默契去忘了此事,以普通朋友相處,或許朋友就有這個好處。

首頁
23456...7

尾頁

跳至