自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

公爵府

講真,哩單無希望。咁細個,幾日唔見。

大宅

MC媽 發表於 23-10-8 09:36
我都有追緊, 希望搵得返個女仔, 對父母都真係可疑㗎, 網民話佢哋自從個女 喺海灘失蹤之後個媽媽從來冇自 ...

原來對父母唔係即時打電話報警反而揸五公厘車先報。。。。唔怪得大陸網民有咁多陰謀論啦

子爵府

Ahlite 發表於 23-10-8 07:42
呢單網民話個爸爸似講咗大話,而且佢離開個小朋友不止十多分鐘,網上截圖CCTV 小女孩被浪卷走前時間離爸爸 ...

網民影風景相,唔同時間,證明女仔天光等到天黑

水晶宮

moon_o_o 發表於 23-10-8 08:52
擺明遺棄加謀殺

個父親有報應

水晶宮

mcdullyiu 發表於 23-10-8 07:21
等了幾天都還沒有找到。個爸爸應該拎出去打。雖然知道父母應該都好傷心。但真的難以理解他們的行為。小朋友 ...

會唔會冇網絡

子爵府

Lilyforest 發表於 23-10-8 10:21
其實影到個女孩孤零零一個企喺海邊,影到相嗰個人點解唔覺得奇怪同無危險意識,就算唔識小妹妹都可以拉佢 ...

當時天黑,影張日落相就走,距離遠肉眼未必留意到到有人

水晶宮

milka528 發表於 23-10-8 07:32
我有留意。好多大陸網民鬧對父母,尤其是個爸爸....小朋友只係4歲唔係14歲,點可以留低佢一個喺海灘 :igive ...

去大陸食自助餐,好多時都見到啲唔夠高嘅小朋友一個人去裝啲滾湯、糖水、粥…,見到都好牙煙!

子爵府

mizuho 發表於 23-10-8 08:52
上海應該唔會咁唸,好多上海人現在非常喜歡生女兒(起碼我辦公室嗰班年輕人都係)
也有可能係我一廂情願嘅 ...

佢地唔係上海本地人,好似係貴州江西之類

公爵府

應該係有預謀,就算無預謀,根本就當個女無到,相信妹妹應該係俾海浪捲走左了。

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

大陸人湊小朋友真的心很大,有時見佢地真係無語

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

Lilyforest 發表於 23-10-8 10:21
其實影到個女孩孤零零一個企喺海邊,影到相嗰個人點解唔覺得奇怪同無危險意識,就算唔識小妹妹都可以拉佢 ...

人地可能離遠影。放大先見到呢?
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

MC媽 發表於 23-10-8 09:36
我都有追緊, 希望搵得返個女仔, 對父母都真係可疑㗎, 網民話佢哋自從個女 喺海灘失蹤之後個媽媽從來冇自 ...

係。仲好多人話唔好罵個爸爸。咁難道好像個阿媽咁。怪個女孩亂走?
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

珍珠宮

iki 發表於 23-10-8 10:39
大陸人湊小朋友真的心很大,有時見佢地真係無語

呢樣真,有時揸車會睇到啲大人完全唔拖細路,由佢哋衝過馬路,真係好危險
最常見係啲白癡父母喺餐廳任由啲幾歲嘅小朋友周圍走,又湯又熱水都唔注意,剩係識玩手機,癡鬼線,唔想湊就唔好生!

珊瑚宮

2024年龍年勳章

milka528 發表於 23-10-8 07:32
我有留意。好多大陸網民鬧對父母,尤其是個爸爸....小朋友只係4歲唔係14歲,點可以留低佢一個喺海灘 :igive ...

痴線!有乜可能留低個4歲小朋友自己一個喺岸邊,有冇腦架!!!

水晶宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

4歲咁細 , 邊可能獨留在海灘

珊瑚宮

2024年龍年勳章

mcdullyiu 發表於 23-10-8 08:33
父母和外婆帶女兒小兒子一起去。爸爸和女兒落沙灘玩,媽媽外婆小兒子在車上。然後爸爸說回車上拿手機,將 ...

咁阿媽同阿婆都好有可疑,似係成家預謀對個女………

公爵府

牛年勳章

mikinana 發表於 23-10-8 09:16
如果自己個女失蹤,正常媽媽應該發瘋到處找,無可能坐在車上等。爸爸無可能擺低個女一個人響沙灘。可憐的 ...

唔一定!
小朋友失咗蹤,媽媽都可以好冷靜接受訪問!可能呢個媽媽都係接受過高等教育,想冷靜啲去處理呢件事!
有人話:「唔覺得一定要喊,喊苦喊忽都冇用,極度擔心都可以變成冇表情,何必要係呢啲時候批判個阿媽呢?」
記住唔可以因為父母嘅冷靜而要網暴佢哋!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

根本就有心唔要個女
做場大龍鳳
重男輕女到痴曬線

伯爵府

HiPP勳章(2)

mizuho 發表於 23-10-8 08:18
呢個有點扯
現在國家建議3胎,而且1女1仔正正係好字,上海人不知幾喜歡
但相信好難有媽媽可以接受個爸爸害 ...

綱上講唔係上海本地人,係四川。
上海人好寶貝個女的,唔會咁

但點諗都唔應該咁樣,得4歲,係海邊。
最難接受係昨天小女孩媽咪發小紅書(?)話個細仔參加爬行比賽第一名。諗唔明個吖媽個思維,點解個大囡未搵返,有心情帶細仔參加呢類比賽

伯爵府

可否告謀殺?

首頁
23456...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊