自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

子爵府

jyjy1684825 發表於 23-9-3 15:35
這個專業評測太專業, 又是廣東話的, 懂的可詳細睇, 不懂的就移去尾尾睇结論.(但評測未完,還有下集!)

http ...

收藏先!
華為加油!

珍珠宮

係咪比$淘宝就可等人遙控入去部機加返Google play?

公爵府

2024年龍年勳章

近幾日睇咗唔少測評,華為又一次爭口氣,制裁係咩嚟㗎?!
最好笑本來話9月中發布,而家趁懵婆過嚟失驚無神嚇你一跳,妙!

子爵府

真心覺得中國人好厲害,華為又為我國增光
老美憑咩不俾人出5g電話,儍儍地

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

SandyKL 發表於 23-9-3 18:49
任正非 3月仲講自己親美,擦哂美國鞋,Mate 60 Pro就橫空出世,蘋果9月1日即公佈9月13日舉行IPhone ...

華為宣佈9月12日、即時比iphone早一日、發佈新機的其他功能、現在一些特別功能、是被網絡屏蔽了、到時發報新機應該會有更突破的宣佈~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

中國加油! 華為加油! 等美國繼續自high吧!

侯爵府

大力大力 發表於 23-9-4 06:53
華為宣佈9月12日、即時比iphone早一日、發佈新機的其他功能、現在一些特別功能、是被網絡屏蔽了、到時發報 ...

蘋果嘅發報會無驚喜喇,除咗果粉仍然趨之若鶩,國內人今次好多轉用華為係因為被西方不停打壓仍然做出突破,唔單單只買一部多功能嘅電話咁簡單。華為預計呢部新機銷售600萬部。

男爵府

之前華為令人卻步嘅原因,係用唔到google, 好似綁手綁腳咁,而家用鴻蒙係咪可以取代google?

男爵府

大家都口裡說不 身體很誠實

伯爵府

HelloMylink 發表於 23-9-3 15:41
LM, 晚點看。不過點都等一兩個月多點真實用家分享先決定換唔換機。
華為加油
...
我都係咁諗
華為加油!

珍珠宮

華為加油,中國加油

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

聽講好似有1t storage, 唔知真唔真

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

華為加油,中國加油 x 2

珍珠宮

mondd 發表於 23-9-4 09:05
之前華為令人卻步嘅原因,係用唔到google, 好似綁手綁腳咁,而家用鴻蒙係咪可以取代google? ...

冇 Google Play 的型號的確內地及香港銷情因此並不理想

我估今次意義係出到芯片,代表可供應其他內地品牌,算是大進步令情況不致太差並可逐漸進步

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我五年前買左華為手機, 用到依家都仲okay, 我以前係用i-phone, 平均2年就打柴~

我依家想換手機, 想用番華為, 但google問題令我要再唸下, 如果解決到, 我都想轉呢部啊

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

加油華為! 為中國增光!

子爵府

2024年龍年勳章 熱血金章

華華子 發表於 23-9-4 09:28
我五年前買左華為手機, 用到依家都仲okay, 我以前係用i-phone, 平均2年就打柴~

我依家想換手機, 想用番華 ...

我一樣有呢個考慮,我用緊華為p30,仲support google,但128gb唔夠用,想換大容量,唔知mate60 pro冇google用會唔會有影響呢

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

wcandtt 發表於 23-9-3 18:56
任正非真係勁

除咗衛星電話之外,仲有你雙手食緊嘢嗰陣時,可以隔空做手勢,個Mon 可以 scroll, 唔 ...

以前唔係都有啲電話, 會sense眼球移動, 上下轉page? 係咪同樣概念?

侯爵府

9157 發表於 23-9-3 20:14
我自己唔慣用android機,唯一欣賞honor係機身輕,但其他真係iphone user friendly d。我做果粉十幾年,自己 ...

其實都唔介意用iphone, 只係用開依隻好用, 驚轉咗後悔, 而且仲咁貴.
我第一部smart phone 係3叔, 當年出trip被人搶咗, 但我反而開心, 因為佢太唔掂啦, 可以換過部.
所以對換牌子有點陰影.

侯爵府

wcandtt 發表於 23-9-3 20:21
原來一直都有

我知係有, 只係操作不穩定, 唔得萬試萬靈jack.
其實我唔知點做到至真...

首頁
23456...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊